Ο Βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο Βασιλιάς (vid)

Ο Βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο Βασιλιάς (vid)

bet365

Σκληρή αποκαθήλωση της Μπάρτσα με συνολικό σκορ 7-0. Η «εξωγήινη» Μπάγερν την ταπείνωσε ξανά και πάει «Γουέμπλεϊ» για να διεκδικήσει το στέμμα.

Ούτε... θαύμα δεν το έλεγες βδομάδα που είναι αυτό που ήθελε η Μπαρτσελόνα. Από τη μία πλευρά μία ομάδα χτυπημένη από τραυματισμούς, «πληγωμένη» από το 4-0 του πρώτου, χωρίς αυτοπεποίθηση, χωρίς Μέσι, χωρίς σπίθα. Από την άλλη ακριβώς το αντίθετο. Παίκτες που ήξεραν ακριβώς τι ήθελαν και τι έκαναν στον αγωνιστικό χώρο, άνετοι, με εκπληκτική κυκλοφορία της μπάλας, με τρεξίματα και... τουπέ τελικού.

Η Μπάγερν, λοιπόν, έγινε η πρώτη ομάδα που νικάει την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη από τον Οκτώβριο του 2009 (1-2 από Ρούμπιν Καζάν), η πρώτη που νικάει τους Καταλανούς και στα δύο παιχνίδια σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης από την Νταντί Γιουνάιτεντ το 1987 και με το εμφατικό 3-0 (συνολικά 7-0) έφυγε για Λονδίνο για τον πρώτο γερμανικό εμφύλιο σε τελικό Champions League.

Η έκπληξη έγινε, ο Μέσι, παρότι έπαιξε πριν λίγες ημέρες στο Μπιλμπάο, έμεινε στον πάγκο και οι παίκτες του Βιλανόβα έμοιαζαν κατά διαστήματα... χαμένοι. Ο Ινιέστα, που θα έπρεπε μαζί με τον Τσάβι και ελλείψει Μέσι, να πάρει την ομάδα πάνω του δεν βρήκε χώρους, ο Σεσκ δεν κατάφερε να παίξει τον ρόλο του Αργεντίνου και οι Βαυαροί, που πίεζαν εξαιρετικά ψηλά, είχαν τον έλεγχο. Ο Ρόμπεν προκαλούσε προβλήματα με την ταχύτητά του, Αλάμπα και Ριμπερί ήταν εκπληκτικοί στα αριστερά, ο Σβάισταϊγκερ... αρχοντικός και ο Μαρτίνεθ έδινε άλλον όγκο στη μεσαία γραμμή της Μπάγερν.

Οι φάσεις ήταν ελάχιστες και έπρεπε να φτάσουν στο 24' για την πρώτη τελική προσπάθεια εντός εστίας των γηπεδούχων, με τον Νόιερ να βγάζει το μακρινό σουτ του Πέδρο. Λίγο αργότερα ήρθε η σημαντικότερη ευκαιρία με τον Τσάβι να αστοχεί από κοντά και... μέχρι εκεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι με το τέλος του πρώτου μέρους στη στατιστική υπηρεσία της UEFA ξεχώριζε ένα και μόνο στοιχείο, το «Good chances», «Καλές ευκαιρίες» 0-0...

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Μέσι να παραμένει στον πάγκο και τον Ρόμπεν να εξαφανίζει κάθε ίχνος πιθανής επικής ανατροπής... Ο Ολλανδός έκανε τη γνωστή του κίνηση από δεξιά, σύγκλινε, ο Αντριάνο τον έχασε και ο Βαλδές μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του για το 0-1. Φυσικά, κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Η ψυχολογία των Καταλανών ήταν στο ναδίρ, οι Βαυαροί βρήκαν χώρους και στο 72' ο – ίσως κορυφαίος της Μπάρτσα – Πικέ με... τσουρουκιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά από γύρισμα του Ριμπερί για το 0-2. Το τελικό 0-3 ήρθε στο 76' όταν ξανά ο Ριμπερί με γύρισμα από την ίδια θέση έδωσε την ασίστ στον Μίλερ, με την Μπαρτσελόνα να παραδίδει τα... σκήπτρα του Βασιλιά στην Μπάγερν.

*Η Μπάγερν έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων που κερδίζει 3 φορές στο «Καμπ Νόου» (1996, 1998 και 2013).

*Το συνολικό σκορ με 7 γκολ διαφορά (7-0) είναι νέο ρεκόρ για ημιτελικά Champions League (το προηγούμενο ανήκε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 5 επί της Σάλκε τη σεζόν 2010-11). Το 7-0, μάλιστα, είναι το μεγαλύτερο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά το 8-1 της Ρεάλ επί της Ζυρίχης το 1964.

*Το 0-7 (πάντα συνολικά) είναι το χειρότερο αποτέλεσμα ισπανικής ομάδας στα ευρωπαϊκά κύπελλα μετά το 2-10 της Σεβίλλης από την... Ρεάλ στα προημιτελικά του 1958.

*Η τελευταία ομάδα που κέρδισε και τους δύο ημιτελικούς με 3+ γκολ ήταν η Άιντραχτ Φρανφούρτης, 6-1 και 3-6 τους Ρέιντζερς.

*Η Μπάγερν έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Champions League, που κερδίζει όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια στη νοκ άουτ φάση.

Μπαρτσελόνα (Τίτο Βιλανόβα): Βαλδές, Πικέ, Μπαρτρά (87' Μοντόγια), Ντάνι Αλβες, Αντριάνο, Σονγκ, Τσάβι (55' Σάντσες), Ινιέστα (65' Τιάγκο), Πέδρο, Φάμπρεγας, Βίγια

Μπάγερν (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Μπόατενγκ, Βαν Μπούιτεν, Λαμ (77' Ραφίνια), Αλάμπα, Ρόμπεν, Χάβι Μαρτίνεθ (74' Τίμοστσουκ), Σβαϊνστάιγκερ (67' Γκουστάβο), Ριμπερί, Μίλερ, Μάντουκιτς

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα