Τσιτσαρίτο της... τιμής!

Τσιτσαρίτο της... τιμής!

bet365

Ο Τσιτσαρίτο σκόραρε δύο φορές και το Μεξικό, που επιβλήθηκε 2-1 της Ιαπωνίας, πέτυχε τη νίκη της... τιμής.

Βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπήρχε, παρά μόνο η τιμή. Ιαπωνία και Μεξικό αποχαιρέτησαν την Βραζιλία, ψάχνοντας την πρώτη τους νίκη στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών και εκείνοι που τα κατάφεραν ήταν οι Μεξικανοί. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ερνάντες, που σκόραρε και τα δύο γκολ, ενώ έχασε και πέναλτι στις καθυστερήσεις και έδωσε τη νίκη 2-1 στην ομάδα του.

Το πρώτο μέρος ήταν μέτριο ποιοτικά και ισορροπημένο. Οι Ιάπωνες μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, έψαξαν το γκολ και έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 5', όταν ο Οτσόα έσωσε στο τετ α τετ με τον Καγκάβα. Στο 9' ο Οκαζάκι βρήκε δίχτυα με πανέμορφο τακουνάκι, όμως το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ σε μία φάση που δεν είναι ξεκάθαρο αν καλύπτεται ή όχι... Μετά το καλό σου του Χόντα στο 25', που έβγαλε ο Οτσόα, οι Μεξικανοί ισορρόπησαν και στο 40' έχασαν τεράστια ευκαιρία, όταν μετά την πολύ ωραία κεφαλιά ψαράκι του Γκουαρδάδο η μπάλα κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Καβασίμα, ο οποίος στο 1' των καθυστερήσεων έβγαλε δύσκολα το σουτ του Σαβάλα.

Στην επανάληψη ο ρυθμός ανέβηκε, με τους παίκτες του Ντε Λα Τόρε να ανεβάζουν ταχύτητα να είναι καλύτεροι και να χάνουν την πρώτη ευκαιρία στο 52', όταν ο Καβασίμα έβγαλε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Χιμένεθ. Στο 54', όμως, ο Ιάπωνας γκολκίπερ έκανε λάθος έξοδο μετά τη σέντρα του Γκουαρδάδο και ο Ερνάντες με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ! Στο 60' το σουτ του Τζιοβάνι Ντος Σάντος βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Καβασίμα, ενώ στο 61' ο Μαέντα έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην επανάληψη για την Ιαπωνία, με το σουτ του να περνάει ελάχιστα άουτ.

Το 2-0 ήρθε στο 66', όταν μετά από κόρνερ του Ντος Σάντος , Μίερ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ερνάντες από κοντά με δεύτερη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό, μάλιστα, ήταν το 35ο του γκολ σε 53 ματς με το Μεξικό, επίδοση που είναι η 4η καλύτερη στην ιστορία! Οι Μεξικανοί κυριαρχούσαν, στο 73' ο Ντος Σάντος είχε νέα καλή στιγμή, όμως μετά το 75' έριξαν ρυθμό και επέτρεψαν στους Ιάπωνες να βγουν στην επίθεση. Έτσι, στο 86' μετά από ωραίο συνδυασμό και ασίστ του Έντό με τη μία, ο Οκαζάκι από κοντά μείωσε σε 1-2. Αυτό ήταν το 35ο του γκολ σε 66, κάτι που επίσης τον φέρνει στην 4η θέση των σκόρερ της Ιαπωνίας όλων των εποχών! Η αντεπίθεση, όμως, δεν ήρθε ποτέ, με τον Ερνάντες να κερδίσει πολύ αυστηρό πέναλτι σε ανατροπή του από τον Ουτσίντα στο 1' των καθυστερήσεων. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, όμως αρχικά είδε τον Καβασίμα να αποκρούει, ενώ στη συνέχεια από το ύψος της μικρής περιοχής αποφάσισε να... σκοτώσει τον Ιάπωνα, τραντάζοντας το οριζόντιο δοκάρι! Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με το Μεξικό να παίρνει τους 3 βαθμούς και την Ιαπωνία να μένει χωρίς νίκη...

Ιαπωνία (Αλμπέρτο Τζακερόνι): Καβασίμα, Σακάι (58' Ουτσίντα), Κουιχάρα, Κόνο, Ναγκατόμο (77' Νακαμούρα), Έντο, Χοσογκάι, Καγκάβα, Χόντα, Οκαζάκι, Μαέντα (65' Γιοσίντα)

Μεξικό (Χοσέ Μανουέλ Ντε Λα Τόρε): Οτσόα, Μίερ, Ρέγιες, Μορένο, Τόρες Νίλο, Τοράδο, Σαβάλα, Γκουαρδάδο (71' Σαλσίδο), Ντος Σάντος (78' Μπαρέρα), Χιμένες (90' Ακίνο), Ερνάντες

 

Τελευταία Νέα