Το νέο αφεντικό του ΠΑΟΚ

Το νέο αφεντικό του ΠΑΟΚ

Το νέο αφεντικό του ΠΑΟΚ

bet365

Ο Κώστας Βασίλοπουλος γράφει στο blog του για τον ρόλο του απόλυτου αφεντικού που θα έχει ο Στέφενς στον ΠΑΟΚ.

Τα ευγενικά χαμόγελα των πρώτων ημερών παρουσίας του στην Θεσσαλονίκη γρήγορα αντικαταστάθηκαν από μια ρεαλιστική έκφραση στο πρόσωπο του για τα όσα πρέπει να αλλάξουν άμεσα στον ΠΑΟΚ. Στην συμπεριφορά του Χούμπ Στέφενς αναφέρομαι που αντιλαμβάνεται ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος του στην προσπάθεια να δημιουργήσει μια ομάδα που σε ένα μήνα θα κάνει βουτιά στα… βαθιά νερά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Μη φανταστείτε ότι ο Ολλανδός εμφανίζεται με βλοσυρό ύφος στις προπονήσεις ή στην διάρκεια των πολύωρων συζητήσεων με τους συνεργάτες του. Με οδηγό την εμπειρία του και την τεχνοκρατική του αντίληψη για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει καταστήσει σαφές σε όσους κινούνται γύρω του (παίκτες, συνεργάτες, ιατρικό τημ, συνοδούς της ομάδας) ότι υπάρχει ένα και μόνο αφεντικό. Ο ίδιος! Και οι κανόνες του πρέπει να τηρούνται από όλους με θρησκευτική ευλάβεια.

Ο Στέφενς είναι γενικά ένας κεφάτος άνθρωπος αρκεί να γίνεται η δουλειά του. Από την πρώτη σχεδόν μέρα των προπονήσεων έδωσε το στίγμα του και κατάλαβαν όλοι όσοι αποτελούν το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ ότι για να κυλήσει ομαλά η χρονιά μαζί του, είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τους κανόνες και να λειτουργούν σαν καλοκουρδισμένη μηχανή σε όλους τους τομείς.

Χωρίς να είναι απόμακρος από παίκτες και συνεργάτες, από την πρώτη μέρα έθεσε όρια που θα αποτελέσουν πιλότο για τις σχέσεις που θα δομηθούν στην διάρκεια της περιόδου. «Όποιος είναι συνεπής εργατικός και πειθαρχημένος δεν έχει τίποτα να φοβάται και για τίποτε να ανησυχεί» είναι το δόγμα του Ολλανδού που μπορεί να συγχωρέσει λάθη, παραλείψεις, κούραση αλλά δεν πρόκειται να συμβιβαστεί στην ιδέα ότι κάποιος εκμεταλλεύεται το σύνολο.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο λειτουργεί και στα θέματα οργάνωσης και μεταγραφών. Δείχνει απόλυτο σεβασμό στις κινήσεις που έγιναν πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία του με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά πλέον έχει το γενικό πρόσταγμα σε οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται και αφορά την ομάδα.

Ο Στέφενς έχει άποψη επί παντός επιστητού και όπως όλα δείχνουν δικές του θα είναι οι τελευταίες πινελιές (sic) στο μεταγραφικό τομέα. Ενημερώνεται πλέον για κάθε παίκτη που προτείνεται στον ΠΑΟΚ ενώ παράλληλα ασχολείται προσωπικά στην ανεύρεση του επιτελικού χαφ που του έχει υποσχεθεί ο Σαββίδης καθώς επίσης και του περιφερειακού επιθετικού που έχει ζητήσει.

Ο νέος προπονητής του Δικεφάλου αποδέχθηκε την πρόταση για Ελληνοποίηση του ρόστερ καθώς επίσης και την επιθυμία του μεγαλομετόχου να αξιοποιήσει τους πιτσιρικάδες που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής. Με την προϋπόθεση ότι θα κάνει ο ίδιος την επιλογή όπως κι έγινε. Ο Στέφενς έλαβε υπόψιν του τις εισηγήσεις που κατέθεσαν οι επιτελείς του ΠΑΟΚ αλλά ο τελευταίος λόγος για τον καταρτισμό της λίστας των παικτών που θα ακολουθήσουν την αποστολή στην Αυστρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ήταν δικός του.

Ο ΠΑΟΚ έχει νέο αφεντικό στο ποδοσφαιρικό τμήμα που έχει την καθολική στήριξη κιαι κυρίως την εμπιστοσύνη της ιδιοκτησίας και την αμέριστη συμπαράσταση των φιλάθλων. Παραδοσιακά άλλωστε ο κόσμος του Δικεφάλου είχε εμπιστοσύνη σε προπονητές από την κεντρική Ευρώπη. Με λίγα λόγια. Το… χαλί είναι στρωμένο για να πετύχει ο Στέφενς στο έργο του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Αλέξανδρος Λυμπέρης
Αλέξανδρος Λυμπέρης

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή τον Οκτώβριο του 1969, παρά το γεγονός ότι η καταγωγή έχει σχέση με τον ωραιότερο χειμερινό προορισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα Γρεβενά. Στην διάρκεια των μαθητικών του χρόνων έμαθε να εκτιμά δυο χρώματα. Το άσπρο της ελπίδας, που φωλιάζει στην ψυχή κάθε Έλληνα ως κρυφή ελπίδα κόντρα στο μαύρο του πένθους για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Μαζί με τον μικρότερο αδελφό του μεγάλωσαν κρατώντας ανοιχτή την μπαλκονόπορτα του δωματίου τους τα Κυριακάτικα μεσημέρια περιμένοντας να ακούσουν τις ιαχές των οπαδών του ΠΑΟΚ απο την Τούμπα που σκέπαζαν την Θεσσαλονίκη σαν μαγικό πέπλο, σε κάθε γκολ.

Από το δημοτικό προτιμούσε κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο να ρίχνει κλεφτές ματιές στα ΣΠΟΡ του Βορρά ( γεγονός που απέφερε ατέλειωτες τιμωρίες ) χωρίς να ξέρει ότι η ιστορικότερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας θα σημάδευε αργότερα την ζωή του. Μαθητής στην 1η τάξη του λυκείου το 1985 είχε την πρώτη του εμπειρία με την έντυπη δημοσιογραφία. Που αλλού; Στα ΣΠΟΡ του Βορρά. Το φλερτ που ξεκίνησε ένα απόγευμα Δευτέρας ( λίγο πριν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του ) εξελίχθηκε σε θυελλώδη έρωτα και γάμο.

Το 2002 εγκατέλειψε το επαγγελματικό του «σπίτι» ( και το φέρει βαρέως ) για την εφημερίδα METROSPORT για να επιστρέψει το Νοέμβριο του 2008 αναλαμβάνοντας την διεύθυνση της εφημερίδας που θεωρεί οικογένεια του. Από τον Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε και την διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού SPORT 103 FM ενώ τηλεοπτικά στεγάζεται από το 1990 στην Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100.

Στα χρόνια που κύλησαν από το 1985 εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά και με τη βοήθεια του Θεού ( όπως λέει ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία ) κατάφερε να επιβιώσει στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία - ζούγκλα που χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που έχουν αναγάγει την απάτη σε επιστήμη. Αντέχει ακόμα.