ΠΑΟΚ είναι και... αρέσει!

ΠΑΟΚ είναι και... αρέσει!

Gazzetta team
ΠΑΟΚ είναι και... αρέσει!

bet365

Ο ΠΑΟΚ (ειδικά του 2ου ημιχρόνου) και θεαματικός ήταν και ουσιαστικός! Κέρδισε 2-0 την Κοπεγχάγη δείχνοντας ότι η φιλοσοφία Στέφενς περνάει! Λέομπεν, Αποστολή: Σταύρος Κόλκας

Έτσι έπαιξαν

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Χουμπ Στέφενς, ο οποίος προτίμησε τη δεύτερη ενδεκάδα από τις δυο που έδειξε στην πρωινή προπόνηση. Ο Γιακουμής ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Λίνο αριστερά στην άμυνα, ο Σκόνδρας δεξιά και στόπερ οι Λόπεζ, Κατσικάς.

Αμυντικά χαφ οι Κάτσε, Τζάνδαρης, με τους Γεωργιάδη αριστερά και Ολίσε δεξιά στις πτέρυγες. «Δεκάρι» ο Βούκιτς και στην κορυφή ο Αθανασιάδης. Απόντες ήταν οι Λούκας, Σπυρόπουλος και Γκαρσία, με τους δυο πρώτους να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα.

Από την πλευρά του, ο Άριελ Γιάκομπς προτίμησε το 4-4-2, με τον Γουίλαντ να κάθεται κάτω από τα δοκάρια, τον Μπένγκτσον να καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας, τον Γιάκομπσεν το δεξί και τους Σίγκουρσον, Στάντσγκααρτν να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή ο Αμάνκβα ήταν αριστερά, ο Γκίσλασον δεξιά και οι Κρίστενσεν, Ντελάινι ήταν οι δυο κεντρικοί μέσοι. Επιθετικό δίδυμο οι Βετόκελε και Σαντίν.

Δημιούργησε, αλλά είχε πρόβλημα στα άκρα της άμυνας

Ο ΠΑΟΚ είχε αρκετά καλά διαστήματα στο πρώτο μέρος και δημιούργησε κάποιες φάσεις, όμως αντιμετώπισε πρόβλημα στα άκρα της άμυνάς του, απ' όπου απείλησε κυρίως η Κοπεγχάγη, τη στιγμή που απουσίασε τόσο ο νεοαποκτηθείς Σπυρόπουλος όσο και οι Λούκας, Γκαρσία.

Η πρώτη επιθετική προσπάθεια έγινε στο 6', ενώ απείλησε πολλές φορές με σουτ έξω απ' την περιοχή (Ολίσε στο 11'), που δεν έβρισκαν στόχο, καθώς και με σέντρες, τις οποίες «καθάριζαν» οι αντίπαλοι. Τα κενά, ωστόσο, στα άκρα φάνηκαν λίγο αργότερα, με τον Αμάκβα να πλασάρει από πλάγια στο 12' και τον Γιακουμή, που έκανε κάποιες καλές επεμβάσεις, να μπλοκάρει, όπως και το σουτ του Κρίστενσεν στο 15'.

Θετικά στοιχεία έδειξε και ο νεαρός Τζανδάρης, που έβγαλε κάποιες μπαλιές είχε μια καλή στιγμή στο 25', με το σουτ που επιχείρησε να καταλήγει στην αγκαλιά του Γουίλαντ, όπως και ο Γεωργιάδης που τα πήγε πολύ καλά στην πλευρά του. Το πρόβλημα στα άκρα φάνηκε και στο 42' στη σέντρα-σουτ του Γκίσλασον, όταν χρειάστηκε να επέμβει και πάλι ο Γιακουμής.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια καλή στιγμή για τον «Δικέφαλο», καθώς στο 3' των καθυστερήσεων ο Κάτσε έπιασε ένα σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Αυτό εκτέλεσε ο Βούκιτς, με τον Γουίλαντ να κάνει λανθασμένη έξοδο και τον Αθανασιάδη να μην πιάνει καλά το πλασέ, ώστε ο γκολκίπερ της Κοπεγχάγης να μπλοκάρει.

Νέα ενδεκάδα, καλύτερος ο ΠΑΟΚ

Στην επανάληψη ο Στέφενς άλλαξε όλη την ενδεκάδα και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Χακόμπο, Κίτσιου, Λάζαρ, Τζιόλη, Πόποβιτς, Βίτορ, Κατσουράνη, Ποζατζίδη, Λόρενς, Γιάννου, Σαλπιγγίδη. Με αυτούς τους 11 ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε καλύτερος και πιο κινητικός, ενώ στην άμυνα δεν περνούσε τίποτα, με τους Δανούς να μην απειλούν σε κανένα σημείο του ημιχρόνου.

Εκεί μεγάλο κέρδος ήταν ο Βίτορ, ο οποίος είχε γρήγορες επεμβάσεις, ήταν πολύ σταθερός και τα πήγε πολύ καλά. Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς είχαν και κάποιες καλές φάσεις, με τον Γουίλαντ να αποκρούει την κεφαλιά του Γιάννου, έπειτα από σέντρα του Λόρενς, στο 52', ενώ από εκτέλεση κόρνερ του ίδιου παίκτη πέντε λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Βίτορ έφυγε ελάχιστα άουτ.

Τελικά, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο γκολ με πρωταγωνιστή ξανά τον Λόρενς, που ήταν ο καλύτερος του γηπέδου. Ο επιθετικός μέσος του «Δικεφάλου» βρέθηκε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, όπου δέχτηκε τη σέντρα του Πόποβιτς, και χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια για να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ. Ο Γουίλαντ απέκρουσε την κεφαλιά του, όμως με πλασέ στη συνέχεια της φάσης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το πρώτο τέρμα επί αυστριακού εδάφους.

Μάλιστα, ο Λόρενς θα μπορούσε να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 84', όταν σούταρε άουτ από το σημείο του πέναλτι, μετά τη σέντρα και πάλι του Πόποβιτς. Το δεύτερο τεστ του ΠΑΟΚ έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με ωραία κομπίνα των ποδοσφαιριστών του Στέφενς. Ο Λόρενς εκτέλεσε συρτά το φάουλ από δεξιά για τον Σαλπιγγίδη, που με ωραίο σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Έτσι, ήταν θετικό και το δεύτερο τεστ του «Δικεφάλου» του Βορρά, στο οποίο η προσπάθεια ήταν μεν περισσότερο ομαδική, ωστόσο ξεχώρισε ο Βίτορ στην άμυνα, ο Λόρενς στην επίθεση, αν και όλοι όσοι αγωνίστηκαν τα πήγαν αρκετά καλά σε γενικές γραμμές, με εξαίρεση τα λάθη στα άκρα της άμυνας στο πρώτο ημίχρονο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα