Ψάχνει πάλι το... θαύμα! (vid)

Ψάχνει πάλι το... θαύμα! (vid)

bet365

Η μαχητική Ξάνθη έμεινε με 10 παίκτες, έχασε 2-1 από την Σταντάρ και όπως συνέβη με την Λίνφιλντ θα αναζητήσει εκτός έδρας το... θαύμα της πρόκρισης!

Η Ξάνθη μπήκα κάπως μουδιασμένα στο παιχνίδι, αφήνοντας έτσι τους Βέλγους να παίρνουν αυτοί πρωτοβουλίες. Αυτό δεν βοηθούσε καθόλου την Ελληνική ομάδα, η οποία στα πρώτα λεπτά ήταν πολύ συχνά σε θέση άμυνας.

Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, μετά από αδράνεια των παικτών του Καραγεωργίου, ο Μπιά πήρε τα μέτρα που του άφησε η αντίπαλη άμυνα και με τρομερό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, κατάφερε να νικήσει τον Κυριακίδη και να γράψει το 1-0.

Το τέρμα αυτό ταρακούνησε τους Ακρίτες, που ανέβασαν την απόδοσή τους και πήραν τον έλεγχο του κέντρου. Με κορυφαίο τον Ντιέ, βελτίωσαν την κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που τους βοήθησε να κρατήσουν μακριά από την περιοχή τους την Σταντάρ.

Φάουλ και... γκολάρα!

Μάλιστα, η ομάδα της Ξάνθης κατάφερε να μετουσιώσει αυτήν την άνοδο στην απόδοσή της, καθώς στην πρώτη καλή της ευκαιρία έφτασε και στην ισοφάριση! Ο Ντιέ δεν άφησε να πάει χαμένο το φάουλ που έκαναν οι Βέλγοι, καθώς με μία απίστευτη εκτέλεση έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Στην επανάληψη, το έργο ήταν ίδιο με αυτό του πρώτου μέρους. Οι Βέλγοι μπήκαν και πάλι πιο δυνατά και έφτασαν πολύ κοντά στο να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα. Ήταν το 51ο λεπτό, όταν η Σταντάρ κέρδισε πέναλτι, όμως ο Κυριακίδης με εκπληκτική απόκρουση είπε «όχι» στον Μπιά και κράτησε ζωντανή την ομάδα του.


Ανατροπή δεδομένων

Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου τα ηνία του αγώνα και κατάφεραν να πιέσουν τους Βέλγους. Θα μπορούσαν μάλιστα να έχουν πάρει το προβάδισμα, όμως σε δύο φάσεις ο Μαρσελίνιο αποδείχτηκε υπερβολικά άστοχος, αφού πέταξε στα σκουπίδια δύο τεράστιες στιγμές.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, σε μία ανύποπτη φάση ο Μπέρτος μάρκαρε πολύ δυνατά τον αντίπαλό του, με αποτέλεσμα να δει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για ένα 20λεπτο.

Όπως είναι φυσικό, η Βέλγοι δεν άφησαν να πάει χαμένο αυτό το δώρο και πριν περάσουν πέντε λεπτά κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σιμάν βρέθηκε με αντίπαλο τον πολύ πιο κοντό Ντιέ και με καρφωτή κεφαλιά κατάφερε να νικήσει τον Κυριακίδη.

Αυτό ήταν και το τελικό χτύπημα για τους Ακρίτες, που αν και προσάθησαν δεν βρήκαν τη δύναμη να αντιδράσουν. Έτσι, η Ξάνθη θα ταξιδέψει στο Βέλγιο με στόχο ένα νέο θαύμα, έχοντας ως... οδηγό αισιοδοξίας, τις δύο αναμετρήσεις με την Λίνφιλντ.

Skoda Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Κυριακίδης, Παΐτο, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης (56' Μαρίν), Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Μάνταλος (56' Ντε Κούσμαν), Ντιέ (87' Σολάρι).

Σταντάρ Λιέγης (Γκι Λουζόν): Καβασίμα, Οπαρέ, Αρλσανάγκιτς, Σιμά, Ιαντολί, Μαρκέ, Σισέ (46’ Μπεγιένς), Μπιά, Ντε Καμάργκο, Μπιλό, Εζεκίελ (62' Μπατσουαγκί).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα