Την πάτησε, αλλά δεν την τέλειωσε!

Φώτης Καρακούσης
Την πάτησε, αλλά δεν την τέλειωσε!

bet365

Ο Αστέρας έπαιξε μονότερμα την Ραπίντ (1-1), όμως οι χαμένες ευκαιρίες και το... τραβηγμένο πέναλτι των Αυστριακών του έκαναν δύσκολη την ρεβάνς! ΤΡΙΠΟΛΗ, αποστολή: ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ

Ο Όσιμ το είχε πει πολύ καλά. Η μπάλα είναι πόρνη και αυτό επιβεβαιώθηκε για ακόμα φορά το βράδυ της Πέμπτης στην Τρίπολη. Εκεί που ο Αστέρας, έκανε ειδικά στο δεύτερο μέρος ότι ήθελε την Ραπίντ, αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα. Έτσι έμεινε το 1-1 το οποίο δίνει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ στους Αυστριακούς με τους Αρκάδες να μένουν με το παράπονο τόσο της εξαιρετικής εμφάνισης του δευτέρου μέρους, όσο και με το πέναλτι με το οποίο ισοφαρίστηκαν και το οποίο δεν έγινε ποτέ.

Ο Αστέρας την κατοχή, η Ραπίντ τις ευκαιρίες!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μια αρχή που ήταν μοιρασμένη, καθώς από την μία ο Αστέρας ξεκίνησε καλύτερα και από την άλλη η Ραπίντ ήταν αυτή που έχασε δύο ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με τον Χόφμαν στο 5’ και τον Μπόιντ στο 16’. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους πίεζαν, κέρδισαν τις μάχες του κέντρου, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν.

Έργο Μπλομ…

Και έτσι όλο το ματς παίχτηκε από το 27’ έως το 32’. Αρχικά στο 27’ ο Ζησόπουλος μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ουσέρο νίκησε τον Νοβότα κάνοντας το 1-0. Όμως πριν προλάβουν να πανηγυρίσουν οι γηπεδούχοι, ήρθε ο Ολλανδός διαιτητής Μπλομ να τους πάρει την μπουκιά από το στόμα. Το έκανε δίνοντας ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της Ραπίντ σε τζαρτζάρισμα του Λισγάρα στον Μπόιντ. Ο παίκτης που κέρδισε την εσχάτη των ποινών κάνοντας το 1-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Μονότερμα, αλλά δεν έμπαινε με τίποτα…

Στο δεύτερο μέρος στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» υπήρχε μόνο μία ομάδα και αυτή ήταν ο Αστέρας. Οι Τριπολιτσιώτες έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, από την στιγμή που ο Τσιώλης έκανε πιο επιθετικό το σχήμα, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε μέσα με τίποτα. Πότε ο Κάφα, πότε ο Λισγάρας, πότε ο Ντε Μπλάσις και πότε ο Χουάνμα δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα με τον Νοβότα να σταματάει τους πάντες και τα πάντα και να κρατάει το 1-1. Ένα σκορ που δίνει προβάδισμα πρόκρισης στην Ραπίντ, αλλά αν ο Αστέρας παίξει όπως στο δεύτερο ημίχρονο, μπορεί να περάσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

MAN OF THE MATCH: Χωρίς αμφιβολία ο Νοβότα ήταν ο καλύτερος του αγώνα. Ο τερματοφύλακας της Ραπίντ έπιασε τα πάντα, κρατώντας στο δεύτερο μέρος το πολύτιμο για την ομάδα του 1-1.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αστοχία του Αστέρα. Όταν σε ένα τέτοιο ματς καταφέρνεις να κάνεις τόσες ευκαιρίες, είναι άδικο να μην μπορείς να σκοράρεις. Άδικο πρώτα από όλα για σένα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Πέτσος στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του για τη Ραπίντ, όπως και ο Ντε Μπλάσις για τον Αστέρα, καθώς και οι δύο προσπάθησαν περισσότερο από τους συμπαίκτες του για κάτι καλό με τον Έλληνα της Ραπίντ να είναι αυτός που χαμογέλασε στο τέλος.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Από την στιγμή που δίνει ένα πέναλτι που δεν είναι και με αυτό η Ραπίντ ισοφαρίζει, τι άλλο να πεις για τον Ολλανδό Κέβιν Μπλομ;

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το είπαμε και στον πρόλογο. Αν η μπάλα δεν θέλει να μπει, απλά δεν μπαίνει. Ο Αστέρας ειδικά στο δεύτερο μέρος ήταν εξαιρετικός, όμως το 1-1 δίνει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην Ραπίντ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Ζησόπουλος, Ουσέρο, Ναβάρο (72' Γκρατσινι), Ζαραδούκας (46' Κάφα), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (61' Χουάνμα).

Ραπίντ Βιέννης (Μπάρισιτς): Νοβότα, Τρίμελ, Ζονλάιτνερ, Ντίμπον (46' Μ. Χόφμαν), Σράμελ, Πέτσος, Μπέχρεντ, Σάουμπ (85' Γκρότσουρεκ), Στ. Χόφμαν (68'΄Ζάμπιτσερ), Μπουργκστάλερ, Μπόιντ.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα