Αυτοκτονία και... τελικός! (vids)

Αυτοκτονία και... τελικός! (vids)

bet365

Ο Παναιτωλικός έχασε από τον... δαρμένο και αδιάφορο Ηρακλή (2-1) και με τον Ολυμπιακό Βόλου που δεν κέρδισε την Νίκη (1-1) θα παίξει την Τετάρτη στον «τελικό του Πανθεσσαλικού» για την άνοδο!

Ιδανικός αυτόχειρας αποδείχτηκε ο Παναιτωλικός, ο οποίος είχε την ευκαιρία να πανηγυρίσει την άνοδο από σήμερα, όμως αντ' αυτού, πέταξε στα σκουπίδια το δώρο της Νίκης και ηττήθηκε με 2-1 από τον αδιάφορο Ηρακλή.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι, με το κίνητρο να τους δίνει μία έξτρα ώθηση σε σχέση με τους παίκτες του Γηραιού, που έμοιαζαν επηρεασμένοι από τα χτεσινά γεγονότα.

Αυτή η υπεροχή, δεν άργησε να πιάσει τόπο, αφού στο 16', μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σίσιτς ο Σφακιανάκης πήρε την κεφαλιά και κατάφερε να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.

Μοιραίο λάθος και αποβολή
Ο Παναιτωλικός είχε τον έλεγχο, όμως στο 27' ήρθε ένα μεγάλο λάθος από τον Ιωάννου, το οποίο άλλαξε ριζικά την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Κιρόφσκι βγήκε στην κόντρα, ο αμυντικός του Παναιτωλικού τον έχασε και στην συνέχεια τον ανέτρεψε, με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή.

Η αποβολή αυτή άλλαξε τις ισορροπίες στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο Τζούνιορ αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει και να αφήσει κενό στον χώρο του άξονα, στον οποίο ήταν μόνο ο Σφακιανάκης.

Μόνος του ο Κιρόφσκι
Στην επανάληψη, ο επιθετικός του Ηρακλή ανέλαβε ρόλο πρωταγωνιστή, καθώς πήρα από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε στην ολική ανατροπή και την νίκη γοήτρου κόντρα στον Παναιτωλικό.

Η αρχή έγινε στο 67', όταν εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και με κοντινή κεφαλιά έφερε στο παιχνίδι στα ίσα. Η ψυχρολουσία ολοκληρώθηκε με ένα πολύ όμορφο τέρμα από τον ίδιο, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με το οποίο ο Γηραιός πήρε μία άτυπη εκδίκηση για το παιχνίδι της κανονικής διάρκειας, στο οποίο τα καναρίνια νίκησαν και στέρησαν την απευθείας άνοδο από τον Ηρακλή.

Μετά από τα σημερινά αποτελέσματα, ο Παναιτωλικός παραμένει φαβορί για την άνοδο, αφού παίζει στον Βόλο την Τετάρτη για δύο αποτελέσματα. Παρόλα αυτά, το σημερινό παιχνίδι είναι... αυτοκτονία για τον σύλλογο από το Αγρίνιο, αφού θα μπορούσε να κλειδώσει από σήμερα την επιστροφή του στα σαλόνια της Α' Εθνικής.

Ηρακλής (Σίνισα Γκόγκιτς): Χουάντερσον, Σαββίδης, Παπαστεριανός, Χ. Παληγεώργος, Βουτσιάς (77' Ντατίδης), Φερνάντεζ, Νατσιόπουλος (54' Γεωργίου), Σιατραβάνης (62' Χιονίδης), Σαράφογλου, Θόρια, Κιρόφσκι.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Μπακάκης, Κούσας, Ιωάννου, Αραμπατζής, Σφακιανάκης, Τζούνιορ (89' Πασάς), Σίσιτς (90' Μεταξούλης), Μπελόν, Καμαρά, Κουτσοσπύρος (62' Μουμίν).

Το ρίσκαρε αλλά... την γλύτωσε!


Με την φωτιά έπαιξε ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος ήρθε για τέταρτο παιχνίδι ισόπαλος με 1-1 κόντρα στην Νίκη, όμως έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της ανόδου χάρη στο δώρο από τον Ηρακλή.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ με τον Σολάκη στο 20'. Ο 39χρονος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε το ωραίο γύρισμα του Μπρέσκα και από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Βούρα.

Το τέρμα αυτό «ξύπνησε» τους γηπεδούχους, που ανέβασαν στροφές και πίεσαν για την ισοφάριση. Μάλιστα, αυτή ήρθε πολύ γρήγορα, με σκόρερ τον Βέρτζο, ο οποίος απέδειξε για άλλη μία φορά πως βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση.

Ο αμυντικός των μπλε νίκησε στον αέρα τους αμυντικούς του Ολυμπιακού, μετά από πολύ ωραία εκτέλεση κόρνερ του Σκούφαλη και με δυνατή κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Ο Βέρτζος έκοβε, ο Γιενγκά έχανε...
Στην επανάληψη οι ερυθρόλευκοι πίεσαν πολύ, αφού η ισοπαλία δεν τους βόλευε σε καμία περίπτωση, μιας και ρίσκαραν να χάσουν την άνοδο από σήμερα σε περίπτωση που νικούσε στην Θεσσαλονίκη ο Παναιτωλικός.

Παρά την πίεση και τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν, παρουσιάστηκαν πολύ άτυχοι και άστοχοι, ενώ βρήκαν απέναντί τους και τον εκπληκτικό Βέρτζο, ο οποίος σε δύο περιπτώσεις έκανε τρομερές επεμβάσεις, λίγο πριν οι παίκτες του Ολυμπιακού στείλουν την μπάλα στην εστία της Νίκης.

Μοιραίος για τους ερυθρόλευκους είναι ο Γιενγκά, ο οποίος σπατάλησε ευκαιρίες από αυτές που... δεν χάνονται, με αποκορύφωμα στο 80' όταν σε τετ α τετ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Αντίστοιχα μεγάλη ήταν και η ευκαιρία που είχε ο ίδιος παίκτης 4 λεπτά αργότερα, όταν μετά από άστοχη έξοδο του Βούρα, η μπάλα έφτασε στον Γιενγκά, όμως αυτός έστειλε την μπάλα ψηλά, πάνω από την ανυπεράσπιστη εστία της Νίκης.

Νίκη Βόλου (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Βούρας, Παπαδόπουλος (27' Ριζογιάννης), Καρατζάς, Ψιάνος, Βέρτζος, Σκούφαλης, Κοντοδήμος, Πουρτουλίδης, Φλίγκος (60' Ουέλινγκτον), Τάντιτς (73' λ.τ Τζιώρας), Λαλίν.

Ολυμπιακός Βόλου (Γιώργος Βαζάκας): Γκίτκος, Μπολάτι (86' Ογκουνσότο), Μπρέσκα (59' λ.τ Ανιέτε), Στογιάνοφ, Γιενκά, Γκότοβος, Γουσούλης, Καπετάνος (75' Ναντάγια), Πινδώνης, Σολάκης, Τσιάτσιος.

Βαθμολογία
1. Παναιτωλικός 11 β.
2. Ολυμπιακός Βόλου 9 β.
3. Ηρακλής 7 β.
4. Νίκη Βόλου 3 β.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα