«Η δική μας ΑΕΚ δεν έχει ιδιοκτήτες» (pics)

«Η δική μας ΑΕΚ δεν έχει ιδιοκτήτες» (pics)

Gazzetta team
«Η δική μας ΑΕΚ δεν έχει ιδιοκτήτες» (pics)

bet365

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μίλησε για την δική του ΑΕΚ που είναι ιδέα, το γήπεδο «Aγιά Σοφιά» χωρίς εμπορική χρήση, ενώ ζήτησε βοήθεια μόνο για την ανέγερση του στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο ισχυρός άνδρας της «Ένωσης» άνοιξε για πρώτη φορά τα χαρτιά του και μίλησε για την ΑΕΚ της επόμενης ημέρας, για το γήπεδο χωρίς εμπορική χρήση, ούτε σούπερ μάρκετ και το οποίο θα έχει το όνομα Αγιά Σοφιά. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναφέρθηκε επίσης στην βοήθεια του Πέτρου Παππά αλλά και του Πόλυ Χατζηιωάννου μόνο για το γήπεδο και αποκάλυψε ότι το 50% απο τα διαρκείας θα πάνε για την ανέγερση του νέου γηπέδου.

Επίσης αναρωτήθηκε γιατί φοβούνται τα τρία γράμματα (ΑΕΚ) και τόνισε πως η ΑΕΚ είναι ιδέα και... ερχόμαστε!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Μελισσανίδη:

«Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας και σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας στην επίσημη έναρξη της Διοίκησης του Τμήματος του Ποδοσφαίρου της ΑΕΚ.

Το νέο ξεκίνημα της ομάδας μας είναι πολύ διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα.

Είναι ένα ξεκίνημα πολύ δύσκολο, ένα ξεκίνημα από το μηδέν με την ΑΕΚ στη Γ’ εθνική. Από τη μία υπάρχει η πίκρα γι’ αυτήν την εξέλιξη. Δεν μπορεί να υπάρχει ούτε ένας φίλαθλος της ΑΕΚ καθώς και όσοι βλέπετε να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια - που είναι πρώτα απ’ όλα οπαδοί αυτής της ομάδος- που να δηλώνει ευχαριστημένος με αυτή την οδυνηρή κατάληξη. Είναι όμως απαραίτητη η αυτοκάθαρση.

Πρέπει να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και να αποφεύγουμε τις παρεξηγήσεις, που κάποιοι σκόπιμα προσπαθούν να δημιουργήσουν.

Διάβασα για παράδειγμα στον Τύπο, επώνυμες δηλώσεις και αναλύσεις για τον Μελισσανίδη που πήρε τσάμπα την ΑΕΚ, περιμένοντας να πέσει στη Γ’ εθνική.

Σέβομαι όλες τις απόψεις και είναι δικαίωμα του καθενός να γράφει και να λέει οτιδήποτε, αλλά το μόνο που έχω να πω, είναι ότι κανένας Μελισσανίδης δεν πήρε καμία ΑΕΚ.

Η δική μας ΑΕΚ είναι τόσο μεγάλη που δε χρειάζεται ιδιοκτήτες.

Η δική μας μεγάλη ΑΕΚ σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται και θα το λέω πάντα αυτό, γεννήθηκε πριν από εμάς και θα ζει μετά από εμάς.

Δεν μπορεί να ανήκει παρά μόνο στον κόσμο της που αποτελεί και τη διαχρονική δύναμή της.

Ιδιοκτήτες και μεγαλομετόχους έχουν μόνο οι εταιρίες, όχι οι Ιδέες.

Ο Μελισσανίδης βρίσκεται εδώ ανάμεσά σας ως επικεφαλής αυτής της προσπάθειας μαζί με τους ανθρώπους που αποτελούν τη Διοικούσα επιτροπή, αλλά και τις μεγάλες διαχρονικές προσωπικότητες αυτής της ομάδος που θα ηγηθούν του ποδοσφαιρικού τμήματος και τους γνωρίζετε πολύ καλά, με δύο και μόνο στόχους.

Ο πρώτος είναι να βοηθήσει ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα από το μηδέν σε όλα τα επίπεδα και σε στέρεες βάσεις. Αυτό το νέο ξεκίνημα μας δίνει τη δυνατότητα που δεν είχαμε ούτε στα θριαμβευτικά χρόνια της δεκαετίας του ’90 για να γίνουν όλα κατά τρόπο ιδανικό, είτε μιλάμε για την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος με το βάρος στις Ακαδημίες. Πρέπει να στηριχθούμε και πάλι στα δικά μας παιδιά με προτεραιότητα στον έλληνα ποδοσφαιριστή που έχει το ταλέντο και θα δουλευτεί σε ευρωπαϊκά πρότυπα.

Να δημιουργήσουμε μια ΑΕΚ που θα έχει ως βάση τον κόσμο της και δεν θα εξαρτάται από κανέναν. Μια ΑΕΚ πλήρως αυτοδύναμη όπως οφείλει κάθε ομάδα με τη δική της δυναμική, τη δική της διαδρομή αλλά και τις δικές της ιστορικές καταβολές που δεν διαθέτει κανένας άλλος Σύλλογος σε αυτή τη χώρα.

Ακούσαμε πριν από λίγο στο βίντεο τα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ‘’Η ΑΕΚ είναι Ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν ‘’.

Ναι, αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια, η ιστορία και οι μεγάλες ομάδες δεν πεθαίνουν, αντιθέτως είναι δίπλα μας και μας καθοδηγούν.

Γι΄ αυτό είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε.

Ο δεύτερος στόχος μας είναι η δημιουργία του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια δεν είναι μια ομάδα των προσφύγων, είναι η ίδια πρόσφυγας, χωρίς σπίτι , καταδικασμένη να ζει στα παραπήγματα.

Στόχος μας λοιπόν είναι να ξαναχτίσουμε το σπίτι μας, εκεί στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Εκεί που ζήσαμε τις πιο ένδοξες στιγμές, εκεί που μεγάλωσαν γενιές και γενιές Αεκτζήδων, εκεί που θέλουμε και επιβάλλεται να διαπαιδαγωγήσουμε τους νέους μας, για να φτιάξουμε νέες γενιές.

Και θα είναι ένα λαμπρό σπίτι, θα είναι κυριολεκτικά ένα παλάτι. Ένα παλάτι για τον αθλητισμό, την ιστορία και τον πολιτισμό.

Το πρώτο πράγμα που θα γίνει με τη κατασκευή του γηπέδου , θα είναι το μουσείο της ΑΕΚ, που εκτός από τα ενθύμια και τις αξέχαστες στιγμές της ομάδας μας, θα διαθέτει και το πιο λαμπρό μουσείο του προσφυγικού πολιτισμού για να τιμήσουμε έτσι το διαχρονικό σύνθημα της ομάδος μας που είναι ‘’ ΑΕΚ σημαίνει προσφυγιά ξεριζωμένη ‘’.

Γι αυτούς τους δύο στόχους μπαίνω εγγυητής και μπροστάρης, αλλά όπως βλέπετε δεν είμαι μόνος μου, η δική μας ΑΕΚ δεν είναι one man show, η δική μας ΑΕΚ δεν ανήκει σε έναν, η δική μας ΑΕΚ ανήκει σε όλους και αλλοίμονο σε όποιον πίστεψε ότι αυτός είναι η ΑΕΚ.

Έχω δίπλα μου πολύτιμους συνεργάτες σε όλα τα επίπεδα, ανθρώπους που εμπνέονται από αυτό το όραμα και όλοι μας έχουμε ανάγκη την έμπνευση, τη συσπείρωση και την ενότητα όλου του κόσμου γύρω από αυτό το όραμα.

Οι εποχές της κρίσης απαιτούν κοινή προσπάθεια, γιατί γεννούν τις μεγάλες ευκαιρίες.

Πρώτο και καθοριστικό σημείο εκκίνησης σε αυτή τη προσπάθεια είναι τα εισιτήρια διαρκείας της νέας χρονιάς και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ΑΕΚ που δεν τα χρειαζόμαστε προκειμένου να μπουν χρήματα στο ταμείο της ομάδος με κίνητρο τις εντυπωσιακές μεταγραφές και την καλλιέργεια πλασματικού ενθουσιασμού και επικοινωνιακών εντυπώσεων Είναι η πρώτη φορά που τα εισιτήρια διαρκείας της νέας χρονιάς δηλώνουν συμμετοχή σε αυτή τη προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα.

Πρώτο και σημαντικότερο η κατασκευή του γηπέδου.

Το μισό έσοδο από κάθε εισιτήριο διαρκείας, είτε είναι των 150 ευρώ, είτε είναι των 2000 ευρώ θα μπαίνει στον κουμπαρά και στο ταμείο ανέγερσης του γηπέδου μας.

Θα είναι 1000 ευρώ αυτά που θα εισπράξουμε από τα εισιτήρια διαρκείας; Τα 500 στο ταμείο για το γήπεδο. Ένα γήπεδο που θα το χτίσουμε όλοι μαζί, όπως οι παππούδες μας το 1930.

Αυτή η μεγάλη προσπάθεια δεν εξαρτάται από τα χρήματα, ούτε θα φτάσουν για τη χρηματοδότηση του έργου. Τα χρήματα θα τα βρούμε μέχρι το τελευταίο ευρώ και θα ξεκινήσουμε σύντομα, αυτό όμως που μετράει είναι η συμμετοχή, η δυναμική, η συσπείρωση.

Είναι να μετρήσουμε επιτέλους τί σημαίνει ΑΕΚ και σε πόσους αναφέρεται.

Η χειροπιαστή απόδειξη ότι όλοι μαζί υπηρετούμε το μεγαλύτερο Σύλλογο της χώρας, αυτή θα είναι η πρώτη μας απάντηση, η πρώτη μας νίκη.

Οι αγωνιστικές επιτυχίες μπορεί να περιμένουν, η πρώτη αυτή μάχη πρέπει να κερδηθεί από την πρώτη στιγμή.

Δεύτερο και επίσης σημαντικό το γεγονός ότι κάθε κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας θα εγγράφεται αυτόματα μέλος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Το είπα και πριν πολλά χρόνια και θέλω να είμαι συνεπής σε όσα λέω, η βάση του Συλλόγου είναι η Μάνα ΑΕΚ και έχουμε πλέον δυνατότητα αυτό να το αποδείξουμε χειροπιαστά γιατί δεν υπάρχει καμιά εταιρία και ξεχωριστά μαγαζιά. Υπάρχει μόνο η ΑΕΚ που ιδρύθηκε και ξεκίνησε την ιστορική της διαδρομή το ’24 και όχι το ’79.

Είναι αδιανόητο μια τόσο μεγάλη ομάδα να εκλέγει τη Διοίκηση του ερασιτεχνικού σωματείου από 500 μέλη που σε καμιά περίπτωση δεν είναι δείγμα αντιπροσωπευτικό της πλατιάς μάζας ανθρώπων που έχουν ταυτίσει τη ζωή τους με αυτή την ομάδα. Αυτή η προσπάθεια θα πετύχει μόνο εάν η βάση της ΑΕΚ γίνει τουλάχιστον 20, 30 50.000 ανθρώπων.

Δεν μιλάμε για ελεημοσύνη, για οικονομική ενίσχυση, ή για έρανο, μιλάμε για συμμετοχή, μιλάμε για συσπείρωση, μιλάμε για καταγραφή δυναμικής όπως συμβαίνει στις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης οι οποίες δεν απογειωθήκαν από τον πλούσιο ιδιοκτήτη τους, αλλά από τη βάση του κόσμου που είναι το σημείο αναφοράς τους. Κανένα πορτοφόλι δε συντηρεί το μεγαλείο μιας ομάδος, μόνο η δυναμική του κόσμου της.

Σε αυτόν τον κόσμο απευθύνομαι και σήμερα χωρίς τον παραμικρό αποκλεισμό ή διαχωρισμό. Και του ζητάω να σταθεί κοντά και να μη λείψει ουδείς από τη δεύτερη ιστορική αφετηρία του Συλλόγου μετά το 1924.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι που μου έχει κάνει εντύπωση, δε το περίμενα με την ΑΕΚ στη Γ’ εθνική, αλλά το παρατηρώ και οφείλω να το σημειώσω, Διαπιστώνω ότι εκτός ΑΕΚ ασχολούνται πάρα πολλοί με αυτό το νέο ξεκίνημα, παρακολουθούν σχεδιάζουν, κριτικάρουν, κάπου διακρίνω και ένα μικροπανικό. Δεν υπάρχει λόγος, να μην ανησυχούν, η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι απλά στο ξεκίνημα μιας προσπάθειας και υπάρχει μπροστά της πολύς δρόμος.

Τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί, όπως δε χαρίστηκε ποτέ στην ιστορία αυτής της ομάδος, η ΑΕΚ δε πρόκειται να παρακαλέσει, η ΑΕΚ θα απαιτήσει αλλά όταν θα είναι έτοιμη.

Αυτή τη στιγμή το μόνο που διαθέτει είναι οι άνθρωποι που δηλώνουν παρόντες σε αυτή την προσπάθεια σε διοικητικό και ποδοσφαιρικό επίπεδο, είναι η ιστορία της και τα 3 γράμματα που την εκπροσωπούν διαχρονικά.

Είναι δυνατόν να φοβούνται τόσο πολύ αυτά τα 3 γράμματα; Δεν υπάρχει λόγος.

Το σύνθημά μας ‘’Ερχόμαστε ‘’.

Όταν επιστρέψουμε και όταν γίνουμε και πάλι ευθέως ανταγωνιστικοί, όπως φαίνεται, εκείνοι το θυμούνται πιο έντονα από εμάς, θα τους ενημερώσω εγώ πρώτος.

Σας ευχαριστώ».

Στη συνέχεια ξεκινάνε οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων

Υπάρχει πρόβλεψη πότε θα αρχίσουν τα έργα του γηπέδου;

«Έχουμε ξεκινήσει ήδη διαδικασίες. Θέλω να κάνουμε τα πάντα ώστε να μην έχουμε προβλήματα με το ΣτΕ. Για την ομάδα δεν έχω να πω κάτι. Προσπαθούμε να φτιάξουμε μία νέα ομάδα, με Έλληνες παίκτες που ξεκινάει από τη Γ' Εθνική».

Υπήρξαν στιγμές στο παρελθόν που σας οδήγησαν να μπείτε στην ΑΕΚ;

«Δεν βγαίνει να γυρίσουμε πίσω. Δεν θέλω να γυρίσουμε πίσω. Επόμενο ήταν να πηγαίνω στο γήπεδο και να τη βλέπω. Ξεκινάμε από την αρχή, ξεκινάμε από σήμερα. Αυτή είναι η θέση μας».

Τι διαφορετικό θα έχει το γήπεδο;

«Το γήπεδο σχεδιάζεται σήμερα. Έχει έρθει και ο Ιταλός αρχιτέκτονας, το απόγευμα έχουμε μίτινγκ. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι διαφορετικό απ' όλα τα άλλα».

Πόσο φερέγγυο θεωρείτε το ελληνικό ποδόσφαιρο κι αν θα πάρετε πρωτοβουλίες;

«Είναι νωρίς να απαντήσω σε αυτό. Η ΑΕΚ φέτος θα παίζει με τον... Αετό Βούλας. Σε δύο χρόνια που θα είμαστε στη Σούπερ Λίγκα να μου κάνετε τότε την ερώτηση».

Ποιοι άλλοι βοηθάνε για το γήπεδο;

«Είναι πολλοί που δουλεύουν γι' αυτό το γήπεδο. Και ο Παππάς και ο κ. Πόλυς. Είναι πολλοί άνθρωποι. Όταν έρθει η ώρα θα μιλήσουμε γι' αυτό. Την προσπάθεια απ' όλους τη θέλω μόνο για το γήπεδο. Δεν θέλω τίποτα άλλο».

Μπορεί να γίνει γήπεδο στη Φιλαδέλφεια;

«Εμείς δε ζητάμε τίποτα απ' ότι είχαμε: Δεν θέλω καμία εμπορική χρήση, ούτε σούπερ μάρκετ. Ό,τι λέει ο νόμος και οι κανονισμοί. Θέλουμε ένα γήπεδο να παίζει η ομάδα μας εκεί όπως παλιά».

Έχετε σχέδιο για προπονητικό κέντρο;

«Αυτή τη στιγμή έχουμε τα Σπάτα. Αν τα Σπάτα δεν μας χωρέσουν, θα το δούμε με τον καιρό. Μην τρελενόμαστε... Ας φτιάξουμε το γήπεδο και μετά».

Το γήπεδο θα παραμείνει στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ;

«Ό,τι κι αν γίνει το γήπεδο και αυτό που θα φτιαχτεί θα ανήκει στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Από τον κανονισμό της βέβαια η Ερασιτεχνική δεν μπορεί να φτιάχνει γήπεδα. Θα δημιουργηθεί μία εταιρεία. Αλλά θα ανήκει στην Ερασιτεχνική».

Υπάρχει plan b για το γήπεδο, αν δεν μπορεί να γίνει γήπεδο;

«Όχι δεν υπάρχει plan b! Το γήπεδο θα γίνει εκεί! Δουλεύουμε σε αυτό το πλάνο, για να είμαστε έτοιμοι ώστε να μη μας σταματήσει κανείς. Ένα απλό γήπεδο, όπως ήταν θέλω να φτιάξουμε. Να παίζουμε εκεί».

Για τον ΟΠΑΠ;

«Εδώ είμαστε για την ΑΕΚ. Όταν μιλήσω για τον ΟΠΑΠ, ελάτε να με ρωτήσετε. Άσε τον ΟΠΑΠ»

Για τις Ακαδημίες και που θα προπονούνται οι μικροί;

«Το κοιτάει το τμήμα των Ακαδημιών. Προσπαθούμε να φτιάξουμε και τρίτο γήπεδο. Προσπαθούμε για τα Σπάτα».

Για τα σχέδια και την ενημέρωση προς το Δήμο για το γήπεδο:

«Όταν είμαστε έτοιμοι με σχέδια θα πάμε, τον επόμενο χρόνο και θα τους τα παρουσιάσουμε. Θέλουμε γήπεδο όχι για δύο ώρες, αλλά ένα γήπεδο που να δώσει ζωή στη Φιλαδέλφεια 7 μέρες την εβδομάδα».

Για το μέλλον της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ;

«Βαδίζουμε να προχωρήσουμε το γήπεδο, θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε σε δύο χρόνια στην Α' Εθνική. Δεν διανοούμαι ότι δεν θα είμαστε. Πολύ... κουφό το ακούω αυτό που μου λέτε».

Άξιζε ο κόσμος να περιμένει και να βιώσει όλα αυτά για να έρθει τώρα ο Μελισσανίδης;

«Η ΑΕΚ είχε τέτοια ανοίγματα που ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας δεν θα μπορούσε να την πάρει έτσι, έχοντας στο μυαλό του και το γήπεδο. Είναι λυπηρό που η ομάδα έπεσε στη Γ' Εθνική. Μη γυρίζουμε όμως πίσω. Κάνουμε ξεκίνημα για να φτιάξουμε την ΑΕΚ, όπως την θέλουμε όλοι. Δεν είμαι λογιστής, ούτε μπήκα στα νούμερα τώρα... Να γυρίζουμε πίσω τώρα και να κλαίμε τον... νεκρό. Με τα παλιά μόνο διχόνοια βάζουμε».

Ποιος ο στόχος για εσάς για την ομάδα τα επόμενα δύο χρόνια και αν έχετε στόχο των αριθμό των διαρκείας

«Θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Δεν με ενδιαφέρει να πάρουμε το πρωτάθλημα στη Γ' Εθνική. Το πρωτάθλημα κι... εγώ να παίξω στη Γ' Εθνική θα το πάρω. Στόχος είναι να φτιάξουμε μία ομάδα με προοπτική. Όλοι θα κριθούμε. Και οι κύριοι που είναι δεξιά μου κι αριστερά μου».

Το όνομα του γηπέδου;

«Το ιδρυτικό θα λέγεται «Αγιά Σοφιά» το εμπορικό θα το δούμε».

Δείτε ξανά μέσω live streaming την συνέντευξη του Μελισσανίδη

Μικρά - μικρά από τη συνέντευξη...

12.10 Οι άνθρωποι της ΑΕΚ ενημερώνουν ότι από την Πέμπτη ξεκινά η διάθεση των διαρκείας

12.05 Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπαίνει στην αίθουσα και κάθεται στο πάνελ. Εκεί βρίσκονται ήδη οι Δέλλας, Ζήκος, Μπορμπόκης, Λυμπερόπουλος, Δημητριάδης, Κοτσάτος ενώ δίπλα του ο Μελισσανίδης έχει τους Μπάγεβιτς, Ρόκκα

11.57 Με μία μικρή καθυστέρηση θα ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου

11.55 Στη συνέντευξη Τύπου του Μελισσανίδη βρίσκεται και ο Στέλιος Μανωλάς.

11.47 Φτάνει και ο Άκης Ζήκος

11.44 Και άλλοι παλαίμαχοι της ΑΕΚ στην εκδήλωση. Ηλίας Ατματσίδης και Μιχάλης Κασάπης φτάνουν μαζί, όπως και ο Κώστας Νεστορίδης

11.42 Και ο Βασίλης Δημητριάδης φτάνει στην εκδήλωση

11.37 Καταφτάνουν ο Τραϊανός Δέλλας, με τον βοηθό του Βασίλη Μπορμπόκη

11.30 Στο χώρο και ο Νίκος Λυμπερόπουλος

11.25 Έφτασε ο Θωμάς Μαύρος

11.20 Ένας ένας φτάνουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Ήδη εκεί βρίσκονται οι Αγγελόπουλος, Μπάγεβιτς, ο γιος του Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιώργος, όπως και ο Ρόκας. Εκεί είναι και ο πρώην υποδιοικητής της ΕΥΠ Φώτης Παπαγεωργίου, ο οποίος είναι στη διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου.

11.00 Ισχυρά είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχει πάρει το «Τατόι club». Είναι χαρακτηριστικό πως ανά δύο μέτρα υπάρχουν σεκιούριτι. Διακριτική η παρουσία της Αστυνομίας.

10.30 Ο Δημήτρης Μελισσανίδης φτάνει στο «Τατόι club»

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα