Στα χνάρια του «Τρομοκράτη»

Στα χνάρια του «Τρομοκράτη»

Διονύσης Δελλής
Στα χνάρια του «Τρομοκράτη»

bet365

Δεν έχει σημασία αν ο Τζιμπούρ ήταν χθες σε κάποιο αεροδρόμιο ή για καφέ στο Κεφαλάρι. Αν δεν είδε το αθλητικό κέντρο του Ρέντη γιατί είδε (όπως λένε οι Τούρκοι) το αντίστοιχο κέντρο της Μπούρσασπορ.

Ούτε βέβαια είναι σημαντικό αν πήρε δύο, τρεις ή πέντε μέρες –επιπλέον- άδεια από τον Ολυμπιακό. Ολοκληρώθηκε αυτή η σχέση. Έπειτα από 2,5 χρόνια, 3 πρωταθλήματα και καμιά 45αριά γκολ σε όλες τις διοργανώσεις έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Το μόνο που απομένει, είναι να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι πριν το αντίο και το «καλή τύχη». Τα υπόλοιπα είναι μόνο όσα θα έρθουν τις επόμενες ημέρες, μέσα από τις γραμμές του ρεπορτάζ…

Όχι, ακόμη οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν κάποια επίσημη πρόταση στα χέρια τους. Ούτε ο Αλγερινός έχει εκφράσει δημόσια την επιθυμία να αποχωρήσει. Κυκλοφόρησε όμως ότι στην συνάντηση που είχε ο περσινός πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με τους Βρέντζο και Ισά ζήτησε να φύγει. Κυκλοφόρησε επίσης ότι οι διοικούντες των Ερυθρολεύκων του έδωσαν το «οκ» αρκεί βεβαίως να υπάρξει το ανάλογο αντίτιμο. Τα υπόλοιπα… έρχονται.

Περισσότερο ενδιαφέρον λοιπόν έχει πέραν τούδε το «που» και το «πόσα» σε ότι αφορά στον ποδοσφαιριστή, παρά το αν μπορεί να βρεθεί κάποια «χρυσή τομή» και οι δύο πλευρές να συνεχίσουν μαζί. Άλλωστε ούτε ο Ολυμπιακός έχει λόγο να κρατήσει έναν ποδοσφαιριστή που δεν θέλει να είναι εκεί, ούτε ο Τζιμπούρ να συνεχίσει σε μια ομάδα που θεωρεί ότι ο κύκλος του έκλεισε.

Ο Αλγερινός συμπλήρωσε μια γεμάτη 8ετία στην Ελλάδα, όπου κέρδισε με το σπαθί του μια θέση στους καλύτερους «ξένους… εσωτερικού» της 10ετίας. Εθνικός Αστέρας, Ατρόμητος, Πανιώνιος, ΑΕΚ, Ολυμπιακός. Παντού σημαντικός και αγαπητός στους οπαδούς. Με τα καλά και τα κακά του, ένας ολοκληρωμένος επιθετικός που θα μπορούσε εύκολα να βρεθεί εδώ και αρκετές σεζόν στο Σαμπιονά, την Μπουντεσλίγκα, το Καμπιονάτο, την Πριμέρα (σ.σ φτάνει μόνο να σκεφτεί κανείς τι έχει έρθει από εκεί… εδώ τα τελευταία χρόνια και θα συμφωνήσει). Μπορεί να το κάνει τώρα; Ναι, μπορεί. Υπάρχει ενδιαφέρον.

«Το… συμβόλαιο της ζωής του» δεν υπάρχει σε αυτές τις λίγκες. Αυτό μπορεί να του το εξασφαλίσει η Τουρκία, η Ρωσία, η Ουκρανία. Τριετές για 5-6 εκατ ευρώ. Από την τελική του επιλογή, θα φανεί και το αληθινό κίνητρο. Αν θέλει να φύγει για να παίξει σε μια καλύτερη λίγκα (όχι βέβαια πως δεν είναι η Τουρκική ή η Ρωσική καλύτερη από την Σούπερ Λιγκ αλλά…) ή αν το βασικό ζητούμενο για εκείνον είναι το συμβόλαιο που δεν θα μπορούσε να βρει πια στην Ελλάδα. Εκείνος αποφασίζει. Και φυσικά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει την επιλογή του.

Και ο Ολυμπιακός; Ήδη καιρό τώρα, κοιτάζει για το… παρακάτω. Αυτές τις μέρες ακούγεται έντονα ο Ρολάντο Μπιάνκι. Ελεύθερος από την Τορίνο, 30άρης με καλό βιογραφικό ο οποίος θεωρητικά (αν όσα μεταφέρονται από τα ΜΜΕ έχουν βάση) διεκδικείται από πολλούς και διάφορους. Τέσσερις-πέντε ομάδες του Καμπιονάτο, η Βαλένθια, η Μάλαγα, η Ντιναμό Μόσχας έχουν εκφράσει ενδιαφέρον. Ο Κοβάσεβιτς είχε ταξιδέψει αρκετές φορές ως το Πιεμόντε πέρσι για να τον «τσεκάρει».

Τώρα φαίνεται να έχει μια αρχική έγκριση και από τους Ισά και Μίτσελ. Στην λίστα με τους υποψηφίους συναντά κανείς επίσης το «διαχρονικό» όνομα του 32άχρονου πια Χαβιέ Σαβιόλα (που κάθε καλοκαίρι όλο και σε κάποιο ρεπορτάζ ελληνικής ομάδας το συνάντησες την τελευταία 6ετία-7ετία). Στις μέρες που θα ακολουθήσουν δεδομένα θα «προστεθούν» και άλλοι. Τι έχει σημασία; Η απόκτηση ενός στράικερ με διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά, από τον Κώστα Μήτρογλου. Ο Τζιμπούρ είναι πια έξω από την… εξίσωση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα