«Εύκολη απόφαση ο Ατρόμητος!»

«Εύκολη απόφαση ο Ατρόμητος!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Εύκολη απόφαση ο Ατρόμητος!»

bet365

Ο Μιχάλης Σηφάκης, που αποτέλεσε την μετεγγραφική έκπληξη του Ατρόμητου στο εφετινό καλοκαίρι, μιλάει στο gazzetta.gr για την ευρωπαϊκή μάχη με την Άλκμααρ και τους λόγους που επέλεξε τους “κυανόλευκους”.

Μετά από μία δεκαετία στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του ΟΦΗ, του Ολυμπιακού και του Άρη και συνολικά 15 διεθνείς συμμετοχές με την Εθνική ανδρών, πέρυσι το καλοκαίρι ο 28χρονος κρητικός τερματοφύλακας, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα του εξωτερικού υπογράφοντας συμβόλαιο με την βελγική Σαρλερουά. Παρ' ότι τα πράγματα δεν του ήρθαν όπως θα ήθελε και οι προτάσεις που είχε στα χέρια του από ξένες ομάδες, δεν του εξασφάλιζαν χρόνο συμμετοχής, ο Μιχάλης Σηφάκης δεν χρειάστηκε πολλές συζητήσεις για να συμφωνήσει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να υπογράψει στον Ατρόμητο. Διαβάστε στο gazzetta.gr το γιατί...

- Θα μπορούσε να πει κανείς ότι με την επιστροφή στην Superleague, αποφάσισε να κάνεις μία καινούρια αρχή στην καριέρα σου;

«Δεν θα το χαρακτήριζα νέο ξεκίνημα γιατί πλέον βρίσκομαι στον 11ο χρόνο της επαγγελματικής μου καριέρας, οπότε, παρά τις δυσκολίες και την ταλαιπωρία που πέρασα τα δύο τελευταία χρόνια, πλέον μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ώριμος κι έμπειρος, για να διαχειριστώ τα νέα δεδομένα που προέκυψαν... Σίγουρα υπάρχει μία διαφορετικότητα, υπό την έννοια ότι επέστρεψα στο ελληνικό πρωτάθλημα και δεν παρέμεινα στο εξωτερικό, που ήταν και ο βασικός μου στόχος, παρ' όλα αυτά δεν το βλέπω σαν μία καινούρια αρχή...»

- Πως προέκυψε το ενδιαφέρον του Ατρόμητου;

«Η αλήθεια είναι ότι λίγες μέρες πριν υπογράψω στην ομάδα του Περιστερίου, ούτε που φανταζόμουν ότι φέτος θα παίξω στο ελληνικό πρωτάθλημα κι αυτό δεν έχει να κάνει με τον Ατρόμητο. Τα δύο ραντεβού που έγιναν με τους ανθρώπους της ομάδας, όμως, αποδείχτηκαν αρκετά για να αλλάξω άποψη και κυρίως για αγωνιστικούς λόγους, να αποδεχθώ την πρότασή τους...»

- Τι σε έκανε να αλλάξεις άποψη;

«Εκείνη την περίοδο είχα δύο προτάσεις... Μία από ομάδα της Μπουντεσλίγκα για αναπληρωματικός και την προσφορά του Ατρόμητου. Αποφάσισα να πω το “ναι” στους ανθρώπους του Περιστερίου, γιατί η συγκεκριμένη επιλογή, μου έδινε τη δυνατότητα να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο, να ξαναπάρω παιχνίδια στα πόδια μου, ώστε να έχω μία γεμάτη χρονιά... Γι' αυτό και η απόφαση να υπογράψω στον Ατρόμητο, ήταν πολύ εύκολη...»

- Τι άλλο έπαιξε ρόλο;

«Το ότι η νέα μου ομάδα, τα τελευταία χρόνια κάνει αργά και σταθερά βήματα προς τα μπροστά, είναι οργανωμένη, έχει πάντα ρεαλιστικούς στόχους και κινείται με βάση τη λογική και όχι τον ενθουσιασμό! Αυτό μπορεί να το αντιληφθεί κανείς και από τις μετεγγραφές που έγιναν, με την έννοια ότι αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές, μόνο στις θέσεις που η ομάδα χρειαζόταν ενίσχυση...»

- Με δεδομένο ότι πέρυσι τερματίσατε στην 3η θέση της βαθμολογίας, ποιος μπορεί να είναι ο εφετινός στόχος; Ίσως η πρόκριση στους ομίλους του Europa League;

«Μέχρι τώρα έχουμε δείξει πολύ καλά στοιχεία και στο μυαλό όλων μας είναι το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη, παρ' ότι κόντρα στην Άλκμααρ θα έχουμε δύσκολο έργο. Η ολλανδική ομάδα μόνο αμελητέος αντίπαλος δεν είναι, γιατί πέρα από το ότι αγωνίζεται σε δυνατό πρωτάθλημα, έχει πολύ περισσότερες εμπειρίες από μας και βρίσκεται ένα “κλικ” πιο μπροστά από μας, γιατί ήδη έχει δύο επίσημους αγώνες στα πόδια της! Θεωρώ ότι οι πιθανότητες πρόκρισης είναι απόλυτα μοιρασμένες και πιστεύω μεγάλο ρόλο θα παίξει το πως θα παρουσιαστούμε εμείς... Αν είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι, νομίζω ότι μπορούμε να κοιτάξουμε τους αντιπάλους μας στα μάτια...»

- Στο πρωτάθλημα;

«Κατ' αρχήν να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να παρουσιάσουμε μεγαλύτερη αγωνιστική σταθερότητα από πέρυσι! Μπορεί φαινομενικά, να μοιάζει δύσκολο να σπάσουμε το δίδυμο Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, αλλά ένας πιο εφικτός στόχος είναι να κάνουμε περισσότερες νίκες ή να μαζέψουμε περισσότερους βαθμούς!

- Εσύ προσωπικά, πάντως, αναμένεται να έχεις πολύ δουλειά γιατί η Άλκμααρ είναι μία ομάδα με πολύ επιθετική φιλοσοφία και που στις δύο πρώτες αγωνιστικές, έχει ήδη πετύχει 5 γκολ και έχει δεχθεί 6...

«Αυτό είναι αλήθεια και το έζησα με τις περισσότερες ομάδες στο Βέλγιο, όπου έπαιξα πέρυσι στη Σαρλερουά... Σε γενικές γραμμές, οι ομάδες από τις Κάτω Χώρες παίζουν ελεύθερο ποδόσφαιρο, με την μπάλα κάτω και με αποκλειστικό στόχο την δημιουργία ευκαιριών για γκολ! Η ποδοσφαιρική του φιλοσοφία δεν στηρίζεται καθόλου στην αμυντική τακτική και στην προσπάθεια να εμποδίσουν τον αντίπαλο να σκοράρει. Δηλαδή αν κλέψουν την μπάλα, θα επιδιώξουν με μία-δύο πάσες να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή, ενώ ο ρυθμός του παιχνιδιού τους είναι συνεχώς πάνω-κάτω...»

- Πως ήταν η εμπειρία σου στη Σαρλερουά;

«Στην αρχή τα πράγματα ήταν δύσκολα, γιατί μέχρι και τον περασμένο Νοέμβριο λόγω των κανονισμών που διέπουν τη βελγική ομοσπονδία, δεν είχα δικαίωμα συμμετοχής, επειδή υπέγραψα σχετικά αργά και η ομάδα δεν πρόλαβε να με δηλώσει... Οπότε έζησα μία σχετική ταλαιπωρία μέχρι να ελευθερωθεί θέση και να αποκτήσω δικαίωμα συμμετοχής! Αλλά από το Δεκέμβριο και μετά οπότε και δηλώθηκα στο ρόστερ και αγωνίστηκα σε 15 παιχνίδια, πραγματικά μπορώ να πω ότι ευχαριστήθηκα τη συμμετοχή μου περισσότερο από κάθε άλλη φάση της καριέρας μου! Αν είχαμε και λίγο περισσότερη τύχη και δεν δεχόμαστε γκολ στο 93' στο τελευταίο αγώνα των πλέϊ-οφ, τότε θα παίζαμε μπαράζ για να βγούμε στο Europa League!»

- Πόσο διαφορετικά βλέπεις πλέον τα πράγματα όσον αφορά στην καριέρα σου, μετά την περιπέτεια του τραυματισμού που είχες στο γόνατο;

«Σίγουρα αναθεώρησα αρκετά πράγματα κι έγινα πιο δυνατός σαν άνθρωπος γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να μένεις για αρκετό καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης, ωστόσο πλέον αυτό είναι ένα θέμα που έχω αφήσει πίσω μου... Κοιτάω μπροστά και στοχεύω σε μία καλή χρονιά... Άλλωστε, υπάρχει και το μεγάλο δέλεαρ της πρόκρισης στο Μουντιάλ... Έχουμε μπροστά μας τέσσερα παιχνίδια για να εξασφαλίσουμε την 2η θέση, που θα μας οδηγήσει στα μπαράζ...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα