«Έχει ικανότητες η Εθνική»

«Έχει ικανότητες η Εθνική»

Gazzetta team
«Έχει ικανότητες η Εθνική»

bet365

Η Εθνική ομάδα Κ-20 κάνει πρεμιέρα στο Μουντιάλ της Τουρκίας κόντρα στο Μεξικό και ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος μίλησε στο gazzetta.gr για την παρουσία της Ελλάδας στον θεσμό.

Μετά την άκρως επιτυχημένη παρουσία της στο Euro την περασμένη σεζόν, η Εθνική ομάδα των Νέων είναι έτοιμη να ξεκινήσει το ταξίδι της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τουρκίας με αντίπαλο το Μεξικό (18:00 Eurosport).

Λίγες ώρες πριν την σέντρα της αναμέτρησης, ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, μίλησε στο gazzetta.gr για την πρεμιέρα της Ελλάδας στην διοργάνωση, για το πως πρέπει να παρουσιαστούν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στο δύσκολο παιχνίδι κόντρα στο Μεξικό, ενώ αναφέρθηκε και στο δυνατό σημείο της Εθνικής. Ακόμα, ο αμυντικός του Παναθηναϊκού μίλησε για τις απουσίες των Μαυρία και Κατίδης, καθώς επίσης έκανε και το δικό του σχόλιο τόσο για τις ομάδες που ξεχωρίζουν, όσο και για τα επόμενα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

-Η μέρα που περιμένατε εδώ και κάποιους μήνες έφτασε! Είστε έτοιμοι για την πρεμιέρα του τουρνουά κόντρα στο Μεξικό;

«Περιμέναμε πως και πως αυτή την μέρα όλοι μας. Έφτασε και πλέον περιμένουμε με ανυπομονησία το πρώτο σφύριγμα. Τέλειωσαν τα ψέματα, είμαστε έτοιμοι για δράση!»

-Τι θα πρέπει να προσέξει η Εθνική σε αυτή την πρεμιέρα κόντρα στο δυνατό Μεξικό; Σας έχει ζητήσει να εστιάσετε κάπου την προσοχή σας ο κ. Τσάνας;

«Δεν μας έχει ζητήσει να εστιάσουμε ιδιαίτερα σε κάποιο στοιχείο του παιχνιδιού των Μεξικανών, καθώς διαθέτουν ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και αν εστιάσουμε την προσοχή μας σε κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο, υπάρχει κίνδυνος να το πληρώσουμε. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και τα 90 λεπτά στο παιχνίδι μας μπορούμε να τα καταφέρουμε».

-Ποιο θεωρείς ότι είναι το δυνατό σημείο της Εθνικής μας την φετινή χρονιά;

«Σίγουρα το δυνατό μας σημείο είναι η δύναμη και το πάθος που έχουμε όλοι στο παιχνίδι μας. Αν εμφανιστούμε όπως πρέπει και βάση των ικανοτήτων που έχει αυτή η ομάδα, θα βγει μια πολύ καλή εικόνα».

-Συμμετέχετε στην διοργάνωση ως φιναλίστ του τελευταίου Euro, με 2-3 αλλαγές στη σύνθεσή σας. Πιστεύεις πως μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια πορεία ανάλογη της περσινής;

«Καλό θα ήταν να μην λέμε μεγάλα λόγια, δεν χρειάζεται... Σκοπός μας είναι να βλέπουμε ένα-ένα τα ματς και αυτή τη στιγμή το μόνο που μας νοιάζει είναι το παιχνίδι με το Μεξικό. Τίποτα άλλο».

-Από την φετινή Εθνική θα λείψει ο συμπαίκτης σου στον Παναθηναϊκός, Χάρης Μαυρίας, πόσο σημαντική είναι αυτή η απουσία; Σας δίνει ένα παραπάνω κίνητρο;

«Δεν είναι μόνο ο Χάρης (σ.σ. Μαυρίας), λείπει και ο Κατίδης από την φετινή ομάδα. Λείπουν δύο βασικά στελέχη της περσινής επιτυχίας, αλλά πρέπει να πορευτούμε και να πραγματοποιήσουμε μια αξιοπρεπή πορεία παρά τα προβλήματα αυτά».

-Έχεις ξεχωρίσει κάποια ομάδα που να θεωρείς φαβορί για να κατακτήσει το Μουντιάλ;

«Δεν έχω καταφέρει να δω όλες τις ομάδες, αλλά απ’ όσες έχω δει σίγουρα Γαλλία, Ισπανία, ΗΠΑ και Μεξικό έχουν πολύ καλό σύνολο ώστε να τα πάνε καλά».

-Από τον όμιλο της Εθνικής ποιους θεωρείς φαβορί για πρόκριση;

«Ο όμιλός μας είναι αρκετά αμφίρροπος θα έλεγα... Καλύτερα ας αφήσουμε τα παιχνίδια να μας δείξουν ποιοι αξίζουν να προκριθούν...»

-Όπως σε κάθε παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ-20, έτσι και σε αυτό της Τουρκίας υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα πρωταγωνιστούν τα επόμενα χρόνια στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Έχεις ξεχωρίσει κάποιους από αυτούς;

«Στην διοργάνωση υπάρχει πάρα πολύ ταλέντο σε όλες τις ομάδες. Υπάρχουν πολλά παιδιά που ήδη έχουν ξεχωρίσει σε όλους, όπως ο Πογκμπά, ο Ντελοφέου και ο Κορόνα του Μεξικό, αλλά είναι κι’ άλλα παιδιά που έχουν αρκετό ταλέντο».

-Ποια είναι η προσωπική σου φιλοδοξία μέσω αυτού του τουρνουά από το οποίο έχουν περάσει όλοι οι αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου τα προηγούμενα χρόνια;

«Το μόνο που θέλω και σκέφτομαι αυτή τη στιγμή είναι να πάω καλά στα παιχνίδια που θα αγωνιστώ, ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου. Όλα τα άλλα αν είναι να έρθουν, θα έρθουν!».

*Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στον Νίκο Μαρούδα

 

Τελευταία Νέα