Το σωστό με Αμπιντάλ

Ball Boys Ball Boys
Το σωστό με Αμπιντάλ

bet365

Ο Ball Boy Γιώργος Καραμάνος σχολιάζει τη σκληρή απόφαση της Μπαρτσελόνα να μην κρατήσει τον Γάλλο.

Αποχαιρετισμός με δάκρυα, όμορφα λόγια εκατέρωθεν, αλλά και ένα παράπονο. «Την απόφαση που πήρε η ομάδα δεν την περίμενα», είπε μεταξύ άλλων εμφανώς στεναχωρημένος από την αρνητική εξέλιξη της παραμονής του ο Ερίκ Αμπιντάλ. Η αλήθεια είναι πως εκτός από τον σχεδιασμό της νέας σεζόν, η διοίκηση και ο προπονητής της Μπαρτσελόνα έπρεπε να διαχειριστούν την «καυτή πατάτα» του Γάλλου αμυντικού και πήραν την δύσκολη, αλλά πέρα για πέρα ορθή και λογική απόφαση να μην τον συμπεριλάβουν στα αγωνιστικά πλάνα τους.

«Ηταν τρομερά δύσκολο να πούμε ΟΧΙ στον Αμπιντάλ», είπε ο πρόεδρος Σάντρο Ροσέλ, με τον υπαρχηγό του, Αντονι Θουμπιθαρέτα να επαυξάνει: «Είναι από αυτές τις αποφάσεις που σε κάνουν να μην μπορείς να κοιμηθείς ήσυχος τα βράδια». Οι Μπλαουγκράνα έπρεπε να διαχειριστούν ειδικά την ξεχωριστή αυτή περίπτωση και όσον αφορά το επικοινωνιακό κομμάτι της. Νομίζω πως το έπαιξαν καλά. Οχι ότι προσποιήθηκαν τους στεναχωρημένους, αλλά έβγαλαν το συναίσθημα που έπρεπε, χωρίς να φαίνονται υποκριτές από τη στιγμή που ουσιαστικά τον διώχνουν.

Αλλωστε τα τεράστια clubs που ανταγωνίζονται για την κορυφή, δεν μπορούν να κάνουν ποδοσφαιρικές φιλανθρωπίες. Αλλο είναι ο αθλητισμός και άλλο ο πρωταθλητισμός. Για τον Αμπιντάλ έκριναν πως δεν μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το επίπεδο. Και για να το κρίνουν εκείνοι που τον ζουν καθημερινά, κάτι θα ξέρουν καλύτερα. Τα πάντα είναι αρνητικά για να αγωνιστεί ξανά στο επίπεδο που βρισκόταν πριν τον Μάρτιο του 2011, όταν ανακάλυψε πως θα πρέπει να παλέψει για την ζωή του.

Τότε μάλιστα η Μπαρτσελόνα έκανε και την αγαθοεργία της. Ενώ λοιπόν γνώριζε για τη σοβαρή ασθένεια του, τον Γενάρη του 2012 ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι το 2015. Φρόντισε ωστόσο, να βάλει και ρήτρα που θα την κάλυπτε αναφορικά με την υποτροπή και τα παιχνίδια που εκείνος θα έπαιζε. Δυστυχώς για όλους ο Αμπιντάλ προχώρησε στη μεταμόσχευση τον Απρίλιο του 2012. Τελικά με τη δύναμη ψυχής που έχει και τους καλούς γιατρούς βεβαίως, κατάφερε να επιστρέψει.

«Είμαι σε εξαιρετική κατάσταση και μπορώ να βγάλω εύκολα τη σεζόν», υποστήριξε ο ίδιος. Αναμφίβολα τη μπάλα δεν την ξέχασε και εφόσον έχει επανέλθει και από πλευράς φυσικής κατάστασης, τότε σίγουρα θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά σε κάποια ομάδα όπως η Μπέτις ή η Μονπελιέ. Στη Μπαρτσελόνα όμως που θα πάει για τα πάντα σε ξέφρενο αγωνιστικό ρυθμό δεν θα μπορέσει δικαίως να έχει θέση. Και όσο και αν τον πονάει λόγω του -καλού- εγωισμού του, θα πρέπει να το σκεφτεί ξανά. Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα πατήσει τα 34 έτη ζωής. Μπάλα κανονικά έχει να παίξει σχεδόν δύο χρόνια και προέρχεται από μεταμόσχευση ύπατος.

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ball Boys
Ball Boys