Ο «killer» Φαμπιάνο για Ολυμπιακό! (vids)

Ο «killer» Φαμπιάνο για Ολυμπιακό! (vids)

Δημήτρης Βέργος
Ο «killer» Φαμπιάνο για Ολυμπιακό! (vids)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Βραζιλιάνο επιθετικό της Σάο Πάολο, Λουίς Φαμπιάνο για τον οποίον ο Ολυμπιακός φαίνεται πως έχει καταθέσει πρόταση.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από τη Βραζιλία, ο Ολυμπιακός έχει ήδη καταθέσει πρόταση ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ για τον επιθετικό της Σάο Πάολο. Στα 32 του χρόνια ο Λουίς Φαμπιάνο δεν ξεχνά ποτέ την τέχνη του σκοραρίσματος, φορτώνοντας με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα και στη Βραζιλία, μετά το πέρασμά του από την Ευρώπη. Το gazzetta.gr παρουσιάζει την πορεία του Λουίς Φαμπιάνο.

Η αρχή ήταν δύσκολη

Ο Λουίς Φαμπιάνο γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 1980 και γράφτηκε από παιδική ηλικία στις ακαδημίες της Πόντε Πρέτα, με την οποία και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο σε ηλικία 18 ετών. Κάποια γκολ που σημείωσε εμφάνισαν το ταλέντο του στο σκοράρισμα με αποτέλεσμα δύο χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 2000, να κάνει το άλμα στο εξωτερικό υπογράφοντας στη γαλλική Ρεν. Το πέρασμά του όμως ήταν απογοητευτικό με τον Λουίς Φαμπιάνο να μη σημειώνει ούτε ένα τέρμα στις 11 εμφανίσεις που πραγματοποίησε γυρίζοντας μετά από δύο σεζόν στη Βραζιλία.

Φόρτωνε τα δίχτυα στη Βραζιλία

Με τον επαναπατρισμό του υπογράφει στη Σάο Πάολο με την οποία πιστοποιεί ότι το γεγονός ότι δεν έπιασε στη Γαλλία ήταν απλά τυχαίο. Με τον βραζιλιάνικο σύλλογο πετυχαίνει σχεδόν 60 τέρματα σε τρεις σεζόν και τραβάει τα βλέμματα της Πόρτο, η οποία τον θεωρεί ένα από τους πιο φονικούς κυνηγούς της βραζιλιάνικης βιομηχανίας ποδοσφαίρου και τον εντάσσει στο δυναμικό της το καλοκαίρι του 2004.

Δύσκολη σεζόν και στην Πόρτο

Ο Λουίς Φαμπιάνο αυτή τη φορά ήθελε να αποδείξει πως μπορεί να τα καταφέρει και στην Ευρώπη, ωστόσο και πάλι οι εμφανίσεις του ήταν κάτω από το αναμενόμενο. Με 22 συμμετοχές και μόλις τρία τέρματα απογοητεύει τους «Δράκους», οι οποίοι δεν πείθονται και τον παραχωρούν την αμέσως επόμενη χρονιά στη Σεβίλλη.

Βρήκε τον παράδεισο του

Στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» ο Λουίς Φαμπιάνο κατάφερε επιτέλους να αποδείξει τη μεγάλη του ικανότητα στο σκοράρισμα και στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Παρότι άργησε δύο χρονιές κατά τις οποίες αν και βασικός πανηγύρισε λίγα τέρματα, τελικά... ξεμπουκάρει την τρίτη του χρονιά στη Σεβίλλη όπου και ματώνει τα δίχτυα! Σε τέσσερις σεζόν σημειώνει 83 τέρματα με τους Ανδαλουσιανούς, διαψεύδοντας όλους όσους τον είχαν πικάρει για την αφλογιστία του τα προηγούμενα χρόνια.

Η επιστροφή στη Σάο Πάολο

Το 2011 ο Λουίς Φαμπιάνο επιστρέφει ξανά στη Βραζιλία και φοράει για δεύτερη φορά τη φανέλα της Σάο Πάολο με την οποία συνεχίζει να σκοράρει ακατάπαυστα! Τα στατιστικά του είναι σχεδόν ένα γκολ ανά παιχνίδι με αποτέλεσμα να σκαρφαλώσει στην έβδομη θέση των πίνακα των σκόρερ στην ιστορία της Σάο Πάολο.

Γκολ και με τη «Σελεσάο»

Ο Λουίς Φαμπιάνο από το 2003 αποτελεί μέλος και της Εθνικής Ομάδας της Βραζιλίας με την οποία κέρδισε φανέλα βασικού από τη στιγμή που ανέβηκε αγωνιστικά κατά την περίοδο που έπαιζε στη Σεβίλλη. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος φορ δεν έχασε την ευκαιρία να αποδείξει πόσο πολύ μυρίζεται το γκολ και με τη «Σελεσάο» με την οποία μετράει μέχρι σήμερα 28 γκολ σε 45 συμμετοχές.

Προβληματίζει ο οξύθυμος χαρακτήρας του

Παρά και το δεύτερο πετυχημένο πέρασμά του από τη Σάο Πάολο, πρόσφατα ο πρόεδρος του βραζιλιάνικου συλλόγου δήλωσε σε Μέσα της χώρας του πως θα παραχωρούσε τον παίκτη αν έφτανε μια ικανοποιητική πρόταση. Κι αυτό γιατί μπορεί ο Λουίς Φαμπιάνο να αποτελεί έναν δεινό σκόρερ στην επιθετική γραμμή της Σάο Πάολο, ωστόσο ο οξύθυμος χαρακτήρας του και οι πολλές τιμωρίες από κάρτες αμαυρώνουν το προφίλ του και στοιχίζουν στην ομάδα. Κατά το παρελθόν άλλωστε ο Λουίς Φαμπιάνο είχε επιτεθεί σε παίκτη της Ρίβερ Πλέιτ το 2003 σε ματς του Σουνταμερικάνα, ενώ πρόσφατα είχε επιτεθεί και σε διαιτητή σε αγώνα του Λιμπερταδόρες με αποτέλεσμα να δεχθεί «καμπάνα» τεσσάρων αγωνιστικών.

Ενδιαφέρον από Ανζί

Τον Μάρτιο που μας πέρασε τα ρεπορτάζ κάνανε λόγο για ενδιαφέρον της Ανζί να τον φέρει στη Ρωσία προσφέροντας του ένα ηγεμονικό συμβόλαιο με τον ίδιο τον παίκτη μάλιστα σε δηλώσεις του να παραδέχεται πως θα τον ενδιέφερε η προοπτική του να αγωνιστεί με τη φανέλα του ρωσικού συλλόγου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα