«Ο ΠΑΟΚ παίζει την καλύτερη μπάλα!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Ο ΠΑΟΚ παίζει την καλύτερη μπάλα!»

bet365

Με αυτό το σκεπτικό προετοιμάστηκε ο Παναιτωλικός, σύμφωνα με τον Πασχάλη Μελισσά, που πιστεύει σε πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Σάλκε και δηλώνει στο gazzetta.gr ότι “δεν μου γέμισε το μάτι ο Παναθηναϊκός»!

O γεννημένος στην Ξάνθη, 31χρονος μέσος, ήταν ο άνθρωπος που “σφράγισε” τη μεγάλη νίκη (2-0) του νεοφώτιστου Παναιτωλικού επί του Ευρωπαίου ΠΑΟΚ και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών και με αυτή την εμφάνιση ουσιαστικά “διέγραψε” την κακή εμφάνιση της πρεμιέρας και την ήττα με 2-0 από τον Παναθηναϊκό. Ο λόγος για τον Πασχάλη Μελισσά, που μίλησε στοgazzetta.gr για την εφετινή προσπάθεια της ομάδας του Αγρινίου και σχολίασε τις πιθανότητες του “δικεφάλου του Βορρά” για τη ρεβάνς με την Σάλε και κατέθεσε την άποψή του για την εικόνα που εισέπραξε από τους “πράσινους” στον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας στη Λεωφόρο.

- Στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Superleague, η ομάδα σας έχει δείξει δύο τελείως διαφορετικά πρόσωπα.... Με τι προσδοκίες επιστρέψατε στην μεγάλη κατηγορία και τι στίγμα φιλοδοξεί να αφήσει στην εφετινή σεζόν;

«Το σημαντικότερο απ' όλα είναι ότι η ομάδα διατήρησε τον βασικό κορμό που την οδήγησε πέρυσι στην επιστροφή στηνSuperleague. To καλοκαίρι δεν έγιναν σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ, κάτι που χαρακτηρίζει τις περισσότερες νεοφώτιστες ομάδες και οι μοναδικές προσθήκες που έγιναν ήταν στις θέσεις που χρειαζόμαστε ενίσχυση... Έτσι, σταθήκαμε στην αφετηρία του πρωταθλήματος, έχοντας μία σχετική ομοιογένεια και με στόχο την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη εξασφάλιση της σωτηρίας! Πιστεύω ότι ο Παναιτωλικός επέστρεψε “σοφότερος” από την Football League και με προίκα την προπερυσινές εμπειρίες και τον ενθουσιασμό του, θα παρουσιάσει ένα πολύ καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο απ' ότι πριν από δύο χρόνια... Δυστυχώς, το ξεκίνημά μας δεν ήταν αυτό που επιθυμούσαμε, γιατί πήγαμε στη Λεωφόρο να παίξουμε έχοντας πέντε σημαντικές απουσίες (σ.σ.: Τζούνιορ, Καμαρά, Κουτσοσπύρος, Μπακάκης, Σφακιανάκης) λόγω τιμωρίας από την περυσινή σεζόν κι άλλες δύο λόγω τραυματισμών (σ.σ.: Καλί και Πόϊ), αλλά η ήττα δεν μας πτόησε...»

- Πως περιμένατε την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, μετά το σπουδαίο αποτέλεσμα που πήρε ο “δικέφαλος του Βορρά” απέναντι στην Σάλκε;

«Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα που παίζει ίσως το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και έδειχνε να βρίσκεται σε καλή φόρμα και γι' αυτό τις τελευταίες μέρες είμαστε λίγο μαζεμένοι μέχρι να αρχίσει το παιχνίδι, κάτι που απ' ότι φάνηκε μας έκανε καλό... Τελικά, ο αντίπαλός μας μάλλον επηρεάστηκε από την κούραση του ταξιδιού στη Γερμανία και την ευφορία και τις προσδοκίες που προκάλεσε το θετικό αποτέλεσμα που πήρε από την Σάλκε. Εμείς προετοιμαστήκαμε καλά και ακολουθήσαμε κατά γράμμα την τακτική που είχαμε συμφωνήσει, περιορίζοντας τους χώρους στους δύο ακραίους που κάνουν όλο το παιχνίδι... Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο ΠΑΟΚ είχε σημαντικές απουσίες, όπως ο Κατσουράνης και ο Λίνο που διαμορφώνουν πολλές επικίνδυνες καταστάσεις και ότι εμείς εκμεταλλευτήκαμε το πολύ ευνοϊκό timing, στο οποίο αντιμετωπίσαμε έναν εκ των διεκδικητών του τίτλου...»

