Γκουαρδι-όλα ή τίποτα

Γκουαρδι-όλα ή τίποτα

Ball Boys Ball Boys
Γκουαρδι-όλα ή τίποτα

bet365

Ο Γιώργος Καραμάνος διαβάζει τις κριτικές Τύπου, παικτών στον Πεπ και αναρωτιέται αν στη Μπάγερν ήξεραν σίγουρα ποιον προσέλαβαν.

Εφτασε τις πέντε βδομάδες στη δουλειά και η αμφισβήτηση (σ.σ.: έχει φανεί και στα δικά σας σχόλια στο gazzetta) έκανε για τα καλά την εμφάνιση της. Δεν είναι σίγουρο πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει πράγματι προβληματίσει τη διοίκηση της Μπάγερν, όπως δείχνουν τα δημοσιεύματα αρκετών γερμανικών εντύπων ή ακόμα περισσότερο οι δηλώσεις κάποιων παικτών του, αλλά ο καπνός προφανώς υπάρχει. Η αγγλική εφημερίδα «Guardian» έσπευσε να συγκεντρώσει τα -κακώς- κείμενα κυρίως των «Süddeutsche Zeitung (SD)», «Der Spiegel» που ασχολήθηκαν με το θέμα και που αναδεικνύουν ότι ο Καταλανός τεχνικός δεν έχει ξεκινήσει ιδανικά την πορεία του στον πάγκο της «Αλιάνζ Αρένα».

Ο Γκουαρδιόλα «κατηγορείται» ότι έχει υποπέσει σε τρία λάθη που έχουν επιφέρει σκεπτικισμό στην παρέα των Χένες, Μπεκενμπάουερ, Ρουμενίνγκε και Ζάμερ. Το πρώτο ήταν η τοποθέτηση του στο ζήτημα της ασθένειας του Τίτο Βιλανόβα και η γενικότερα επιθετική συνέντευξη εις βάρος της διοίκησης της Μπαρτσελόνα. Θεωρούν πως δεν υπήρχε κανένας λόγος να το κάνει στο ξεκίνημα μάλιστα της προετοιμασίας των Βαυαρών.

Το δεύτερο ήταν η επιθυμία του που πραγματοποιήθηκε (σ.σ.: του όφειλαν τουλάχιστον μία μεταγραφή προίκα) για την απόκτηση του Τιάγκο Αλκάνταρα. Αγωνιστικά δεν ήταν βέβαιοι για την χρησιμότητα της και δεν άρεσε το ότι μάνατζερ του παίκτη είναι ο αδερφός του Πεπ, ο Πέρε Γκουαρδιόλα. Τρίτο και ίσως σημαντικότερο είναι το ότι κανείς ακόμα δεν έχει καταλάβει που ακριβώς αποσκοπούν όλοι αυτοί οι πειραματισμοί με τις εναλλαγές θέσεων στην 11άδα.

Αυτό το τελευταίο είναι που έχει ωθήσει και σημαντικούς παίκτες της ομάδας να εκθέσουν δημοσίως τον προβληματισμό τους. «Ποτέ μου δεν έχω συναντήσει κάποιον τεχνικό που να αλλάζει τόσα πολλά πράγματα ταυτοχρόνως», δήλωσε ενοχλημένος ο Πισάρο, με τον Σβαϊνστάιγκερ να απορεί: «Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι σκοπό έχει μαζί μου!» «Νομίζω πως σχεδόν όλοι οι παίκτες παίρνουν θέσεις διαφορετικές από το σύνηθες», πρόσθεσε ο Μίλερ με αφορμή την τοποθέτηση του Λαμ στη μεσαία γραμμή και του Μάντζουκιτς ως εξτρέμ.

Η αλήθεια είναι πως οι κινήσεις του Γκουαρδιόλα ξενίζουν. Ηταν όμως αναμενόμενο ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο και πως αργά ή γρήγορα θα ερχόταν η στιγμή της σύγκρισης με τον προκάτοχο του, μαέστρο του θαυμαστού τρεμπλ. Πριν βγουν όμως βιαστικά συμπεράσματα ας θυμηθούμε ότι και ο Χάινκες κατά καιρούς, αλλά και στο ξεκίνημα του είχε δεχτεί πολύ σκληρή κριτική. Ο Πεπ χρειάζεται χρόνο για να κάνει τα δικά του και θα πρέπει να τον εμπιστευθούν. Αυτή είναι η μία άποψη. Η άλλη είναι εκείνη του Ρόμπεν που τοποθετήθηκε σχετικά με μία... μπηχτή προς τον προπονητή του: «Το ποδόσφαιρο είναι από μόνο του ένα δύσκολο άθλημα. Ας μην το κάνουμε και εμείς περισσότερο περίπλοκο!» Σε αυτή την περίπτωση όμως θα έπρεπε να σκεφτούν καλύτερα εξ αρχής σε ποιον ήθελαν να δώσουν τα ηνία της ομάδας.

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ball Boys
Ball Boys