Είναι και πάλι ομάδα!

Είναι και πάλι ομάδα!

Νίκος Αθανασίου
Είναι και πάλι ομάδα!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τα... καλά νέα της πρεμιέρας του Παναθηναϊκού, την δουλειά του Αναστασίου και το πάρτι στη κερκίδα!

Δεν είναι μόνο το 2-0 κόντρα στον Παναιτωλικό που έφερε το πρώτο ''τρίποντο'' στο σακούλι. Δεν είναι μόνο η ιδανική πρεμιέρα που δίνει ώθηση και ψυχολογία στην νεανική έκδοση του Παναθηναϊκού, η οποία έχει τεράστια ανάγκη τις επιτυχίες για να αποκτά ολοένα και περισσότερη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της.

Ήταν και η εικόνα του «τριφυλλιού». Μετά την περυσινή τραγική χρόνια, παρουσιάστηκε ένα σύνολο που ήταν ΟΜΑΔΑ σε όλα της. Με τα καλά της και τα ''στραβά'', τα θετικά και τα αρνητικά της αλλά ΟΜΑΔΑ. Με συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης, με εξαιρετική φυσική κατάσταση, με διακριτούς ρόλους μέσα στο γήπεδο, με συγκέντρωση, πάθος και αποφασιστικότητα. Αλλά και με εμφανή αδυναμία στο πρώτο ημίχρονο να ''φτιάξει'' φάσεις, έχοντας πρόβλημα στον άξονα της μεσαίας γραμμής όπου Λαγός και Αμπέιντ δεν πήραν τις πρωτοβουλίες που έπρεπε. Στην επανάληψη «ανέβηκαν», έλειπε και ο Ζέκα και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν ο Ατζαγκούν μπορεί να δώσει κάτι το διαφορετικό και με περισσότερη φαντασία στον Παναθηναϊκό.

Ο Γιάννης Αναστασίου παρουσίασε έναν Παναθηναϊκό που «γέννησε» ελπίδες τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον. Έναν Παναθηναϊκό με εμφανή διάθεση να κυριαρχεί μέσα στο γήπεδο, να πιέζει τον αντίπαλο και να τον... σκάει στο τρέξιμο μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Το μέλλον που μόνο καλύτερο μπορεί να γίνει, αν σκεφτούμε πως στην πρεμιέρα της Λεωφόρου, δεν ξεκίνησε ο Μπεργκ, απουσίαζαν οι Ζέκα και Μαυρίας ενώ αναμένεται ο Ατζαγκούν και δίνεται «μάχη» για Ντιαρά και Πράνιτς. Όλοι τους ποδοσφαιριστές ικανοί να ομορφύνουν την εικόνα των «πρασίνων».

«Κούτρου», Μπεργκ και Μέντες

Η πρεμιέρα με το... δεξί είχε πρωταγωνιστές. Πρώτο και καλύτερο τον Γιώργο Κουτρουμπή. Ματσάρα από τον διεθνή στόπερ που «υποχρέωσε» τους δημοσιογράφους να τον αναδείξουν σε κορυφαίο της αναμέτρησης. Όχι, δεν σκόραρε, όχι δεν έκρινε το παιχνίδι αλλά γιατί πρέπει πάντα οι καλύτεροι να είναι εκείνοι που βρίσκουν δίχτυα; Ο νεαρός αμυντικός έβγαλε στο γήπεδο ηγετική φυσιογνωμία, παίζοντας για ένα διάστημα και για τον τραυματία Σίλντενφελντ. Δεν δίστασε να παίξει σωστά με την μπάλα στα πόδια, κέρδισε το πέναλτι που έδιωξε το άγχος και αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του παιχνιδιού.

Από κει και πέρα, τα ευχάριστα νέα ήρθαν από τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Αναστασίου στηρίζει πολλά στον Σουηδό επιθετικό και δεν το κρύβει. Από το βράδυ της Κυριακής αμφότεροι έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν. Ο 27χρονος στράικερ έκανε σεφτέ με γκολ-σφραγίδα σέντερ-φορ και άλλαξε την εικόνα του Παναθηναϊκού με την είσοδο του στο παιχνίδι. Είχε φανεί από το παιχνίδι με την Νόριτς πως η παρουσία του δημιουργεί έναν διαφορετικό και πιο επικίνδυνο σύνολο.

Σημαντικό για την λειτουργία της ομάδας παιχνίδι και από τον Μέντες. Ο Ολλανδός ζει την ίδια... παρεξήγηση που έζησε τον πρώτο του καιρό στην Ελλάδα ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο διεθνής άσος είναι αμυντικός μέσος. «6άρι», με δεδομένα καθήκοντα. Απέναντι στον Παναιτωλικό παρουσιάστηκε σε πολύ καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, μοίραζε σωστά το παιχνίδι και ήταν καθοριστικός για την πολό απαιτητικό πρέσινγκ στη μεσαία γραμμή. Το εύκολο είναι πάντα το πιο δύσκολο στο ποδόσφαιρο...

Έχει και ΕΔΡΑ!

Κακά τα ψέμματα. Το ΟΑΚΑ για να γίνει ''έδρα'' που θα τρομάξει τον αντίπαλο, θα πρέπει να έχει πάνω από 40.000! Γνωστά είναι αυτά. Όπως γνωστή είναι και η δύναμη που δίνει το «κολαστήριο» της Λεωφόρου σε όποια έκδοση Παναθηναϊκού και αν παρουσιαστεί στο γήπεδο, σε οποιαδήποτε δεκαετία και εποχή του συλλόγου.

Όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο, μπορούν να το καταλάβουν. Το νιώθεις από την στιγμή που βγαίνουν οι ομάδες, το βλέπεις στα μάτια των αντιπάλων αλλά και στη... τρέλα των παικτών του Παναθηναϊκού. Το «κλουβί» πορώνει, το πέταλο έδινε ρυθμό ΚΑΙ στην ομάδα αλλά και στο υπόλοιπο γήπεδο και θα αποτελέσει το μεγαλύτερο «όπλο» στη φετινό πρωτάθλημα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα