Ο Ιβάν, ο τρομερός…

Ο Ιβάν, ο τρομερός…

Ο Ιβάν, ο τρομερός…

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος περιγράφει το περιστατικό που έζησε πριν λίγες ημέρες στο Περιστέρι κι' αναρωτιέται αν ο Σαββίδης θα συνεχίσει να μπαίνει στα αποδυτήρια πιο συχνά από τις καθαρίστριες;

Σε έξι μήνες τίτλο και συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε 1,5 χρόνο πρωτάθλημα και συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτοί ήταν λέει οι στόχοι του Ιβάν Σαββίδη και έπρεπε πάση θυσία να επιτευχθούν.

Δεν έχει περάσει ένας μήνας από τον αποκλεισμό από τον Αστέρα στο Κύπελλο όταν είχα γράψει ότι «αν ο ΠΑΟΚ βιάζεται, να πάει αργά». Δεν ήταν καμία σοφία… Ηταν η ποδοσφαιρική πραγματικότητα παγκοσμίως.

Ο Ιβάν έχει την αίσθηση ότι με τον… παρά του θα την καταργήσει. Ότι αφού πληρώνω δεν χρειάζεται τίποτα άλλο και θα σαρώσω τους τίτλους. Ούτε καν χρόνος δεν χρειάζεται για να συμβεί αυτό. Ξυπνάει το πρωί ο άνθρωπος, πάει στο γραφείο και μένει με την απορία γιατί δεν του έφεραν τα τρόπαια ακόμη και ενώ αυτός μέσα σε έξι μήνες έβαλε 25 εκατ. ευρώ. Καλό θα ήταν όταν φτάνει στο γραφείο να σηκώνει το ακουστικό για να πάρει τηλέφωνο να ρωτήσει κάτι άλλους τύπους που πληρώνουν χρόνια και δεν έχουν πάρει τίποτα.

Με αυτόν τον τρόπο ίσως και να καταλάβει ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μία απλή μπίζνα, «έβαλα λεφτά, πήρα μαγαζί γωνία, γιατί το ρημάδι δεν γεμίζει να κονομίσουμε», όπως πιστεύει μάλλον ο ίδιος, ούτε πολύ περισσότερο είναι σπορ που στηρίζεται σε ένα σπριντ έξι μηνών σαν αυτό που έκανε στον ΠΑΟΚ.

Το ποδόσφαιρο πρώτον είναι ομαδικό και δεύτερον σαν κάθε τι ομαδικό θέλει το χρόνο του. Αυτός δεν καταργείται ούτε από τα λεφτά, ούτε από τις φωνές και τα ουρλιαχτά στα αποδυτήρια, ούτε από τις απειλές...

Την περασμένη Τετάρτη βρέθηκα στο Περιστέρι. Πραγματικά λυπήθηκε η ψυχή μου τον Τσιστιακόφ ο οποίος επί 10 λεπτά (ήμουν σε απόσταση 20 μέτρων) άκουγε απίστευτα μπινελίκια στα ρώσικα από τον Ιβάν. Τα ρωσικά μου είναι φτωχά για να καταλάβω το περιεχόμενο, αλλά η γλώσσα του σώματος και η ένταση της φωνής ήταν τέτοια που έφτανε για να τα καταλάβεις όλα. Εκεί στις άδειες κερκίδες του Περιστερίου, περίπου 20 λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα ο Ιβάν τα έχωνε σε Τσιστιακόφ, Βρύζα και Γκοντσάρεβα σαν να είχε έρθει το τέλος του κόσμου.

Την επόμενη ημέρα πήραν σειρά οι παίκτες και ο αθλητικός Τύπος καμάρωνε (τρομάρα μας…) να γράφει για τον Ιβάν τον τρομερό που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και που τα γκάζια του απογείωσαν όλη την Τούμπα.

Μετά από μερικές ώρες ήρθε ο ΠΑΣ και έδειξε τι σημαίνει απογειώνω την Τούμπα και στον Ιβάν και σε όλο τον αθλητικό Τύπο που… καμάρωνε για τις κωμικές αντιδράσεις του τρομερού Ρώσου. Αλλά πόσες φορές δεν έχει καμαρώσει ο αθλητικός Τύπος για τα… γκάζια και τις φωνές του σούπερ μάγκα προέδρου στο Ρέντη, στην Παιανία, στα Σπάτα. Ε, τώρα θα… καμαρώνει και για τα γκάζια στην Τούμπα. ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ!

Για φαντάσου πόσο γελοίο θα σου φαινόταν να διάβαζες ότι ο πρόεδρος της Αρσεναλ μπούκαρε στα αποδυτήρια και άρχισε στα μπινελίκια τον Καθόρλα και τον Ζερβίνιο επειδή η ομάδα είναι οκτώ χρόνια χωρίς τίτλο… Τι είπες, δεν ξέρεις καν ποιος είναι ο πρόεδρος της Αρσεναλ; Ελα μωρέ, τι να μας πουν οι φλώροι…

Ποτέ καμία ομάδα στον κόσμο δεν φτιάχτηκε από τον πρόεδρό της. Ολες μα όλες φτιάχτηκαν από προπονητές, από τεχνικούς διευθυντές από ανθρώπους που είναι η δουλειά τους. Η δουλειά του Ιβάν τώρα είναι να πληρώνει και αύριο να εισπράττει. Αυτή και καμία άλλη. Αντε και που και που (μια φορά το εξάμηνο) να κάνει καμιά δήλωση. Αν ο Ιβάν μπαίνει στα αποδυτήρια πιο συχνά και από τις καθαρίστριες στην Τούμπα, είτε για να αποθεώσει, είτε για να γκαζώσει, είτε για να δώσει πριμ, είτε για να βάλει πρόστιμο, ο ΠΑΟΚ όχι τίτλο δεν θα πάρει σε έξι μήνες, που δεν πήρε, αλλά ούτε ομάδα δεν θα φτιάξει τα επόμενα 3-4 χρόνια. Νόμος…

Ο αθλητικός Τύπος, τον περασμένο Γενάρη… καμάρωνε επειδή ο Βούκιτς ήταν λέει προσωπική επιλογή του Ιβάν, όπως έχει τόσες και τόσες φορές καμαρώσει με γελοίο τρόπο για την επιλογή παίκτη του Βαγγέλη, του Γιάννη, του Σωκράτη, του Γιώργου, του Δημήτρη… Τι να τους κάνεις τους τεχνικούς διευθυντές, τους σκάουτερ, τους προπονητές, άμα η προεδράρα ξέρει να διαλέγει και ξέρει να γκαζώνει...

Αν ο Ιβάν συνεχίσει έτσι, όλοι όσοι ήλπιζαν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τον… τεχνοκράτη Ρώσο επιχειρηματία, το μόνο που θα χρειαστεί είναι να μάθουν δύο φράσεις στα ρώσικα. Η πρώτη το «διδάξαμε ήθος» γιατί σύντομα θα το ακούσουμε… Εκτός κι αν ακούσουμε πρώτο «το δεν σας έκλασα, γαμώ την πουτάνα μου, έπρεπε να τον διώξω τον Γκαρσία…» το οποίο θα πει σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της Θύρας 4. Κάτι άλλο δεν βλέπω να συμβαίνει…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.