Η... τέχνη του 1-0 (vids)

Η... τέχνη του 1-0 (vids)

Δημήτρης Βέργος
Η... τέχνη του 1-0 (vids)

bet365

Η νίκη με 1-0 επί της Λιθουανίας ήταν η δέκατη με το ίδιο σκορ με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την... τέχνη της Εθνικής.

Κανείς δεν περιμένει να δει θεαματικό ποδόσφαιρο και πολλά γκολ από την Εθνική Ομάδα. Ακόμα κι όταν παίζει με αδύναμους αντιπάλους ξέρεις ότι στην καλύτερη θα το πάρει στο γκολ. Αυτό έκανε με τον Ότο Ρεχάγκελ, αυτό συνεχίζει και με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο. Η χθεσινή επικράτηση με το ισχνό 1-0 επί της Λιθουανίας ήταν η δέκατη με αυτό το σκορ με τον Σάντος στον πάγκο και το gazzetta.gr σας τις θυμίζει.

Φάνηκε από το ξεκίνημα!

Από το πρώτο κιόλας παιχνίδι με τον Σάντος στον πάγκο φάνηκε πως το 1-0 θα γινόταν δεύτερη φύση της Εθνικής Ομάδας. Στο φιλικό στο Βελιγράδι τον Αύγουστο του 2010 απέναντι στη Σερβία ένα γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στην Εθνική μας Ομάδα, λίγο πριν την έναρξη των υποχρεώσεων της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η πρώτη επίσημη νίκη

Και το πρώτο νικηφόρο αποτέλεσμα σε επίσημο ματς για την Εθνική με τον Σάντος στον πάγκο δεν θα μπορούσε παρά να ήταν με 1-0! Το μέτριο ξεκίνημα της Εθνικής στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με δύο ισοπαλίες απέναντι σε Γεωργία και Κροατία, έκανε το παιχνίδι με τη Λεττονία στο Καραϊσκάκη να μοιάζει σαν τελικός. Με ένα γκολ του Βασίλη Τοροσίδη στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα πήρε μία πολύτιμη νίκη που της έδωσε την ώθηση για τη συνέχεια στον όμιλο.

Αγγαρεία στη Λάρισα

Η Εθνική υποδέχθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 τον Καναδά σε φιλική αναμέτρηση λίγο πριν τα επίσημα των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τον Μάρτιο. Το παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο της ΑΕΛ και έστω και με το φτωχό 1-0 με ένα γκολ του Φετφατζίδη στην επανάληψη, η Εθνική θα πανηγύριζε τη φιλική αυτή νίκη.

Λύτρωση με Τόρο!

Τα λεπτά περνούσαν βασανιστικά στη Βαλέτα της Μάλτας και η Εθνική σε ένα κάκιστο ματς δεν μπορούσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, κινδυνεύοντας με γκέλα ολκής στον δρόμο για τα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Τελικά ο Τοροσίδης έδωσε τη λύση στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων λυτρώνοντας όλους από ένα μεγάλο στραβοπάτημα.

Απόδραση από το Τελ-Αβίβ

Τον Σεπτέμβρη του 2011 η Εθνική ταξίδεψε στο Ισραήλ σε ένα καθοριστικό ματς για την πρόκριση στο Euro. Το παιχνίδι ήταν ιδιαιτέρως δύσκολο, ωστόσο η Εθνική Ομάδα με συμπαγή άμυνα κράτησε το μηδέν πίσω και μία ενέργεια του Νίνη με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα αρκούσε για να χαρίσει στην Εθνική ένα πολύτιμο τρίποντο.

Προπόνηση λίγο πριν το Euro

Μερικές ημέρες πριν την έναρξη των υποχρεώσεών της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, η Εθνική έδωσε μια σειρά φιλικών προετοιμασίας. Ένα από αυτά έλαβε χώρα σε ουδέτερο έδαφος, στην Αυστρία απέναντι στην Αρμενία. Ο Σάντος δοκίμασε διάφορα πρόσωπα και ένα γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο πρώτο μέρος ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη.

Νίκη και πρόκριση στα προημιτελικά!

Η ισοπαλία της πρώτης αγωνιστικής απέναντι στην Πολωνία και η απογοητευτική εμφάνιση και ήττα στη δεύτερη αγωνιστική από την Τσεχία δεν άφηναν κανένα περιθώριο στην Εθνική για απώλειες στο παιχνίδι απέναντι στη Ρωσία. Όλοι είχαν την Εθνική ξεγραμμένη, όμως οι παίκτες του Σάντος κατάφεραν να διατηρήσουν το πολύτιμο 1-0 με ένα τέρμα του Γιώργου Καραγκούνη στην εκπνοή του πρώτου μέρους και να πανηγυρίσουν έτσι την πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης.

Ο «Σάλπι» ξελάσπωσε την Εθνική

Τον περασμένο Οκτώβριο η Εθνική ταξίδεψε στην Μπρατισλάβα για να αντιμετωπίσει τη Σλοβακία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η νίκη αποτελούσε μονόδρομο για να βάλει από κάτω τη Σλοβακία, αλλά και να διατηρηθεί κοντά στη Βοσνία στην κορυφή. Η εμφάνιση ήταν κακή, με την Εθνική να γλιτώνει αρκετές φορές και να χτυπάει σε μία μόνο φάση στο δεύτερο μέρος με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Το... φιλικό διπλό στο Δουβλίνο

Ανάμεσα στις επίσημες υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Εθνική ταξίδεψε τον Νοέμβριο στο Δουβλίνο για να τεθεί αντιμέτωπη με την Ιρλανδία. Χωρίς να εντυπωσιάσει για ακόμη μία φορά, πήρε τη νίκη με ένα γκολ του Χολέμπας από το πρώτο μέρος.

Πέρασε με Λάζαρο από το Βίλνιους

Χθες βράδυ η Εθνική υπό τις οδηγίες του Σάντος σημείωσε το δέκατο 1-0 με τον Πορτογάλο τγεχνικό στον πάγκο, περνώντας από τη Λιθουανία με το τέρμα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Το αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με το στραβοπάτημα της Σλοβακίας ουσιαστικά σφράγισε για την Εθνική τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ και τη διατήρησε στο κατόπι της Βοσνίας για την πρώτη θέση που οδηγεί απευθείας στα τελικά της Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2014.

 

Τελευταία Νέα