Δυσκολεύουν τα πράγματα στην Ευρώπη!

Gazzetta team
Δυσκολεύουν τα πράγματα στην Ευρώπη!

bet365

Η νέα χρονιά για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη θα είναι πολύ σημαντική για το μέλλον, το οποίο, πάντως, μόνο ευοίωνο δεν είναι!

Τα πράγματα δυσκολεύουν για τις ελληνικές ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Europa League. Σε αφιέρωμα που φιλοξενεί το Μεγάλο Σάββατο, το Goal παρουσιάζει μία... πρόγευση για τις διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς και οι ενδείξεις δεν είναι θετικές.

Οι ελληνικές ομάδες συγκέντρωσαν τον χαμηλότερο συντελεστή των τελευταίων επτά ετών και η χώρα μας κατρακύλησε στη 17η θέση στα Κύπελλα Ευρώπης, γεγονός που δεν αφήνει πολλές ελπίδες για το μέλλον. Η Ελλάδα συγκέντρωσε τους λιγότερους βαθμούς από το 2005-06 και τερμάτισε χαμηλότερα από Σουηδία, Νορβηγία και Λευκορωσία. Πλέον, η 12άδα στη βαθμολογία της UEFA δεν είναι δεδομένη και η χρονιά που έρχεται θα είναι πολύ σημαντική. Η εκπροσώπηση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν θα αλλάξει για τα δύο επόμενα χρόνια, ωστόσο η περίοδος 2015-16 θα είναι η πρώτη στην νέα τριετία της UEFA και κανείς δεν γνωρίζει τι αλλαγές θα έχουν γίνει ως τότε. Τα προβλήματα θα φανούν σε βάθος πενταετίας και η φετινή χρονιά θα είναι πολύ σημαντική όσον αφορά το αν ο πρωταθλητής, μετά από δύο χρόνια θα συνεχίσει να μπαίνει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο τρίτο γκρουπ με... δυσκολία!

Ο Ολυμπιακός πέρυσι ήλπιζε να μπει στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Φέτος κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Goal, με το... ζόρι μένει στο τρίτο! Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι προτελευταίος στο εν λόγω γκρουπ με 23ο καλύτερο συντελεστή σε σύνολο 32 ομάδων που θα έμπαιναν στη διοργάνωση αν ολοκληρώνονταν τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη με τις ομάδες που βρίσκονται σήμερα.

Στην περσινή βαθμολογία της UEFA, η ομάδα του Πειραιά ήταν 32η, αλλά τώρα έχει υποχωρήσει στην 38η θέση. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να κάνουν καλή χρονιά για να βελιτιώσουν τον συντελεστή τους και ήδη ξέρουν ότι θα έχουν επικεφαλής μία εκ των Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πόρτο, Μπενφίκα και κατά πάσα πιθανότητα Άρσεναλ. Πάντως, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι ο Ολυμπιακός θα κινδυνεύσει με «υποβιβασμό» στο τέταρτο γκρουπ.

Όσον αφορά τα πλέι οφ, η μοναδική ελληνική ομάδα που δείχνει ικανή να μπει στο γκρουπ των ισχυρών για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο ΠΑΟΚ, χωρίς όμως κι αυτός να είναι σίγουρος. Το αντίθετο! Με τα τωρινά δεδομένα θα ήταν στους ανίσχυρους και θα κληρωνόταν με μία εκ των Λιόν, Ζενίτ, Ντιναμό Κιέβου, Αϊντχόφεν και Άντερλεχτ. Οι παραπάνω ομάδες ωστόσο δεν έχουν «κλειδώσει» τη συμμετοχή τους στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και ο ΠΑΟΚ ελπίζει να ανέβει με την Φενέρμπαχτσε στους ισχυρούς και βρει μπροστά του πιο βατούς αντίπαλους, όπως η Ζούλτε Βάρεγκεμ, η Νόρτζελαντ, Η Σάλτσμπουργκ, η Γκρασχόπερς και η Σεντ Ετιέν.

Αν περάσει στα πλέι οφ της διοργάνωσης, εξασφαλίζει δύο εκατομμύρια και συμμετοχή στο Europa League. Αν την πρώτη θέση στα πλέι οφ κατακτήσει ένας εκ των Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΣ και Ατρόμητου είναι δεδομένο ότι θα βρεθεί στους αδύναμους.

Παρότι είναι ακόμα νωρίς, ανάλογη είναι η εικόνα και για το Γιουρόπα Λιγκ, αφού πλην του ΠΑΟΚ και του δεύτερου προκριματικού, οι ελληνικοί εκπρόσωποι θα είναι σε κάθε κλήρωση στους ανίσχυρους.

Πέφτουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός!

Για τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ η απουσία τους από την Ευρώπη θα είναι καταστροφική. Η Ένωση θα λείψει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και έχει πέσει στην 110η θέση της βαθμολογίας, κάτι που είχε να γίνει από το 1990! Ουσιαστικά, θα πρέπει να ξεκινήσει να φτιάχνει τον συντελεστή της από την αρχή. Ο Παναθηναϊκός, αν τελικά μείνει εκτός Ευρώπης θα έχει κι αυτός θέμα. Βρίσκεται ήδη στην 54η θέση, η οποία αποτελεί ευρωπαϊκό χαμηλό και αναμένεται να πέσει περισσότερο!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα