Ημίχρονο... 8 αστέρων (vid)

Ημίχρονο... 8 αστέρων (vid)

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 5-3 την Μίλαν στον ημιτελικό του Audi Cup, με όλα τα γκολ να έρχονται στο πρώτο μέρος.

Στον πρώτο ημιτελικό της φιλικής διοργάνωσης που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Μόναχο, οι Πολίτες επικράτησαν των Ροσονέρι και θα παίξουν στον τελικό της Πέμπτης (01/08, 21:30) με το νικητή του άλλου ζευγαριού, που είναι Μπάγερν-Σάο Πάουλο. Οι Αγγλοι προηγήθηκαν 5-0 στο 36' και οι 7 φορές πρωταθλητές Ευρώπης πέτυχαν τρία γκολ μέσα σε έξι λεπτά (5-3) μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Μόλις στο 3' ήρθε το πρώτο γκολ όταν ο Χεσούς Νάβας έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Γιόβετιτς προσπάθησε να κάνει με τη μία το σουτ και η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Σίλβα, ο οποίος την τσίμπησε μπροστά από τον Αμέλια για το 1-0. Αυτή ήταν μόλις η αρχή καθώς θα ακολουθούσε ένα ντροπιαστικό 30λεπτο για τους Ροσονέρι. Το πρωτάθλημα Αγγλίας ξεκινάει πιο νωρίς από αυτό της Ιταλίας και η Μίλαν είχε επίσης πολλές απουσίες, όμως τίποτα από τα δύο δεν αποτελεί δικαιολογία στην τραγική εικόνα που παρουσίασε σε αυτό το διάστημα η ομάδα του Μαξ Αλέγκρι.

Στο 8' ο ανύπαρκτος Κονστάντ -που στο 1-0 ήταν θεατής στο γκολ που ήρθε από την πλευρά του- είπε να βγάλει ασίστ στον Γιόβετιτς, όμως ο Μαυροβούνιος στο τετ α τετ έστειλε τη μπάλα άουτ με διαγώνιο σουτ. Στο 19' ήρθε το δεύτερο γκολ για το σύνολο του Μανουέλ Πελεγκρίνι. Μετά από εξαιρετική πάσα από τον Φερναντίνιο, ο Ρίτσαρντς βρέθηκε φάτσα με τον Αμέλια, ο Ιταλός πορτιέρε απέκρουσε, όμως ο Αγγλος μπακ πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 2-0.

Μόλις τρία λεπτά μετά έγινε το 3-0 με σουτ του Κολάροφ μέσα από την περιοχή μετά από πάσα του πολύ καλού Γιόβετιτς, για να κάνει η Μίλαν την πρώτη τελική στο 27' με ένα σουτ του Μπόατενγκ, το οποίο λίγο έλλειψε να περάσει έξω από το γήπεδο. Στο 32' η Σίτι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0 με πλασέ του Τζέκο σε κενή εστία μετά από λάθος του Τζακάρντο και παράλληλη πάσα του Νάβας και η παρωδία από πλευράς Ροσονέρι συνεχίστηκε στο 36' όταν ο Βόσνιος σκόραρε ξανά αυτή τη φορά με ωραίο γυριστό μετά από πάσα ακριβείας του Τουρέ (5-0).

Στο επόμενο 6λεπτο η Μίλαν κάτι έπαθε και με πρωταγωνιστή τον Ελ Σαραουί πήρε πίσω κάτι από τη χαμένη της αξιοπρέπεια. Στο 37' μετά από λάθος του Χάβι Γκαρθία (έπαιξε υπηρεσιακά στόπερ δίπλα στον Λέσκοτ) ο Φαραώ νίκησε τον Χαρτ και στο 39' μετά από μάχη του Κολάροφ με τον Πετάνια πέρασε και τον Αγγλο κίπερ και μείωσε σε 5-2. Ο Αντρέα Πετάνια ήταν ο ίδιος σκόρερ του τρίτου γκολ των Ιταλών στο 43' με ψύχραιμο τελείωμα κάτω από τα πόδια του Χαρτ ύστερα από σούπερ πάσα του Μουντάρι από αριστερά (5-3).

Στα δύο τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους η Μίλαν θα μπορούσε να έχει μειώσει ακόμα περισσότερο, όμως Πετάνια και Ελ Σαραουί σπατάλησαν αμφότεροι τετ α τετ.

Οπως ήταν αναμενόμενο, στο δεύτερο μέρος οι δύο προπονητές έκαναν αλλαγές και από το ημίχρονο στο ματς πέρασαν Νεγρέδο, Νασρί, Ρόντγουελ (Σίτι), Νοτσερίνο, Νιανγκ, Γκάμπριελ, (Μίλαν).

Οι Ροσονέρι ήταν καλύτεροι στην επανάληψη, όμως δεν μπόρεσαν να κάνουν το παραμικρό για να διεκδικήσουν έστω την ισοπαλία. Στο 54' ο Μπόατενγκ σούταρε άουτ και στο 55' ο Γκάμπριελ έκανε γκάφα που δεν πλήρωσε. Ο Βραζιλιάνος πορτιέρε έχασε τη μπάλα μπροστά στον Νασρί, όμως ο Γάλλος από πλάγια και σε κενή εστία σούταρε άουτ.

Στο επόμενο λεπτό ο Ελ Σαραουί καθυστέρησε και έχασε ξανά την ευκαιρία για το χατ τρικ, ενώ στο 58' ο Μπόατενγκ έχασε στο τετ α τετ από τον Χαρτ και ενώ περίμενε μόνος του συμπαίκτης. Η Σίτι φάνηκε στο 63' με την κεφαλιά του Χάβι Γκαρθία από κοντά που απέκρουσε ο Γκάμπριελ, ενώ οι μαζεμένες αλλαγές που έγιναν στη συνέχεια «διέλυσαν» το ματς, αφού έχασε εντελώς τον όποιο ρυθμό είχε στο δεύτερο μέρος.

Στο 67' ο Πόλι δεν πρόλαβε να κάνει δική του μπάλα και ο Χαρτ έδιωξε, ενώ στο 79' Νεγρέδο με δεξί σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, για να παραμείνει το 5-3 μέχρι το τέλος.

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Κολάροφ, Λέσκοτ, Χάβι Γκαρθία, Ρίτσαρντς, Σίλβα (63' Μίλνερ), Γιάγια Τουρέ, Φερναντίνιο (46' Ρόντγουελ), Νάβας (46' Νεγρέδο), Γιόβετιτς (46' Νασρί), Τζέκο (63' Μπάρι).

Μίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμέλια (46' Γκάμπριελ), Τζακάρντο, Βεργκάρα (72' Πατσίφικο), Κονστάντ (64' Εμάνουελσον), Τραορέ (46' Νοτσερίνο), Ντε Γιονγκ (72' Κριστάντε), Μουντάρι (64' Πόλι), Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ (78' Πινάτο), Πετάνια (46' Νιανγκ), Ελ Σαραουί (64' Κίνγκσλεϊ Μπόατενγκ).

 

Τελευταία Νέα