Διχασμένο adios (vid)

Διχασμένο adios (vid)

bet365

Το κοινό του «Μπερναμπέου» αποχαιρέτησε με τραγούδι, αλλά και σφυρίγματα τον Μουρίνιο που έφυγε με ρεκόρ 100άρας.

Το δικό μας «αντίο» στο ισπανικά «adios» σημαίνει «στον Θεό» ή σε ποιο ελεύθερη μετάφραση «στην ευχή του Θεού». Εκεί τον έστελνε το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» ως κατευόδιο για την αποχώρηση του από τη Ρεάλ. Ο Ζοσέ Μουρίνιο όμως δεν έτυχε του αποχαιρετισμού που θα ήθελε ή ενδεχομένως θα του έπρεπε. Οι μισοί οπαδοί τραγουδούσαν συνθήματα υπέρ του και σήκωσαν πανό και οι άλλοι μισοί (σ.σ.: οι περισσότεροι σύμφωνα με την εφημερίδα As) σφύριξαν αποδοκιμαστικά.

Ο Πορτογάλος στο τελευταίο παιχνίδι του επισκίασε όπως ήταν αναμενόμενο και το ίδιο το παιχνίδι με την Οσασούνα, το οποίο μία περίεργη σύνθεση 11άδας τον Μαδριλένων πήρε με 4-2. Με το που ξεκίνησε ο αγώνας, διακόπηκε, καθώς γινόταν ένας χαμός από τους φωτογράφους που προσπαθώντας να αποθανατίσουν τον μεγάλο πρωταγωνιστή, είχαν καταφέρει να μπουν ακόμα και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η απάντηση της Ρεάλ ήταν το 1-0. Ο Μόντριτς έκανε την κάθετη, ο Ντι Μαρία άφησε τη μπάλα να περάσει και έτσι ο Ιγουαΐν βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε ιδανικά για να φτάσει τον Χουανίτο στην 14η θέση των σκόρερ του συλλόγου (121 γκολ). Τρία λεπτά αργότερα από κόρνερ ο Εσιέν έπιασε μία δύσκολη κεφαλιά και διπλασίασε το σκορ. Τα πάντα μαρτυρούσαν μία εύκολη επικράτηση, με την Οσασούνα ωστόσο, να παίζει καλά και να δημιουργεί ευκαιρίες. Η προσπάθεια της δικαιώθηκε προσωρινά, όταν έκανε την επαναφορά στο παιχνίδι.

Στο 52' με σουτ έξω από την περιοχή ο Ρομπέρτο Τόρες μείωσε και στο 63' μετά από κεφαλιές εντός περιοχής ο Θεχούδο ισοφάρισε. Υο λάθος που έκανε σε εκείνο το σημείο η Οσασούνα ήταν ότι το παραπίστεψε και το πλήρωσε, καθώς κυνήγησε τη νίκη. Στο 69' πήρε ωραία μπροστά του τη μπάλα ο Μπενζεμά και έκανε το σουτ στην κίνηση, το οποίο έπνιξε και ο Ριέσγο. Η ασίστ ήταν του Οζίλ που έφτασε τις 15 στο πρωτάθλημα και τις 24 συνολικά στη σεζόν! Στο 74' ο Μόντριτς έξυσε το δοκάρι και στο 77' ο Μπενζεμά σκόραρε από θέση οφσάιντ (σωστά ακυρώθηκε).

Λίγο πριν το φινάλε (87') ήρθε η σειρά του Καγιεχόν να βάλει το κερασάκι με διαγώνιο δεξί σουτ. Αυτό το τελευταίο γκολ το δέχτηκε ο Ρικάρντο που είχε περάσει τιμητικά στο ματς. Σε ηλικία 41 ετών και 153 ημερών έγινε ο δεύτερος γηραιότερος (ξεπέρασε τον Αμεντέο Καρμπόνι) που έχει αγωνιστεί ποτέ στην Ισπανία μετά τον Χάρι Λόου (48 ετών, 226 ημερών).

Ολη η ιστορία όμως είπαμε πως είναι ο Μουρίνιο, ο οποίος με το που τελείωσε ο αγώνας, σήκωσε τα χέρια του, χαιρέτησε τον κόσμο και έφυγε γρήγορα. Είχε φροντίσει όμως με αυτά τα τέσσερα γκολ που έβαλαν οι παίκτες του να κάνει κάτι ακόμα ξεχωριστό: να γίνει ο μοναδικός προπονητής που σε τρεις χρονιές και μάλιστα σερί, η ομάδα του ξεπέρασε τα 100 γκολ (103). Για να καταλάβετε, η Ρεάλ συνολικά το έχει καταφέρει πέντε φορές σε όλη την ιστορία της.

Ρεάλ: Χεσούς Φερνάντεθ, Καρβάλιο, Αλμπιόλ, Καγιεχόν, Αρμπελόα (85' Γιορέντε), Εσιέν, Μόντριτς, Ντι Μαρία (46' Νάτσο), Οζίλ (80' Μασκαρέλ), Μπενζεμά, Ιγουαΐν

Οσασούνα: Ριέσγο (74' Ρικάρντο), Ρουμπέν, Ουνάι Γκαρθία, Οϊερ, Νάνο, Τιμόρ, Σίλβα (77' Μέσα), Αρμεντέρος, Τόρες, Θεχούδο, Γιορέντε (46' Ομβού).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα