«O Ηρακλής θα είναι στη Super League»

«O Ηρακλής θα είναι στη Super League»

Gazzetta team
«O Ηρακλής θα είναι στη Super League»

bet365

Ο Ηρακλής δίνει την δική του μάχη για την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα. Ο πρόεδρος του «Γηραιού», Θόδωρος Παπαδόπουλος δεν έκρυψε την πίστη του για την απευθείας άνοδο των «κυανόλευκων».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρόεδρος του Ηρακλή στην Sportday:

Το 5 στα 5 ακούγεται ίσως λίγο υπερβολικό στις τελευταίες αγωνιστικές;

«Είναι αυτό που πιστεύω ότι μπορεί να συμβεί. Εγώ το πιστεύω. O Ηρακλής θα είναι στη Super League. Η εικόνα και η αποτελεσματικότητα του Ηρακλή στα τελευταία παιχνίδια τον κάνει ικανό για τα πάντα».

Η άνοδος δεν χάνεται;

«Η επιστροφή του στο κλαμπ των ισχυρών είναι αναπόφευκτη, γιατί είναι ένας από αυτούς. Όχι, δεν θα αφήσουμε να χαθεί».

Ποιες ομάδες είναι οι βασικοί ανταγωνιστές του Ηρακλή;

«Υπάρχουν αρκετές καλές ομάδες, αλλά προσωπικά δεν με τρομάζει καμία. Δεν κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι, μας ενδιαφέρει τι κάνουμε εμείς. Είμαστε στην τρίτη θέση, κρατάμε την τύχη στα χέρια μας και πραγματικά δεν έχουμε λόγους να ασχολούμαστε με τα αποτελέσματα των άλλων».

Ποιο από τα πέντε παιχνίδια που έρχονται θα χαρακτηρίζατε κομβικό;

«Νομίζω πώς είναι αυτό με τον Πανσερραϊκό, γιατί είναι το πρώτο από τα πέντε. Με νίκη εδραιώνουμε τη θέση μας στην πρώτη τριάδα και θέτουμε εκτός τον Πανσερραϊκό από τη διεκδίκησή της. Ήδη έχω μιλήσει στους παίκτες γι' αυτό το παιχνίδι, μαζί με τις ευχές που τους έδωσα για το Πάσχα. Με τη βοήθεια και του κόσμου μας πιστεύω θα πετύχουμε τη μεγάλη νίκη που φέρει ακόμα πιο κοντά τη Super League».

Σας απασχολεί τυχόν παρέμβαση από εξωγενείς παράγοντες;

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει τέτοια. Εχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά και τα μάτια μας δεκατέσσερα, αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν θα γίνει τίποτα».

Στην αρχή της σεζόν περιμένατε ότι πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος ο Ηρακλής θα κρατά στα χέρια του την άνοδο;

«Ήταν δύσκολη χρονιά από κάθε άποψη. Η απόφαση να παίξουμε στη Football League ήρθε στις 14 Σεπτεμβρίου. Ηδη είχαμε δημιουργήσει μια ομάδα που θα έκανε περίπατο στην τρίτη κατηγορία και είχαμε ελάχιστες μέρες για μεταγραφές. Στην αρχή δεν ξέραμε τι ομάδα έχουμε και τι ομάδες θα αντιμετωπίσουμε. Για κάθε βαθμό που πήραμε, "ματώσαμε" στο γήπεδο».

Αρκετοί ισχυρίζονται ότι ο Ηρακλής δεν θα έπρεπε να ανεβεί στη Football League και ότι του έγινε πολιτική χάρη. Τι απαντάτε;

«Κανείς από όλους αυτούς που το ισχυρίζονται δεν θα ήθελε να βρεθεί στη θέση που βρέθηκε ο Ηρακλής το 2011. Αντιλαμβάνομαι ότι η παρουσία του Ηρακλή και των άλλων δυο ομάδων στην κατηγορία μεγάλωσε τον ήδη αυξημένο ανταγωνισμό, αλλά όταν ξέρεις τι έχει συμβεί με τον Ηρακλή, πρέπει να σιωπάς. Ο Ηρακλής δικαιούται σεβασμό, όπως κι αυτός σέβεται τους πάντες. Θέλω να πω δημόσια ότι η στήριξη του Γιάννη Ιωαννίδη στον Ηρακλή, σε αυτό το ζήτημα, ήταν τεράστια κι εύχομαι αν στο μέλλον υπάρξουν ανάλογες περιπτώσεις με άλλες ομάδες, να υπάρξουν και αντίστοιχοι Ιωαννίδηδες που θα τις υποστηρίξουν».

Σκέφτεστε την επόμενη μέρα και ποια είναι αυτή;

«Όχι μόνο τη σκεφτόμαστε, αλλά τη σχεδιάζουμε. Και ο σχεδιασμός είναι για τη Super League. Υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πώς θα κινηθούμε και ήδη κοιτάζουμε κάποιους παίκτες. Δεν θέλω να πω περισσότερα πράγματα μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα και να οριστικοποιηθεί η άνοδος. Δεσμεύομαι, όμως, ότι θα δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα ικανή να διεκδικήσει κάποια από τις ψηλές θέσεις».

Θα παραχωρούσατε τον Ηρακλή σε κάποιον επενδυτή;

«Για μένα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, διότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επενδυτής. Αν, ωστόσο, ερχόταν κάποιος που θα μπορούσε να εγγυηθεί την επόμενη μέρα του Ηρακλή, δεν θα ήμουν αρνητικός. Ίσως θα μπορούσαμε και να συμπράξουμε. Αλλά αυτά είναι υποθέσεις και με υποθέσεις δεν σχεδιάζεται η επόμενη μέρα».

Αν χρειαστεί να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα την καλύψετε μόνος σας;

«Οποιαδήποτε αύξηση χρειαστεί να γίνει, θα καλυφθεί. Η επόμενη χρονιά θα είναι μια άλλη χρονιά για τον Ηρακλή, με άλλα έσοδα και μεγαλύτερες δυνατότητες».

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο;

«Αυτό που θέλω να ζητήσω από τον κόσμο, είναι να σταθεί δίπλα μας. Να μας έχει εμπιστοσύνη. Εγώ δεν θα προδώσω ποτέ τον Ηρακλή. Δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας μου. Είμαι στον Ηρακλή για να δώσω, όχι για να πάρω. Πιστεύω ότι ο κόσμος το αντιλαμβάνεται και γι' αυτό είναι κοντά μας. Ζητώ τη στήριξη και την εμπιστοσύνη όλων και οι μεγάλες μέρες για τον Ηρακλή έρχονται».

Τα γεγονότα του 2011 «πάγωσαν» τη συζήτηση για το θέμα του γηπέδου. Θα το επαναφέρετε στην ατζέντα;

«Για μένα το να αποκτήσει ο Ηρακλής δικό του γήπεδο είναι όνειρο ζωής. Αυτή η συζήτηση, όμως, μπορεί να γίνει συγκεκριμένη μόνο όταν η ομάδα ανέβει στη Super League. Προσπαθώ και θα συνεχίσω να προσπαθώ για να λυθούν όλα τα ζητήματα του Ηρακλή. Και σ' αυτόν τον τομέα χρειάζεται η βοήθεια της πολιτείας και του κόσμου».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα