Φτωχός συγγενής... (vids & pics)

Φτωχός συγγενής... (vids & pics)

Gazzetta team
Φτωχός συγγενής... (vids & pics)

bet365

Στο... πάρτι της Λίβερπουλ για τον Τζέραρντ ο επίσημος προσκεκλημένος της, ο Ολυμπιακός, προβλημάτισε με την απόδοσή του και έχασε 2-0. Κακή εμφάνιση και καμπανάκια για τους Πειραιώτες.

«Υou'll never walk alone »

Η ατμόσφαιρα προκαλούσε ανατριχίλα, το Ανφιλντ είχε φορέσει τα γιορτινά του και ο κόσμος της Λίβερπουλ αποθέωνε τον Στίβεν Τζέραρντ «15 χρόνια ακόμα. Σε παρακαλούμε Στίβι» ήταν ένα από τα πολλά πανό που απεικόνιζε την λατρεία των «κόκκινων» για τον αρχηγό τους. Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο υπό τους ύμνους του You'll never walk alone στο φιλικό γιορτή για τον εμβλματικό αρχηγό!

Με εκπλήξεις...

Με εκπλήξεις η ενδεκάδα του Μίτσελ στο Ανφιλντ, αφού άφησε εκτός Μασάντο, Βάις και συμπεριέλαβε σε αυτή τον Σάμαρη. Ειδικότερα, κάτω από τα δοκάρια ο Μπάλας Μέγιερι, ενώ στην τετράδα της άμυνας παρατάχθηκαν οι -δεξιά προς αριστερά- Σαλίνο, Μετζανί, Σιόβας, και Χολέμπας. Στον χώρο του κέντρου οι Φέισα, Μανιάτης και Σάμαρης, στις πτέρυγες οι Τσόρι Ντομίνγκες (δεξιά) και Κάμπελ (αριστερά), εν'ω ο Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Η Λίβερπουλ ήταν αυτή που μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 3' είχε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Αλεν, αλλά το σουτ του δεν βρήκε στόχο. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, τα αβίαστα λάθη συνεχίστηκαν και η Λίβερπουλ ήταν διαρκώς στην επίθεση και απειλούσε. Μάλιστα, στο 5' από λάθος του Σάμαρη οι γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα, ο Αλεν έσπασε ωραία στον Ιάγο, αλλά ο Μέγιερι έδιωξε εξαιρετικά. Οι «ερυθρόλευκοι» αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα, πολύ κακή η κυκλοφορία με τη Λίβερπουλ να έχει ακόμα μια εξαιρετική φάση λίγο πριν τη συμπλήρωση του 20ου λεπτού , αλλά η σουτάρα του Αλεν μέσα από την περιοχή πέρασε μόλις άουτ. Τα προβλήματα στον άξονα και τα άκρα έβγαζαν μάτια, με τη Λίβερπουλ να πιέζει και να παίρνει εύκολη τη μπάλα.

Στο 24' ήρθε και το γκολ των «κόκκινων», με τους Στέρλινγκ, Ιάγο να κρύβοτυν τη μπάλα, σέντρα από τα αριστερά και ο Αλεν με προβολή άνοιξε το σκορ. Το γκολ των γηπεδούχων δεν... ξύπνησε τον Ολυμπιακό, που είχε μόνο τον Μέγιερι να... σώζει καταστάσεις. Σε μια από αυτές, στο 28' ο Ούγγρος απόκρουσε ενστικτωδώς το σουτ του Ιάγο, που ήταν αφύλακτος μέσα στην περιοχή.

Οι ερυθρόλευκοι» πονούσαν σε άξονα και άκρα, Στέρλινγκ και Ιάγκο προκαλούσαν πολλά ρήγματα, ενώ επιθετικά δεν... υπήρχαν. Ο Ολυμπιακός απλά... παρακολουθούσε τον γρήγορο ρυθμό των γηπεδούχων χωρίς να μπορεί να απειλήσει.

Εκτός από τα αβίαστα λάθη, οι Πειραιώτες, αδυνατούσαν και στα προσωπικά μαρκαρίσματα, ενώ στη φάση του 32' φάνηκε και η αδυναμία στις αλληλοκαλύψεις. Η σουτάρα του Τζόνσον που απλά τον... έβλεπαν οι Φέισα, Χολέμπας κατέληξε άουτ.

Οι «κόκκινοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στο 39' έχασαν ακόμα μια κλασική ευκαιρία, όταν από σέντρα του Τζέραρντ από τα δεξιά ο αφύλακτος, Αλεν έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο Μέγιερι ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει στο α' μέρος ο Ολυμπιακός, μιας και κατάφερε με τις επεμβάσεις και τις τοποθετήσεις να σώσει σε αρκετές περιπτώσεις την ομάδα του.

Ίδιο σκηνικό...