- Πρόπερσι, με τη φανέλα του Λεβαδειακού πέτυχες το νικητήριο γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό... Φέτος, η ιστορία επαναλήφθηκε με θύμα αυτή τη φορά τον ΠΑΟΚ και κερδισμένο τον Παναιτωλικό...

«(γελάει!)... Φαίνεται πως έχω... ρέντα σε μεγάλα παιχνίδια... Έχω ξανασκοράρει εναντίον του ΠΑΟΚ, πρόπερσι τελευταία αγωνιστική στο 4-3 της Λειβαδιάς...»

- Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μπει στους ομίλους του Champions League, κατά την άποψή σου;

«Προσωπικά του εύχομαι να τα καταφέρει, γιατί θα είναι πολύ καλό για το ελληνικό ποδοσφαίρου! Θα είναι μία πολύ ευχάριστη εξέλιξη σε μία περίοδο δύσκολη για τα πεπραγμένα μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις... Το κακό είναι ότι οι ομάδες σαν την Σάλκε, δεν επηρεάζονται από τα γήπεδα στα οποία παίζουν, παρ' όλα αυτά, πιστεύω αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ παρουσιάζουν αυτή την προσήλωση που είχαν στην αμυντική τακτική τους στον πρώτο αγώνα, τότε νομίζω ότι έχει πιθανότητες να τα καταφέρει, γιατί έχει το πλεονέκτημα του εκτός έδρας γκολ...»

- Και να υποθέσουμε ότι μία τόσο “πεντακάθαρη” νίκη επί ενός τέτοιου αντιπάλου και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών, ανυψώνει το ηθικό σας ενόψει της συνέχειας, έτσι δεν είναι; Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, θα μπορούσαμε να μιλάμε ακόμη και για... θρίαμβο, αν ο Καμαρά είχε ευστοχήσει στο πέναλτι...

«Για μας και 1-0 να κερδίζαμε, θα ήταν αρκετό! Είναι νίκη είναι πάντα νίκη και δίνει 3 βαθμούς και νομίζω ότι τα αποτελέσματα που θα πάρουμε στις πρώτες 6-7 αγωνιστικές, θα διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία μας ενόψει της συνέχειας. Θέλουμε να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους για να ξεφύγουμε από τις 3-4 ομάδες, που θα δώσουν την μάχη για την παραμονή και αυτό το “τρίποντο” επί του ΠΑΟΚ, σίγουρα ήταν σημαντική τονωτική ένεση...»

- Ο στόχος είναι να μετατρέψετε το γήπεδο σας σε... “άπαρτο κάστρο”;

«Όπως είπε και ο προπονητής μας, σε κάθε γήπεδο που θα πηγαίνουμε, θα παίζουμε για τη νίκη! Με διαφορετική τακτική, βέβαια, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά ή την δυναμικότητα του αντιπάλου, ωστόσο, δεν θα αφήσουμε κανένα ματς χωρίς να προσπαθήσουμε να πάρουμε το μερίδιο που μας αναλογεί...»

- Τον Παναθηναϊκό πως τον είδες, στον μεταξύ σας αγώνα της πρεμιέρας;

«Να πω την αλήθεια, αν στη Λεωφόρο παρατασσόμαστε με την χθεσινή ενδεκάδα, θεωρώ δεν χάναμε από τον Παναθηναϊκό! Δεν μου γέμισε καθόλου το μάτι! Στο συγκεκριμένο αγώνα, στήσαμε μία τακτική αντεπίθεσης, βασίζοντας το παιχνίδι σε στην κάλυψη των χώρων με στενά μαρκαρίσματα, αλλά όταν στο 40ο δευτερόλεπτο, βρίσκεσαι πίσω στο σκορ με πέναλτι, είσαι αναγκασμένος να αλλάξεις τον προσανατολισμό του παιχνιδιού σου. Στο δεύτερο μέρος μείναμε με δέκα παίκτες και μοιραία ήρθε κι ένα δεύτερο γκολ, το οποίο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα...»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα