Με το δεξί... του Μανιάτη! (vids)

Με το δεξί... του Μανιάτη! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Με το δεξί... του Μανιάτη! (vids)

bet365

Ένα δουλεμένο στημένο που εκτέλεσε άψογα ο Μανιάτης έφτανε στον Ολυμπιακό για να κάμψει την Καλλονή (1-0) και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα όπως συνηθίζει. Σαν νικητής...

Έτσι άρχισαν τον αγώνα

Για την γηπεδούχο ΑΕΛ Καλλονής ο σχηματισμός ήταν: Κάτω από τα γκολπόστ ο Σιδεράκης, δεξί μπακ ο Χωριανόπουλος, αριστερό ο Ποντάνι, στο κέντρο της άμυνας οι Λεάντρο και Αναστασιάδης, αμυντικά χαφ οι Μαρτσέλο και Φαρία, δεκάρι ο Λεοζίνιο, στα άκρα ο Μανούσος και ο Γκαρσία και μοναδικός προωθημένος ο Καζάκης.

Από την άλλη ο φιλοξενούμενος Ολυμπιακός -που είχε στο πλευρό του περίπου 16 χιλ. κόσμο (σ.σ. η Καλλονή είχε πολύ λιγότερο) παρατάχθηκε ως εξής: ο Ρομπέρτο στο τέρμα, δεξί μπακ ο Σαλίνο, τα δύο στόπερ οι Σιόβας και Μεντζανί, αριστερά ο Χολέμπας, στον άξονα ο Μανιάτης με τον Φέισα, πίσω από τον φορ σε ελεύθερο ρόλο ο Τσόρι Ντομίνγκες, οι Βάις και Κάμπελ στα άκρα και κορυφή ο Σαβιόλα.

Πίεση αλλά όχι καλή εικόνα από Ολυμπιακό

Οι πρωταθλητές Ελλάδας εφάρμοσαν από την αρχή έντονο πρέσινγκ και προσπάθησαν να βγάλουν καλές φάσεις για γκολ για να κυριαρχήσουν στο γήπεδο, κάτι που όμως δεν πέτυχαν στα πρώτα 45 λεπτά του ματς. Στο 11' έγινε η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό με τον Τσόρι Ντομίνγκες να κάνει ωραία κίνηση και να σουτάρει και τον Λεάντρο να βγάζει την μπάλα σε κόρνερ με το κεφάλι.

Παρόλα αυτά η εικόνα των ερυθρόλευκων στα πρώτα 15 λεπτά δεν ήταν η αναμενόμενη ως προς τις τελικές επιθετικές τους προσπάθειες και όχι μόνο. Οι παίκτες του Μίτσελ δεν είχαν την απαιτούμενη ανάπτυξη και τακτική και ενώ η Καλλονή κρατούσε αρκετά καλά στα μετόπισθέν της. Το βασικό πρόβλημα των νταμπλούχων Ελλάδας ήταν ο άξονας ενώ και τα χαφ του, όπως ο Βάις δεν πήγαιναν τόσο καλά.

Ακόμα και οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν χάνοντας δύο ευκαιρίες με τον Κάμπελ. Την μία στο 22'με σουτ του και την άλλη ένα λεπτό μετά όταν τον πρόλαβε ο Σιδεράκης με έξοδο. Στο 24' ο Μεντζανί "έστρωσε" ωραία την μπάλα στον Σιόβα με το ανάποδο ψαλίδι του τελευταίου να αποκρούεται από τον Σιδεράκη. Η Καλλονή εξακολουθούσε έτσι να κρατάει το μηδέν.

Σιγά σιγά μάλιστα άρχισε να ισορροπεί παίρνοντας και τα... ηνία στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Τα λεπτά κυλούσαν και ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να διασπάσει στον επιθυμητό βαθμό την καλά στημένη ομάδα της Μυτιλήνης και να κάνει μία πολύ καλή ευκαιρία για γκολ. Η Καλλονή ήταν σαφές πως θα κατέβαινε στο γήπεδο με στόχο να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Προβληματισμός και αποδοκιμασίες

To πρώτο ημίχρονο βρήκε λοιπόν τους ερυθρόλευκους να μην έχουν βγάλει διόλου θετικό πρόσημο στο μεγαλύτερο μέρος του και στο δημιουργικό αλλά και στο επιθετικό σκέλος. Μοναδικοί διακριθέντες για την ομάδα του Μίτσελ ήταν επιθετικά ο Τσόρι Ντομίνγκες και ο Δημήτρης Σιόβας που πήγε καλά αμυντικά και έκανε και προωθήσεις στην επίθεση. Μάλιστα μετά το πέρας του πρώτου μέρους οι παίκτες των Πειραιωτών άκουσαν αποδοκιμασίες από μερίδα του κόσμου τους.

Κίνηση με Φετφατζίδη από Μίτσελ

Ο Μίτσελ έβαλε στο ξεκίνημα του Β' μέρους τον Φετφατζίδη αντί του Βάις προκειμένου να "φρεσκάρει" την επιθετική του γραμμή και να δώσει άλλη εικόνα. Ο Ολυμπιακός πάντως έδειχνε και στην επανάληψη ότι δεν είχε "δέσιμο" μεταξύ των γραμμών με τα μπακ να μην έχουν την συνεργασία που χρειαζόταν με τα χαφ και τον άξονα να εξακολουθεί να έχει "ζητήματα" σε κυκλοφορία της μπάλας και ανάπτυξη.

Στο 57' ο Φετφατζίδης μετά από μία προσωπική ενέργεια δοκίμασε το πόδι του με την μπάλα να πηγαίνει πάνω σε αντίπαλα σώματα. Η ώρα περνούσε και ο Ολυμπιακός έψαχνε το γκολ που θα τον έκανε να "ανασάνει". Στο 59' και ενώ ο Μήτρογλου είχε μπει λίγο πριν στο ματς ο "Φέτφα" έδωσε την μπάλα στον Κάμπελ με τον Κοσταρικανό να την στέλνει λίγο άουτ.

Η λύση από Μανιάτη και οι ευκαιρίες...

Στο 60ό λεπτό ο Ολυμπιακός βρήκε την λύση από στημένη φάση. Ο Τσόρι Ντομίνγκες έκανε το κόρνερ με τον Μανιάτη να πετάγεται ωραία στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΛ Καλλονής και να την στέλνει με ωραίο τρόπο στα δίχτυα για το 0-1.
Στο 62' η Καλλονή θα χάσει μεγάλη στιγμή όταν ο Λεοζίνιο θα βρεθεί τετ α τετ με τον Ρομπέρτο και προσπαθώντας να τον "κρεμάσει" θα στείλει την μπάλα ελάχιστα έξω. Ο Ολυμπιακός απάντησε με διπλή φάση.

Στο 63' ο Σαλίνο έκανε την σέντρα, ο Μήτρογλου έκανε την προσπάθεια με όμορφο τακουνάκι που αποκρούστηκε και στην επαναφορά της μπάλας ο Κάμπελ δεν μπόρεσε από τα πλάγια να βρει δίχτυα. Με αυτόν τον τρόπο ο Ολυμπιακός έχασε την δυνατότητα να κάνει το 0-2.

Φωνές από Καλλονή για χέρι

Στο 71' η ΑΕΛ Καλλονής ζήτησε πέναλτι για χέρι του Χολέμπας σε μία φάση όμως που υπήρχε πριν συμβεί αυτό ο παίκτης των γηπεδούχων ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 72' ο Μήτρογλου εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ με τον Σιδεράκη να λέει "όχι". Στο 73' ο Μήτρογλου επιχείρησε να απειλήσει με κεφαλιά τον αντίπαλο πορτιέρε δίχως όμως να τα καταφέρει.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε και άλλο "στροφές" προκειμένου να βάλει και άλλα τέρματα. Αύξησε το πρέσινγκ του προς την Καλλονή, εμφανίστηκε βελτιωμένος συγκριτικά με το πρώτο μέρος, προσπάθησε να απειλήσει και από τα άκρα και από στημένα όμως οι γηπεδούχοι είχαν σε πολύ καλή μέρα τον Σιδεράκη και πρόσεξαν αρκετά στην συνέχεια. Προσπάθησαν εκτός των άλλων να γίνουν και πιο απειλητικοί. Όμως το 0-1 έμεινε ως είχε έως το τέλος του ματς...

Man of the match: Ο Τσόρι Ντομίνγκες μαζί με τον Γιάννη Φετφατζίδη. Ο πρώτος ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει επιθετικά και δημιουργικά ο Ολυμπιακός στο Α' μέρος και ο δεύτερος ήταν ο παίκτης που μπήκε στην επανάληψη και έδωσε άλλη "πνοή" στον Ολυμπιακό. Από τα πόδια του Τσόρι Ντομίνγκες μπήκε και το τέρμα του Μανιάτη ενώ ο "Φέτφα" και μπαλιές και έβγαλε και φάσεις για να σκοράρει είχε.

Στο ύψος τους: Για την γηπεδούχο Καλλονή οι Σιδεράκης, Λεάντρο και Χωριανόπουλος (σ.σ. για τον τρίτο αναφερόμαστε στο πρώτο μέρος) ανέδειξαν μία καλή εικόνα. Ειδικά οι δύο πρώτοι πραγματοποίησαν άκρως θετική εμφάνιση. Από τους Πειραιώτες ξεχώρισε ο Σιόβας ενώ σε αυτήν την κατηγορία μπαίνει ο Μανιάτης μόνο όμως για το ωραίο γκολ που έβαλε και για τίποτε άλλο. Στο ύψος του ήταν και ο Μήτρογλου που προσπάθησε αρκετά επιθετικά και είχε καλές στιγμές για γκολ.

Αδύναμος κρίκος: Ο άξονας του Ολυμπιακού παρουσίασε αρκετά προβλήματα στο πιο σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού με την ΑΕΛ Καλλονής σε δημιουργικό επίπεδο. Κατώτεροι των περιστάσεων στον αγώνα ήταν και οι Σαλίνο και Χολέμπας, μην έχοντας εκτός των άλλων και την πρέπουσα συνεργασία με τα χαφ σε επίπεδο ανάπτυξης. Το αποτέλεσμα όλων αυτών βέβαια ήταν να μην έχουν τις ανάλογες μπαλιές οι επιθετικοί και κυρίως ο Σαβιόλα που σε αρκετές περιπτώσεις έμοιαζε και έδειχνε "αποκομμένος". Επιπλέον και ο Βάις δεν πήγε όσο καλά αναμενόταν.

Η γκάφα: Ανήκει στην αμυντική γραμμή της ΑΕΛ Καλλονής στην φάση του γκολ του Μανιάτη. Δεν είχε καθόλου καλή αντίδραση και έτσι ο Σιδεράκης μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Ιωαννίδης έκανε λάθη, όπως και οι βοηθοί του. Γενικά δεν είχε μία τόσο καλή διαιτησία στον αγώνα. Στο 71' η Καλλονή έχει ζητήσει πέναλτι για χέρι του Χολέμπας, όμως πριν από αυτό ο Μανούσος ήταν σε θέση οφσάιντ. Επίσης φάνηκε η μπάλα να βρίσκει το απλωμένο χέρι του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός ναι μεν πήρε αυτό που ήθελε από το ματς με την ΑΕΛ Καλλονής αλλά σίγουρα δεν "γοήτευσε" με αυτό που παρουσίασε στο γήπεδο, ειδικά στο πρώτο μέρος. Οι παίκτες του Μίτσελ προβλημάτισαν αισθητά στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας ιδίως στα πρώτα 45 λεπτά με προβλήματα σε άξονα και άκρα. Η είσοδος των Φετφατζίδη και Μήτρογλου σε συνδυασμό με την καλή παρουσία του Τσόρι Ντομίνγκες βοήθησαν τους φιλοξενούμενους να φύγουν νικητές από το ΟΑΚΑ με ένα οριακό σκορ (0-1) και γενικά με μία εμφάνιση που αναμφίβολα δεν ικανοποίησε.

Είναι σαφές πως οι πρωταθλητές έχουν ακόμα δρόμο για να βελτιώσουν αρκετά πράγματα ενόψει της δύσκολης συνέχειας που τους περιμένει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Υπάρχει βέβαια ο χρόνος για να γίνει αυτό όμως άπαντες στο Λιμάνι αντιλαμβάνονται πως θα πρέπει να συμβεί το συντομότερο δυνατόν. Η Καλλονή από την άλλη παρουσίασε μία εικόνα μίας καθ' όλα αξιόμαχης ομάδας που θα δυσκολέψει αρκετά ουκ ολίγες ομάδες.

ΚΑΛΛΟΝΗ: Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Λεάντρο, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο Άλβες, Φαρία, Λεοζίνιο (88΄ Μπούρος), Μανούσος, Γκαρσία (83΄ Γιουκαρής), Καζάκης (83΄ Γάλας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέβας, Μετζανί, Σιόβας, Φέισα, Μανιάτης, Ντομίνγκεζ (81΄ Φουστέρ), Βάις (46΄ Φετφατζίδης), Κάμπελ, Σαβιόλα (59΄ Μήτρογλου).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα