«Βαυαρός» ο Τιάγκο!

gazzetta default image fallback

bet365

Μπάγερν και Μπαρτσελόνα ανακοίνωσαν τη μεταγραφή του 22χρονου. Αξία; 25 εκατ. ευρώ!

Οπως επιβεβαιώθηκε οι δύο ομάδες συμφώνησαν για τον 22χρονο, ο οποίος τις επόμενες μέρες θα ταξιδέψει στο Μόναχο για να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, το οποίο θα είναι τετραετούς διάρκειας. Για την παραχώρηση των δικαιωμάτων του Ισπανού διεθνή, η Μπάγερν θα δώσει στους Μπλαουγκράνα 20 εκατ. ευρώ ενώ τα άλλα 5 θα πληρωθούν ως εξής: Οι Καταλανοί θα πάρουν τα έσοδα από διλικό αγώνα και τα υπόλοιπα θα τα δώσει ο ίδιος ο Τιάγκο!

«Ο Τιάγκο Αλκάνταρα ήταν η μεγάλη επιθυμία του νέου προπονητή μας, Πεπ Γκουαρδιόλα» είπε ο πρόεδρος των τρεμπλούχων, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που καταφέραμε να κάνουμε αυτή τη μεγάλη μεταγραφή. Ο Τιάγκο ήταν ο καλύτερος παίκτης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάτω των 21 ετών. Είναι ένας φανταστικός παίκτης με μεγάλες προοπτικές και θα ενισχύσει την Μπάγερν».

Ο Τιάγκο Αλκάνταρα ντο Νασιμέντο γεννήθηκε στο Σαν Πριέτο Βερνότικο της Ιταλίας και βρέθηκε στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα σε ηλικία 14 ετών, το 2005. Μετά από μερικά χρόνια, τη σεζόν 2008-09, στις 17 Μαΐου έκανε και το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα των Καταλανών, σε αγώνα κόντρα στην Μαγιόρκα.

Το 2009-10 πραγματοποίησε 18 εμφανίσεις με την ομάδα Β συν 2 ακόμα με την πρώτη. Σε ένα από αυτά τα δύο, στις 20 Φεβρουαρίου του 2010 πέτυχε το πρώτο του γκολ ως Μπλαουγκράνα με αντίπαλο την Ράθινγκ Σανταντέρ με την Μπάρτσα να παίρνει τη νίκη με 4-0. Την επόμενη περίοδο, το 2010-11 ο Τιάγκο αγωνίστηκε σε 17 ματς με την πρώτη ομάδα. Αυτά τα τρία χρόνια κατέκτησε 3 πρωταθλήματα, 1 Champions League και 1 supercopa.

Η «είσοδος» του διεθνή χαφ στην πρώτη ομάδα έγινε το 2011-12, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να είναι στον πάγκο. Μία σεζόν στην οποία το «11» της Μπαρτσελόνα πέτυχε 4 γκολ και σήκωσε 1 ευρωπαϊκό σούπερ καπ, 1 σούπερ καπ Ισπανίας και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Τη χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε, εξαιτίας τραυματισμών, ο Τιάγκο έπαιξε λιγότερο και έκλεισε τη σεζόν με 36 αγώνες και 3 γκολ βοηθώντας την Μπάρτσα να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα