Ένας Στέφενς δεν φτάνει...(vids)

Ένας Στέφενς δεν φτάνει...(vids)

Ένας Στέφενς δεν φτάνει...(vids)

bet365

Ο ΠΑΟΚ έχει προπονητή, αλλά το «σεντόνι» θέλει και παικταράδες! Η «δύο κλάσεις πάνω» Μέταλιστ με σκόρερ τον Ντέβιτς κέρδισε 2-0 και τον αφήνει με το... όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ!

Ότι δημιούργησε, στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπόρεσε να εισπράξει τίποτα ο ΠΑΟΚ. Αντίθετα έχασε κάθε ελπίδα να διεκδικήσει κάτι καλό στον επαναληπτικό καθώς τα δύο γκολ του Ντάβιτς έβαλαν ταφόπλακα στα όνειρα των «ασπρόμαυρων». Οι Θεσσαλονικείς ήταν πολύ καλοί μέχρι το 43ο λεπτό δημιουργώντας κλασσικές ευκαιρίες για γκολ. Ο νόμος του ποδοσφαίρου εφαρμόστηκε και στην Τούμπα και σ’ ένα λάθος του Βίτορ τα πάντα κατέρρευσαν. Ο Δικέφαλος έγινε ευάλωτος στην επανάληψη με ην Μέταλιστ να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ, ενώ στο τέλος είχε και δοκάρι

Ο Χουμπ Στέφενς παρέταξε με σχήμα 4-4-2 τους Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά Κίτσιου και αριστερά ο Λίνο με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κατσουράνη και Βίτορ. Τζιόλης και Λάζαρ στη μεσαία γραμμή, ενώ στις πτέρυγες οι Γεωργιάδης και Λούκας. Τέλος στην επίθεση οι Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι ο Μάρκεβιτς και πιο συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια ο Ντισλένκοβιτς. Δεξιά ο Βιγιάγκρα και αριστερά ο Αζεβέδο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Γκουγιέ και Μολέδο. Αμυντικά χαφ οι Τόρες, Εντμαρ, δεξιά ο Μάρλος, στον άξονα ο Ντιέγκο Σόουζα και αριστερά ο Σόσα. Ενώ στη κορυφή της επίθεσης ο Ντέβιτς.

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ να είναι πολύ σφιχτός στην άμυνα, ενώ στην μεσαία γραμμή οι Τζιόλης και Λάζαρ να δίνουν μάχη και στην επίθεση κυρίως από τα δεξιά να προσπαθεί να σπάσει την άμυνα των Ουκρανών. Όπως στη φάση του 5ου λεπτού με τον Σαλπιγγίδη να φεύγει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Γύρισε για τον Λούκας με τον Ισπανό να πιάνει το σουτ όμως αυτή κόντραρε στο πόδι του Μολέδο.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν και από τις στημένες φάσεις όπως αυτή στο 14ο λεπτό. Ο Λίνο εκτέλεση φάουλ σημαδεύοντας τον Βίτορ με τον τερματοφύλακα της Μέταλιστ να είναι σε ετοιμότητα και να διώχνει.

Η μεγαλύτερη όμως χάθηκε στο 16ο λεπτό με τον Τζιόλη να βγάζει σε θέση τετ α τετ τον Γεωργιάδη, με τον Σερραίο επιθετικό να μη μπορεί να κοντρολάρει την μπάλα και να του φεύγει μέσα από τα πόδια.

Ο Μαρκεβιτς στο πρώτο μισάωρο έδειχνε να τα έχει και ο ίδιος χαμένα καθώς οι παίκτες του δεν μπορούσαν να δείξουν τίποτα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ντέβιτς ήταν απομονωμένος στην επίθεση του ΠΑΟΚ. Όσα σχήματα κι αν άλλαξε δεν μπορούσε να ενεργοποιηθεί η επιθετική γραμμή της Μέταλιστ. Άλλωστε το μεγάλο πρόβλημα για τους Ουκρανούς ήταν η μεσαία γραμμή που δεν μπορούσε στο πρέσινγκ του Δικεφάλου.

Τι χάνεις αγόρι μου

Στο 30’ ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία του αγώνα. Είναι αυτό λένε.. «αυτό δεν χάνεται». Οι συνεργασία Σαλπιγγίδη- Λίνο έβγαλε τον Αθανασιάδη σε θέση βολής με τον φορ του ΠΑΟΚ να μη μπορεί να μπορεί να πιάσει του σουτ απέναντι από τον Ντισλένκοβιτς.

Τον τιμώρησε ο… Βίτορ

Ο νόμος του ποδοσφαίρου εφαρμόστηκε και στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ έχασε τις ευκαιρίες να πετύχει ένα και δύο γκολ, όμως η Μέταλιστ πέτυχε το γκολ. Στο 41’ οι Ουκρανοί βγήκαν στην επίθεση και σε συνεχόμενα κόρνερ έφεραν την μπάλα στα καρέ του Χακόμπο. Το λάθος έγινε με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Βίτορ στο 43’ και τον Ολλανδό διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Ντέβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και παρότι ο Χακόμπο βρήκε την μπάλα αυτή κατέληξε στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη ήταν νευρικός και με προβλήματα στην δεξιά πλευρά καθώς ο Σόσα έκανε ότι ήθελε τους Λούκας και Κίτσιου. Μάλιστα στο 50’ είχαμε την πρώτη οργανωμένη επίθεση των Ουκρανών με τον Μάρλος να πιάνει το πλασέ και την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χακόμπο.

Οι αλλαγές δεν του βγήκαν

Ο Στέφενς βλέποντας πως η ομάδα του είναι εκτός ρυθμού έκανε την πρώτη αλλαγή με τον Ολίσε να παίρνει την θέση του Λούκας. Ο Γεωργιάδης πήγε δεξιά και ο Ολίσε αριστερά. Όμως ο ΠΑΟΚ έδειχνε να μη μπορεί και πάλι να αναπτυχθεί σωστά, ενώ είχαμε και το εύκολο λάθος. Ο Ολλανδός αποφάσισε να βγάλει τον Γεωργιάδη και να περάσει στο παιχνίδι τον Βούκιτς.

Στο 72’ ο ΠΑΟΚ ανοίχτηκε σε μια προσπάθεια να ισοφαρίσει. Η Μέταλιστ αυτό δεν το συγχώρεσε και πιο συγκεκριμένα ο Ντέβιτς. Ο επιθετικός των Ουκρανών μετά από τρομερή πάσα του Σόσα, βγήκε στην κόντρα, ο Χακόμπο βγήκε από την εστία του για να του κόψει το οπτικό πεδίο. Ο επιθετικός της Μέταλιστ τον πέρασε και από μακριά θα κάνει το τελικό 2-0. Ο ΠΑΟΚ έκατσε στη συνέχεια και μόνο στο 87’ βρέθηκε κοντά στο γκολ με τον Σαμπιγγίδη να σουτάρει και τον Ντισλένκοβιτς να διώχνει με τις γροθιές.

Στο τέλος του αγώνα οι Ουκρανοί έχασαν την ευκαιρία να πετύχουν και το 3-0 όταν ο Κριστάλ θα περάσει και τον Χακόμπο, αλλά θα στείλει την μπάλα στο δοκάρι

MAN OF THE MATCH: Ο Μάρκο Ντέβιτς ήταν αυτός που έδωσε με τα δύο γκολ που πέτυχε το εισιτήριο για τα play offs του Τσαμπιονς Λίγκ στη Μέταλιστ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Στέφανος Αθανασιάδης στη μοναδική ευκαιρία που τον χρειάστηκε η ομάδα του ήταν απών. Ο διεθνής επιθετικός βρέθηκε απέναντι από τον Ντισλένκοβιτς πιάνοντας αέρα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Αλέξανδρος Τζιόλης ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ. Ο Κατερινιώτης μέσος έκανε τα πάντα έκοβε, έτρεχε, αλλά και αυτός που έβγαζε τις μπαλιές πίσω από την πλάτη της Μέταλιστ

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μιγκέλ Βίτορ έκανε το λάθος δίνοντας την ευκαιρία στη Μέταλιστ να κερδίσει πέναλτι και να πετύχει το γκολ που έδωσε το δικαίωμα στους Ουκρανούς να κάνουν το μεγάλο βήμα πρόκρισης

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ:Ο Πολ Φαν Μπέκελ δεν έκανε το μεγάλος λάθος σε σχέση με τους βοηθούς που είχαν κάποιες λάθος υποδείξεις σε οφ σαιντ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Όταν χάνεις τόσες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο απέναντι σε μια ομάδα όπως η Μέταλιστ με μπάτζετ τριπλάσιο από το δικό σου τότε η πρόκριση πέταξε. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε Ντέβιτς, είχε μόνο Στέφενς. Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και άμεσα. Παίκτες που θα κάνουν την διαφορά.

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Βίτορ, Λίνο, Τζιόλης, Γεωργιάδης(66’ Βούκιτς), Λάζαρ, Κατσουράνης, Κίτσιου, Λούκας(55’ Ολίσε), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Μέταλιστ: Ντισλένκοβιτς, Βιλάγκρα, Μολέδο, Αζεβέδο, Γκουγιέ, Εντμαρ, Σόουζα(62’ Μπλάνκο), Σόσα, Τόρες, Μάρλος, Ντέβιτς

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα