«Βασιλικές» ανατροπές στο Μπερναμπέου! (vids)

Θάνος Σαρρής
«Βασιλικές» ανατροπές στο Μπερναμπέου! (vids)

bet365

Η Ρεάλ Μαδρίτης ψάχνει την μεγάλη ανατροπή απέναντι στη Ντόρτμουντ μετά την ήττα της με 4-1 και το gazzetta.gr θυμάται στιγμές που στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» κάθε προβάδισμα έχει αποδειχθεί μάταιο!

Ο Γίργκεν Κλοπ το έλεγε ξεκάθαρα: «Δεν είμαστε ξεκάθαρα στον τελικό, πρέπει να παλέψουμε με όλη μας τη δύναμη». Η Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί ένα τεράστιο μέγεθος στην Ευρώπη και έχει δείξει στο παρελθόν ότι μετά από βαριές ήττες βρίσκει τον τρόπο να αντιδρά. Το 4-1 του πρώτου ματς λοιπόν, παρότι δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στους Βεστφαλούς, δεν επαρκεί. Το gazzetta.gr θυμίζει τις φορές που η Ρεάλ Μαδρίτης έχει δείξει ότι δεν λογαριάζει το τι έχει συμβεί στο πρώτο ματς!

Ρεάλ Μαδρίτης-Ντέρμπι Κάουντι 5-1

Με χατ-τρικ του Τσάρλι Τζορτζ η Ντέρμπι Κάουντι είχε κερδίσει με 4-1 στο ιστορικό Baseball Ground τη Ρεάλ Μαδρίτης για το δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, κάνοντας, όπως η Ντόρτμουντ, ένα μεγάλο βήμα πρόκρισης. Στο Μπερναμπέου όμως το γήπεδο... έγειρε από νωρίς. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ άνοιξε το σκορ στο 2' και λίγο μετά το ημίχρονο το σκορ έγινε 2-0 από τον ίδιο παίκτη και ο Σαντιγιάνα έδωσε σκορ πρόκρισης στην ομάδα του. Ο Τζορτζ μείωσε, ωστόσο στο 85' ο Πίρι έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί, ο Σαντιγιάνα έδωσε τη χαριστική βολή στα «Κριάρια!»

Ρεάλ Μαδρίτης Γκλάντμπαχ 4-0

Η ήττα στη Γερμανία για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA το 1985 ήταν βαριά για τη «Βασίλισσα». Το 5-1 από τη Γκλάντμπαχ φαινόταν ως ένα σκορ που έβαζε ταφόπλακα στα όνειρά τους. Ωστόσο, στη Μαδρίτη τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, ειδικότερα όταν υπάρχουν παίκτες όπως ο Βαλντάνο και ο Σαντιγιάνα. Αμφότεροι σημείωσαν από δύο γκολ και το τελικό 4-0 ήταν γεγονός, έστω κι αν διαμορφώθηκε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα!

Ρεάλ Μαδρίτης-Σέλτικ 3-0

Μια ακόμα βρετανική ομάδα κατάφερε να πάρει καλό σκορ εντός έδρας, αλλά στη ρεβάνς δεν κατόρθωσε να κρατήσει το προβάδισμα. Η Σέλτικ είχε κερδίσει το πρώτο ματς των προημιτελικών του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με 2-0, χάρη στα γκολ των ΜακΚλούσκι και Ντόιλ. Με τον Σαντιγιάνα και τον Ούλι Στίλικε να βρίσκουν δίχτυα, η «Βασίλισσα» πήρε τη νίκη με 3-0 στη ρεβάνς και προκρίθηκε.

Ρεάλ Μαδρίτης Άντερλεχτ 6-1

Έχοντας ηττηθεί 3-0 στο Βέλγιο, η Ρεάλ Μαδρίτης ήθελε... τεσσάρα για να πάρει την πρόκριση από τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA απέναντι στην Άντερλεχτ. Και με τον Εμίλιο Μπουτραγκένιο σε μεγάλα κέφια, τα κατάφερε! Ο «γύπας» έκανε χατ-τρικ, με τον Χόρχε Βαλντάνο να προσθέτει δύο και τον Μανουέλ Σαντσίς ένα. Το τελικό 6-1 εκτόξευσε τη «Βασίλισσα», η οποία έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τίτλου!

Ρεάλ Μαδρίτης-Ίντερ 3-0

Ημιτελικοί Κυπέλλου UEFA το 1985 και λίγους μήνες μετά την εξάρα στην Άντερλεχτ, η Ρεάλ Μαδρίτης κλήθηκε ξανά να κάνει ανατροπή. Και τα κατάφερε! Η Ίντερ κέρδισε με 2-0 τους Μερένγκες στο Σαν Σίρο στο πρώτο ματς των ημιτελικών του UEFA, αλλά στη Μαδρίτη τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Δύο γκολ του Σαντιγιάνα στο πρώτο μέρος εξαφάνισαν το προβάδισμα των Νερατζούρι και στο 60' ο Μίτσελ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Ρεάλ Μαδρίτης-Ίντερ 5-1

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 1985/86, θύμα της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ξανά η Ίντερ. Οι Νερατζούρι κέρδισαν 3-1 στο πρώτο ματς και πήγαν στο Μπερναμπέου έχοντας ήδη μάθει από πρώτο χέρι ότι κανέναν σκορ δεν είναι αρκετό για να πέσει η Ρεάλ χωρίς μάχη! Οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν με δύο γκολ του Ούγκο Σάντσες και ένα του Γκορδίγιο, με τον Μπράντι να στέλνει το ματς στην παράταση με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Εκεί, ο Σαντιγιάνα διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα