Τα… μαθηματικά ενός ρόστερ

Τα… μαθηματικά ενός ρόστερ

Διονύσης Δελλής
gazzetta default image fallback

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για την επιθυμία του Μίτσελ να «δουλέψει» με 23-24 ποδοσφαιριστές, τους 29 που είναι στο Ζέεφελντ και τις 4-5 μεταγραφές που θα γίνουν. Μια πρόσθεση και μια… αφαίρεση που θα δημιουργήσει εκπλήξεις!

Είχε μεγάλο ενδιαφέρον η πρώτη φετινή «δημόσια» τοποθέτηση του Μίτσελ, όπως αυτή προέκυψε από την κουβέντα του με τους απεσταλμένους των ΜΜΕ, στο Ζέεφελντ. Και μπορεί ακόμη ο 50άχρονος Ισπανός να μην έχει προλάβει να καταθέσει «ειλικρινή» διαπιστευτήρια ως κόουτς αναλαμβάνοντας μια ομάδα –που δεν δημιούργησε οίδιος- στο τελευταίο τρίμηνο της σεζόν, αλλά δεν χωρά συζήτηση ότι πρόκειται για έναν αληθινό ποδοσφαιράνθρωπο.

Με ξεκάθαρη και ολοκληρωμένη άποψη για το αντικείμενο. Με βασικές αρχές σε ότι αφορά στην λειτουργία μιας ομάδας. Έφαγε τα γήπεδα με το ….κουτάλι στο υψηλότερο επίπεδο σαν ποδοσφαιριστής, έχει κάνει ήδη έναν κύκλο και σαν προπονητής δουλεύοντας και σε ακαδημίες και σε συλλόγους. Όταν λοιπόν λέει για παράδειγμα ότι θέλει να δουλέψει με 23-24 ποδοσφαιριστές, ενώ στην Αυστρία έχει μαζί του 29 και στο μεταξύ είναι ανοιχτές τουλάχιστον 4-5 μεταγραφικές υποθέσεις πρώτης γραμμής, η τοποθέτηση του δεν μπορεί να περάσει στο… ντούκου. Έχει ουσία, και άμεσο αντίκτυπο στον σχεδιασμό.

Ένας «αδιάφορος» θα δούλευε με όσους –παραπάνω- είχε και δεν θα άνοιγε ποτέ μια τέτοια συζήτηση. Ένας «διπλωμάτης» δεν θα έλεγε τίποτε και σταδιακά θα απομόνωνε εκείνους που δεν θα του έκαναν τη δουλειά. Εκείνος όμως στο μέσον της μεταγραφικής περιόδου αναφέρθηκε στην επιθυμία του για ένα ρόστερ 23-24 ποδοσφαιριστών (κάτι που κατά το παρελθόν ζητούσε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε). Γιατί; Διότι ξέρει ότι το «Α» σε μια ομάδα, είναι να βλέπει χαρούμενα πρόσωπα στην προπόνηση. Ποδοσφαιριστές με κίνητρο για να αρπάξουν κάθε ευκαιρία. Ξέρει ότι αν οι συνθήκες τον αναγκάσουν να «περιθωριοποιήσει» κάποιους, θα το βρει μπροστά του. Όχι, δεν ισχύει μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά πιθανότατα σε όλες τις ομάδες του κόσμου αυτό. Είναι τα «αποδυτήρια» που λέμε. Το κλίμα στο εσωτερικό ενός αγωνιστικού τμήματος. Κάπως έτσι δημιουργείται…

Ό Μίτσελ ξέρει ακόμη ότι με αυτόν τον αριθμό στο ρόστερ του, θα μπορέσει υπό προϋποθέσεις να κοιτάξει όντως στο βάθος του Ρέντη προκειμένου να δώσει κάποιες ευκαιρίες σε παίκτες της ομάδας Νέων (έστω αν αυτές σε πρώτη ανάγνωση, είναι απλές παρουσίες στην προπόνηση της πρώτης ομάδας). Και βέβαια αντιλαμβάνεται ότι το 23-24 είναι «πλασματικό» αν αναλογιστεί κανείς πόσους ποδοσφαιριστές διπλό (και τριπλό) θεσίτες έχει μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. Ποδοσφαιριστές που να μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις σε περισσότερες από μια θέσεις σε διατάξεις και συστήματα. Ο Σαλίνο, ο Μανιάτης, ο Χολέμπας, ο Μασάντο, ο Φουστέρ, ο Αμπντούν, ο Τσόρι. Αλλά και ο Παπάζογλου, ο Σιόβας, ο Σάμαρης, ο Φέισα, ο Ντε Βινσέντι, ο Ολαϊτάν. Κανείς εξ αυτών δεν παίζει μονάχα σε μια θέση. Όταν το μισό σου ρόστερ λοιπόν έχει αυτή την ικανότητα, το 23-24 είναι εκ των πραγμάτων πολύ μεγαλύτερο στην ποδοσφαιρική, διαχείριση του.

Η σεζόν που έρχεται… φέρνει μαζί της πενήντα ματς για τον Ολυμπιακό. Αυτή τη στιγμή στην Αυστρία οι παίκτες είναι 29 έπειτα από το πρώτο ξεκαθάρισμα. Έφυγαν Ζαραδούκας, Πάντελιτς, Μοντέστο, Ντιακιτέ δόθηκαν δανεικοί Βλαχοδήμος, Λεάντρο, Ντιελνά. Εκκρεμεί ο δανεισμός των Πίνο, Γκρμπιτς, Κάται, Ποτουρίδη, Τζανακάκη, Μπουχαλάκη, Σουμπίνιο. Και λογίζεται ως παρελθόν (χωρίς ακόμη να είναι τυπικά) ο Τζιμπούρ. Επιτρέψτε μας αν έχουμε ξεχάσει κάποιον, διότι σε τέτοια μεγέθη πάρε-δώσε, χάνεται καμία φορά το μέτρημα . Με 4-5 μεταγραφές ακόμη, Ζέεφελντ και νέοι δίνουν ένα άθροισμα 33-34. Θα πρέπει δηλαδή να αποχωρήσει μια ολόκληρη δεκάδα, για να εναρμονιστεί το ρόστερ με την επιθυμία του προπονητή!

Οι Ερυθρόλευκοι ελέω της λίστας του Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να κρατήσουν τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές που να έχουν «προκύψει» από τις ακαδημίες τους. Στο Ζέεφελντ είναι οι Λυκογιάννης, Καραγκούνης, Σιώπης, Διαμαντάκος και Φετφατζίδης. Άντε να φύγουν τρεις (και η μια θέση της «λίστας» να καλυφθεί με κάποιον τερματοφύλακα από την ομάδα Νέων όπως έχει συμβεί στο παρελθόν). Και πάλι περισσεύουν έξι-επτά αποχωρήσεις. Άντε ο Μίτσελ να ανέβει στους «25» παίκτες.

Άντε να σκεφτεί κανείς ότι ο Γκρέκο, ο Τάτος δίνουν… εξετάσεις (sic) στο Ζέεφελντ. Και πάλι χρειάζεται «κούρεμα» το ρόστερ. Λογικά λοιπόν έρχονται και εξελίξεις που θα σημάνουν αποχωρήσεις. Πωλήσεις (όχι βέβαια βασικών μελών της ομάδας, διότι αυτοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αντικατασταθούν και ο αριθμός δεν θα αλλάξει) και ακόμη περισσότεροι δανεισμοί… Για να δούμε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα