Oι «κανονιές» του Μαλουντά! (vids)

Θάνος Σαρρής
Oι «κανονιές» του Μαλουντά! (vids)

bet365

Ο Φλοράν Μαλουντά ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr παρουσιάζει 10 μεγάλα γκολ του Γάλλου άσου, που «χτυπάει» τη στιγμή που πρέπει!

Ένας πρωταθλητής Ευρώπης, ο οποίος έχει φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Εθνικής Γαλλίας φέρεται να ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό. Σε ηλικία 32 ετών μόνο τελειωμένος δεν είναι, με την Νάπολι και τη Ρόμα να ενδιαφέρονται για την απόκτησή του και τον Ολυμπιακό να θέλει να μπει «σφήνα». Ασφαλώς πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με ειδικό βάρος. Δείτει στο gazzetta.gr κάποια από τα γκολ του!

Παίζοντας ποδόσφαιρο στους δρόμους, ο Μαλουντά προσέλκυσε το ενδιαφέρον από την Σατορού, η οποία αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία. Έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 16 ετών και μετά από 56 εμφανίσεις πήγε στην Γκινγκάμπ, όπου συνάντησε τον μετέπειτα συμπαίκτη του, Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Γρήγορα ανέβασε μετοχές στην καριέρα του και το 2003 πήγε στη Λιόν. Εκεί ξεκίνησε να γίνεται περισσότερο γνωστός στην Ευρώπη, κλήθηκε για πρώτη φορά στη Εθνική και κέρδισε τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα. Στην τελευταία του χρονιά αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς και στη συνέχεια πήγε στην Τσέλσι.

Η καριέρα του ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο στους «Μπλε». Σκόραρε στο πρώτο του επίσημο ματς με αντίπαλο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Community Shield. Υπό τις οδηγίες του Μουρίνιο δεν κέρδισε φανέλα βασικού, αποτελώντας συχνά λύση από τον πάγκο, ενώ ο Σάλομον Καλού ήταν ο εκλεκτός για το «φτερό» στην περίοδο του Αβραάμ Γκραντ. Από τον πάγκο ξεκίνησε και στη δεύτερη χρονιά του στο Στάμφορντ Μπριτζ και το Νοέμβριο ένας τραυματισμός στο γόνατο τον κράτησε εκτός μέχρι τα Χριστούγεννα

Το γκολ του απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με ομάδα επίλεκτων


Στην επιστροφή του όμως στο δεύτερο μισό της χρονιάς, τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα. Το γκολ του στον ημιτελικό του Κυπέλλου με την Άρσεναλ τον ανέβασε κατηγορία στη συνείδηση των οπαδών. Στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ έβγαλε δύο ασίστ με αντίπαλο τη Λίβερπουλ, με την ομάδα του να περνάει με 1-3 από το Άνφιλντ.

Το γκολ του απέναντι στη Σερβία

Στον τελικό του Κυπέλλου, έδωσε την ασίστ στον Ντρογκμπά για το γκολ! Εκείνη την χρονιά υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο, παρά το ενδιαφέρον που είχε εκδηλωθεί από τη Μπαρτσελόνα. Την επόμενη χρονιά έκανε... νταμπλ-νταμπλ, με 16 γκολ και 15 ασίστ, ενώ δεν έκρυψε ποτέ το θαυμασμό του για τον Κάρλο Αντσελότι.

Η σουτάρα με το Μεξικό

Την χρονιά 2010/11 πέτυχε 14 γκολ με τους «Μπλε», ενώ ήταν και μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ πέρυσι, παρότι στον τελικό έμεινε εκτός. Το καλοκαίρι ωστόσο του ζητήθηκε να βρει ομάδα, χωρίς να τελικά να αποχωρήσει. Ούτως ή άλλως οι 100.000 την εβδομάδα που έπαιρνε δεν βρίσκονται εύκολα!Απέρριψε προτάσεις από Πρέμιερ Λιγκ, ακούστηκε για... Βραζιλία και Σάντος, αλλά τελικά δεν πήγε πουθενά, με αποτέλεσμα να μην υπολογίζεται. Αποκάλυψε ότι με τον Ράφα Μπενίτεθ δεν μίλησε ποτέ, ενώ όπως τόνισε ο ίδιος χαριτολογώντας «έκανα 12 μήνες προετοιμασία». Πλέον είναι έτοιμος για μια νέα σελίδα στην καριέρα του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα