Πήρε τον ΟΠΑΠ ο Μελισσανίδης

Πήρε τον ΟΠΑΠ ο Μελισσανίδης

bet365

Αυτό γνωστοποίησε με δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Το ελληνοτσεχικό fund Emma Delta που αποτελούσε τον μοναδικό υποψήφιο για τον Ομιλο, συμφώνησε με την απαίτηση της πολιτείας να αυξήσει την προσφορά στα 652 εκατ. ευρώ (όχι 622 που είχε αρχικά προσφέρει) κάνοντας... χρήση της προθεσμίας που είχε δώσει το ΤΑIΠΕΔ για να αυξηθεί η προσφορά στο παραπάνω νούμερο ώστε να πάρει το 33% του ΟΠΑΠ.

«Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας και τα οφέλη για το ελληνικό δημόσιο είναι πολλαπλά. Αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική οικονομία και ταυτόχρονα εξασφαλίζεται για πρώτη φορά πέραν του τιμήματος αγοράς και έσοδα από φόρους 30% επί των μικτών κερδών που θα μπαίνουν κάθε χρόνο στο δημόσιο ταμείο», είπε ο κ. Στουρνάρας υπογραμμίζοντας στη συνέχεια ότι το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα.

Σε ό,τι αφορά το επενδυτικό σχήμα το οποίο πήρε τον ΟΠΑΠ, αποτελείται από την οικογένεια Μελισσανίδη (ο γιος είναι αυτός που εμφανίζεται), τον Τσέχο επενδυτή Γίρι Σμετς, του PPF Group ενώ ένα μικρό ποσοστό υπάρχει από την ιταλική Lotomattica και την οικογένεια Κοπελούζου.

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΔΕΠ για το θέμα αναφέρει τα εξής.

«Πραγματοποιώντας τις αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων, το ΤΑΙΠΕΔ διεξήγαγε για τον ΟΠΑΠ έναν καθʼ όλα υποδειγματικό διεθνή διαγωνισμό με απόλυτη διαφάνεια και συνέπεια.
Η κοινοπραξία EMMA DELTA, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ, κατέθεσε σήμερα βελτιωμένο, κατά 30 εκ. ευρώ (καταβλητέο σε δόσεις), τίμημα για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ, διαμορφώνοντας έτσι την προσφορά της στα 652 εκ. ευρώ.
Το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε 712 εκ. ευρώ και αποτελείται από τα 652 εκ. ευρώ πλέον τα μερίσματα της χρήσης του 2012, ύψους 60 εκ. ευρώ, που θα εισπραχθούν από το Ελληνικό Δημόσιο. Το τίμημα αυτό, αντιστοιχεί σε 18,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη της χρήσης του 2013.
Τονίζεται ότι εάν δεν ιδιωτικοποιείτο ο ΟΠΑΠ, το Δημόσιο θα εισέπραττε μέρισμα (για τη χρήση του 2013) ύψους μόνο 13 εκ. ευρώ, ενώ για τη δεκαετία θα εισέπραττε μόλις 360 εκ. ευρώ, δηλαδή το 50% περίπου του ποσού που εισπράττει με την αποκρατικοποίηση.
Υπενθυμίζουμε ότι από το 2013 και μετά, το κράτος επέβαλε συμπληρωματική φορολογία 30% επί των μικτών κερδών, που εκτιμάται ότι θα του αποφέρει έσοδα ύψους 6,3 δις. ευρώ στην δεκαετία (μειώνοντας κατά το ίδιο ποσό και την κερδοφορία του ΟΠΑΠ).
Στην εξαιρετικά δύσκολη για τη χώρα οικονομική συγκυρία, το ΤΑΙΠΕΔ κατάφερε να προσελκύσει μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον και να επιτύχει υψηλό προσφερόμενο τίμημα.
Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, η δε σύμβαση πώλησης μετοχών θα υπογραφεί μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.
Το ΤΑΙΠΕΔ είναι αποφασισμένο να συνεχίσει και να εντείνει τις προσπάθειές του, που θα φέρουν ανάπτυξη και ευημερία στον τόπο, απορροφώντας δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα