Είμαστε, και το γουστάρουμε, Καραγκιόζηδες

Αποδυτηριάκιας Αποδυτηριάκιας
Είμαστε, και το γουστάρουμε, Καραγκιόζηδες

bet365

Πολιτικό μήνυμα διάβασε ο Αποδυτηριάκιας στο παιχνίδι Ξάνθης – Λινφηλντ 0-1

Είσαι Καραγκιόζης. Είμαστε, Καραγκιόζηδες. Αυτό είναι το λιγώτερο. Το χειρώτερο κακό είναι ότι οι Έλληνες δεν γνωρίζουν ότι κυκλοφορούν σαν Καραγκιόζηδες. Ότι όλη η Ευρώπη τους βλέπει σαν Καραγκιόζηδες.

Είμαστε, φαινόμαστε, το γουστάρουμε, άλλα δεν το ξέρουμε. Ο μοναδικός λαός της Ευρώπης που θεωρεί πολιτισμό, πολιτιστικό δρώμενο, κατάλληλο για τα παιδιά, τον Καραγκιόζη, δηλαδή ό,τι πιο ελεεινό υπάρχει.

Τι είναι Καραγκιόζης; Κατά βάσιν λουμπίνα. Απατεώνας. Ψεύτης. Κλέφτης. Τίποτα δεν επαγγέλεται. Παριστάνει, όμως, τον μάγειρα, τον κτίστη, τον προπονητή, τον πρόεδρο, τον γιατρό, τον πολιτικό, τον αεροπόρο. Οτιδήποτε.

Το ματσάκι Σκόντα Ξάνθη – Λινφηλντ έστειλε μέγα πολιτικό μήνυμα. Δεν το διάβασα πουθενά, όμως.

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε το πολυσυζητημένο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και για μια ακόμα φορά οι Έλληνες είχαν την ευκαιρία να φάνε στη μάπα τη μεγάλη αλήθεια. Ότι είναι Καραγκιόζηδες.

Τι έγινε χθες στη διεθνή αναμέτρηση Λινφηλντ Ζιγκουλίνωφ – Ξάνθη Τζιμ Λόντος; Η ελληνική ομάδα ήταν ανέτοιμη. Δεν είναι ότι ηττήθηκε. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα. Θα μπορούσε να κερδίσει, να μη χάσει. Το ότι μπήκε στο γήπεδο χωρίς να είναι έτοιμη αγωνιστικά, αυτό λέγεται καραγκιοζισμός. Δηλαδή;

Δεν ζητάς κάτι που δεν το δικαιούσαι. Χωρίς, μάλιστα, τη συναίσθηση ότι θα διασυρθείς. Τότε γιατί το κάνεις; Επειδή υπηρετείς τον καραγκιοζισμό. Επειδή απευθύνεσαι σε Καραγκιόζηδες πελάτες, φιλάθλους, ψηφοφόρους.

Ευτυχώς που έπαιξε χθες η Ξάνθη κι όχι στη θέση της ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναθηναϊκός. Τότε θα γινόταν η πιο χοντρή ξευτύλα.

Χριστοβασίλης και Αλαφούζος μαζύ είναι ο Τσίπρας, λέει ο apodytiriakias.gr, και γράφει για το εμπόριο ελπίδας

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αποδυτηριάκιας
Αποδυτηριάκιας