Ο Μίτσελ πέρασε στην επανάληψη τους Βάις, Ρομπέρτο και Παπάζογλου, θέλοντας έτσι να δώσει ταχύτητα, αλλά καλύτερες τοποθετήσεις στα άκρα. Το σκηνικό δεν άλλαξε, η Λίβερπουλ είχε τον απόλυτο έλεγχο, με τον Κουτίνιο να προσθέτει ακόμα μια καλή ευκαιρία στο ενεργητικό της ομάδας. Στο 59' ο Μίτσελ άλλαξε την εικόνα, περνώντας στο ματς τους Μασάντο, Μανωλά και Σαβιόλα. Έτσι, ο Βάις πήγε στο αριστερό άκρο αντί του Τσόρι Ντομίνγκες. Ο Μασάντο έπαιξε λίγο πιο μπροστά από Μανιάτη και Φέισα, ο Μανωλάς στην άμυνα και ο Σαβιόλα στην κορυφή της επίθεσης.

Ωστόσο, πριν προλάβει ο Ισπανός να δει την ομάδα του πως αποδίδει, είδε τη Λίβερπουλ να σκοράρει το δεύτερό της τέρμα. Με... ώθηση οι «κόκκινοι» από την είσοδο του Σουάρες που αποθεώθηκε από τον κόσμο της Λίβερπουλ, ο Στέρλινγκ, ο κορυφαίος του ματς έφτιαξε το γκολ στο 62'. Ακόμα μια κάθετη που δεν σταμάτησε ποτέ, ο Φέισα και η άμυνα έχασαν τον Χέντερσον που μόλις είχε μπει στο ματς και πέτυχε το 2-0.

Μεγάλες στιγμές για Τζέραρντ

Στο 85' ο Σπίρινγκ αντικατέστησε στον αγωνιστικό χώρο τον Στίβεν Τζέραραντ. Σύσσωμο το Άνφιλντ μοίρασε απλόχερα στον σπουδαίο άσο ένα ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα, με τους φίλους της Λίβερπουλ να του δείχνουν την αγάπη τους. Μετά την λήξη του ματς οι παίκτες του Ολυμπιακού χειροκρότησαν τον κόσμο τους (περίπου 100 φιλάθλους στο ένα πέταλο) που βρίσκονταν στο γήπεδο. Ο Στίβεν Τζέραρντ ξαναβγήκε και πιο μετά στον αγωνιστικό χώρο, εισέπραξε ξανά το χειροκρότημα του κόσμου και δέχθηκε τα συγχαρητήρια από όλη την ομάδα του Ολυμπιακού.

Έπεσε ο ρυθμός, έχασε ευκαιρία ο Φάουλερ

Στην συνέχεια του αγώνα ο ρυθμός έπεσε κάπως με την... είδηση να είναι η είσοδος του Φάουλερ στο παιχνίδι. Μάλιστα ο παλαίμαχος παίκτης -που έγινε αντικείμενο λατρείας με το σχετικό standing ovation- είχε καλή ευκαιρία για να σκοράρει στο 82'. Παρά τις προσπάθειες των παικτών του Ολυμπιακού να βγάλουν φάσεις έχοντας ως αιχμή του δόρατος τον Σαβιόλα η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε αισθητά και ενώ η Λίβερπουλ θα μπορούσε να είχε βάλει και άλλο τέρμα.

Στα τελευταία λεπτά του ματς ο Ολυμπιακός άλλαξε το σύστημά του σε 4-4-2. Ο Ρομπέρτο ήταν στο τέρμα. Στην άμυνα οι Παπάζογλου, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μανωλάς και Χολέμπας. Στα χαφ οι Βάις, Μασάντο, Φέισα και Λυκογιάννης, ενώ στην επίθεση έπαιζαν οι Διαμαντάκος και Σαβιόλα. Μάλιστα ο Μασάντο είχε και ένα σουτ στο ενεργητικό του στο 83', οπότε και έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Μινιολέ. Στο τέλος ήρθε η ώρα για την εκ νέου αποθέωση του Στίβεν Τζέραρντ από τον κόσμο των ρεντς.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Τζόνσον, Ενρίκε, Τουρέ, Άγκερ, Τζέραρντ, Άσπας, Κουτίνιο, Λούκας, Άλεν, Στέρλινγκ. Αγωνίστηκαν και οι Σουάρες, Κάραγκερ, Χέντερσον, Φάουλερ, Λουίς Αλμπέρτο, Σπίρινγκ, Τζόουνς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι (46’ Ρομπέρτο), Σαλίνο (46’ Παπάζογλου), Χολέβας (76’ Λυκογιάννης), Μετζανί (59’ Μανωλάς), Σιόβας (76’ Παπαδόπουλος), Φέισα, Μανιάτης (76’ Διαμαντάκος), Σάμαρης (46’ Βάις), Ντομίνγκεζ (59’ Μασάντο), Κάμπελ (76’ Λυκογιάννης) και Μήτρογλου (59’ Σαβιόλα).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα