Πογκμπά: «Οπως οι Πλατινί, Ζιντάν»

Πογκμπά: «Οπως οι Πλατινί, Ζιντάν»

Πογκμπά: «Οπως οι Πλατινί, Ζιντάν»

bet365

Η Γιουβέντους έχει παράδοση στους Γάλλους και ο Πολ Πογκμπά δηλώνει αποφασισμένος να τη συνεχίσει τα επόμενα χρόνια.

Οι Μπιανκονέρι παραδοσιακά κάνουν επιτυχημένες επιλογές από τη Γαλλία και με όσα είδαν στην πρώτη σεζόν του Πογκμπά, έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι αυτό θα συνεχιστεί. Σε αυτό στοχεύει και ο ίδιος ο 20χρονος μέσος -που αναδείχθηκε MVP στο πρόσφατο Μουντιάλ Νέων- και το δήλωσε από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται και αυτός πλέον καθώς ενσωματώθηκε στην αποστολή της Γιούβε.

«Είμαι μόλις ένα χρόνο στη Γιουβέντους και είμαι ευτυχισμένος γιατί όλα πήγαν καλά και κατακτήσαμε τον τίτλο. Ξέρω ότι σε αυτή την ομάδα έκαναν μεγάλη καριέρα Γάλλοι όπως ο Πλατινί, ο Ζιντάν, ο Ντεσάμπ, ο Τρεζεγκέ, ο Τιράμ και ελπίζω να πετύχω όσα και αυτοί. Για να τα καταφέρω, όμως, θα πρέπει να δουλέψω πάρα πολύ, πραγματικά πάρα πολύ», τόνισε αρχικά και σχετικά με τα πρότυπα που έχει, είπε: «Πολλοί ποδοσφαιριστές μου αρέσουν. Ο Ζιντάν, ο Ντελ Πιέρο, ο Πλατινί τον οποίο έχω δει μέσω youtube. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο πρότυπο, τους παρακολουθώ όλους. Στη Γιούβε, πάντως, είναι ο Πίρλο. Μαθαίνω από αυτόν και ελπίζω μια μέρα να μπορώ να βγάλω τις πάσες που τώρα μπορεί μόνο αυτός».

Από εκεί και πέρα, ο νεαρός άσος είπε πως «το Τορίνο είναι μια υπέροχη πόλη που δεν έχει καμία σχέση με το Μάντσεστερ, όπως δεν έχουν καμία σχέση και οι οπαδοί των δύο ομάδων. Στην Ιταλία υπάρχει πάθος, εκπληκτική ατμόσφαιρα, δεν είναι τόσο ήρεμα τα πράγματα όπως στην Αγγλία. Πέραν αυτού, στην Ιταλία μου αρέσει η τακτική που υπάρχει σε κάθε αγώνα και κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα όταν θες να επιτεθείς. Η τακτική δυσκολεύει τα πάντα και αυτό μου αρέσει γιατί συνεχώς βελτιώνεσαι».

Τέλος, εξέφρασε τη χαρά του επειδή «στη Γιουβέντους έχουμε πολλούς ηγέτες αλλά μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο σε κατευθύνει μέσα στο γήπεδο ο Βιντάλ. Δεν λέει πολλά, σου δείχνει με τα μάτια που πρέπει να κινείσαι και τι να κάνεις».

 

SERIE A Τελευταία Νέα