Άγγιξε το θαύμα!

Άγγιξε το θαύμα!

Άγγιξε το θαύμα!

bet365

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για την αξέχαστη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική βραδιά που χάρισε ο ΠΑΟΚ στο Χάρκοβο.

Ο ΠΑΟΚ μας χάρισε μια ακόμα αξέχαστη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική βραδιά. Μας «γέμισε» με την απόδοση και την επίμονη προσπάθεια του στο Χάρκοβο. Σαφώς το ζητούμενο ήταν η πρόκριση αλλά με δεδομένο το αποτέλεσμα του αγώνα της Τούμπας όλοι γνωρίζαμε ότι χρειαζόταν ένα μικρό θαύμα για να καταφέρει να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και να προκριθεί.

Μπορώ να πω ότι έφθασε κοντά στο θαύμα ο ΠΑΟΚ. Σχεδόν το άγγιξε και σίγουρα θα το κρατούσε αγκαλιά αν ο Γερμανός διαιτητής δεν έκλεινε τα μάτια του στην ανατροπή του Λούκας στην εκπνοή του α΄ ημιχρόνου. Ακόμα και χωρίς το πέναλτι όμως, ο Δικέφαλος μπορούσε να πετύχει την ανατροπή.

Όντας απόλυτα κυρίαρχος στο β΄ ημίχρονο μπορούσε να σκοράρει δις και να φέρει τα πάνω κάτω στην υπόθεση της πρόκρισης. Είναι γεγονός ότι η ομάδα του Χούμπ Στέφενς ξεπέρασε κάθε προσδοκία που είχαμε για το παιχνίδι στην Ουκρανία. Για τα δεδομένα της εποχής ξεπέρασε τον εαυτό της σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς. Μια ομάδα με παίκτες σοβαρούς, πειθαρχημένους, απόλυτα συγκεντρωμένους στο παιχνίδι, αποφασισμένους να παλέψουν για να πετύχουν το στόχο τους ανάγκασε την Μέταλιστ των πολλών εκατομμυρίων να φαντάζει σας φτωχός συγγενής.

Τα είχε όλα ο ΠΑΟΚ στην Ουκρανία εκτός από τύχη και ευχέρεια στο σκοράρισμα. Ένα από τα δυο συστατικά αν μπορούσε κανείς να προσθέσει στα 90΄ του αγώνα ο Δικέφαλος θα βρισκόταν σήμερα με το σπαθί του στα πλει οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα κατάφερνε να πετύχει που πολλοί –ανάμεσα τους κι εγώ- θεωρούσαμε ακατόρθωτο. Ο ευρωπαίος ΠΑΟΚ απέδειξε ότι τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει πίστη σε μια ομάδα κι ένας προπονητής καθοδηγητής. Και ο Στέφενς είναι ο προπονητής καθοδηγητής που επί σειρά ετών αναζητούσε και δεν έβρισκε ο Δικέφαλος.

Ο Ολλανδός μετέδιδε την ειλικρινή του πίστη για ανατροπή στους παίκτες ακόμα και μετά το γκολ των Ουκρανών. Μπορεί η ομάδα αυτή τη φορά να μην τα κατάφερε αλλά θεωρώ σίγουρο ότι θα τις γίνει συνήθεια να αγωνίζεται σε όλους τους αγώνες, σε όλες τις διοργανώσεις με αυτή τη νοοτροπία και σύντομα θα μετατραπεί σε μια δύναμη που θα προσφέρει μεγάλες χαρές στους φιλάθλους της.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά για την απόδοση, την ανάπτυξη, την στρατηγική του ΠΑΟΚ στο Χάρκοβο και το μοναδικό τρόπο που ανάγκασε την Μέταλιστ να αμύνεται μαζικά για να αναχαιτίσει τις αλλεπάλληλες επιθέσεις των παικτών του Δικεφάλου. Θα μου δοθεί η ευκαιρία πολλές φορές να το κάνω κατά την διάρκεια της φετινής περιόδου. Ο ΠΑΟΚ θα μου δώσει αυτό το δικαίωμα με την απόδοση του.

Υ. Γ. 1 Αγωνιστικά η ομάδα δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο της. Η «μάχη» όμως δεν τελείωσε. Υπάρχουν βάσιμες ελπίδες να βρεθεί ο ΠΑΟΚ στα πλει οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ας κάνουμε μερικές ώρες υπομονή.

Υ. Γ. 2 Η απόκτηση του Στοχ είναι πολύ μεγάλη κίνηση για τα δεδομένα του Δικεφάλου. Υπό φυσιολογικές συνθήκες ο Σλοβάκος θα ήταν απλησίαστος. Στο ποδόσφαιρο όμως δημιουργούνται ευκαιρίες που πολλές φορές αλλάζουν τα δεδομένα. Και η προσθήκη του Στόχ στη μηχανή του ΠΑΟΚ είναι η ευκαιρία για να ανατραπούν οι ισορροπίες στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Μια και καλή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αλέξανδρος Λυμπέρης
Αλέξανδρος Λυμπέρης

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή τον Οκτώβριο του 1969, παρά το γεγονός ότι η καταγωγή έχει σχέση με τον ωραιότερο χειμερινό προορισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα Γρεβενά. Στην διάρκεια των μαθητικών του χρόνων έμαθε να εκτιμά δυο χρώματα. Το άσπρο της ελπίδας, που φωλιάζει στην ψυχή κάθε Έλληνα ως κρυφή ελπίδα κόντρα στο μαύρο του πένθους για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Μαζί με τον μικρότερο αδελφό του μεγάλωσαν κρατώντας ανοιχτή την μπαλκονόπορτα του δωματίου τους τα Κυριακάτικα μεσημέρια περιμένοντας να ακούσουν τις ιαχές των οπαδών του ΠΑΟΚ απο την Τούμπα που σκέπαζαν την Θεσσαλονίκη σαν μαγικό πέπλο, σε κάθε γκολ.

Από το δημοτικό προτιμούσε κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο να ρίχνει κλεφτές ματιές στα ΣΠΟΡ του Βορρά ( γεγονός που απέφερε ατέλειωτες τιμωρίες ) χωρίς να ξέρει ότι η ιστορικότερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας θα σημάδευε αργότερα την ζωή του. Μαθητής στην 1η τάξη του λυκείου το 1985 είχε την πρώτη του εμπειρία με την έντυπη δημοσιογραφία. Που αλλού; Στα ΣΠΟΡ του Βορρά. Το φλερτ που ξεκίνησε ένα απόγευμα Δευτέρας ( λίγο πριν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του ) εξελίχθηκε σε θυελλώδη έρωτα και γάμο.

Το 2002 εγκατέλειψε το επαγγελματικό του «σπίτι» ( και το φέρει βαρέως ) για την εφημερίδα METROSPORT για να επιστρέψει το Νοέμβριο του 2008 αναλαμβάνοντας την διεύθυνση της εφημερίδας που θεωρεί οικογένεια του. Από τον Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε και την διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού SPORT 103 FM ενώ τηλεοπτικά στεγάζεται από το 1990 στην Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100.

Στα χρόνια που κύλησαν από το 1985 εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά και με τη βοήθεια του Θεού ( όπως λέει ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία ) κατάφερε να επιβιώσει στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία - ζούγκλα που χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που έχουν αναγάγει την απάτη σε επιστήμη. Αντέχει ακόμα.