Το μόνο που έκανε η Εθνική ήταν ζημιά και στην Ελπίδων!

Το μόνο που έκανε η Εθνική ήταν ζημιά και στην Ελπίδων!

Το μόνο που έκανε η Εθνική ήταν ζημιά και στην Ελπίδων!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta το διπλό κακό που έκανε η Εθνική μας ομάδα…

Γαλλία – Γερμανία με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η Εθνική ομάδα εν τέλει ένα πράγμα κατάφερε μέσα από τη συμμετοχή της στο Nations League-να αποκλείσει την Εθνική Ελπίδων από τα τελικά του EURO!
Ο Σκίμπε πήρε από το Νικοπολίδη τους Κουλούρη και Τσιμίκα, δύο από τους τέσσερις καλύτερους του παίκτες (Λημνιός, Γαλανόπουλος οι άλλοι δύο) κι οι Ελπίδες το πλήρωσαν ακριβά με την ήττα στην Κροατία, που της στοίχισε την πρώτη θέση του ομίλου, η οποία οδηγεί στα τελικά της διοργάνωσης. Κι αν τέλος πάντων για τον Τσιμίκα υπήρχε η εναλλακτική λύση του Κυριακόπουλου, που παίζει πλέον πολύ συχνά βασικός στον Αστέρα Τρίπολης, αντί του Κουλούρη, που ήταν ο σκόρερ των Ελπίδων, υπήρχαν μόνο παιδιά με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους, όπως ο Βέργος κι ο Κωτσόπουλος…

Κι ήταν πράγματι κρίμα να μην πάει αυτή η Ελπίδων στα τελικά του EYRO-όχι ότι ακόμη δεν έχει τις…ελπίδες της, μέσω των μπαράζ, ωστόσο ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει σε μία τέτοια διαδικασία και πάνω απ΄ όλα με την όλη παρουσία της στα προκριματικά είχε αποδείξει ότι άξιζε την πρόκριση…

Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν, όπως βλέπω, αρκετές φωνές περί λανθασμένης επιλογής ενδεκάδας από τον Νικοπολίδη στο κρίσιμο παιχνίδι με την Κροατία. Ειδικά γιατί δεν έβαλε τον φορμαρισμένο Χατζηγιοβάννη του Παναθηναϊκού. Καταλογίζεται δε μέχρι και…εμπάθεια του Νικοπολίδη προς τον Παναθηναϊκό. Μόνο που πρόκειται ξεκάθαρα για κάτι εντελώς διαφορετικό. Ο ομοσπονδιακός προπονητής πολύ απλά έβαλε και σε αυτό το ματς όλους όσους έβαζε κι από την αρχή της πορείας αυτής της ομάδας, με εξαίρεση φυσικά τους Κουλούρη και Τσιμίκα, που δεν τους είχε στη διάθεση του. Δεν θέλησε να αλλάξει την χημεία της ενδεκάδας και έδειξε ως το τέλος εμπιστοσύνη σε αυτούς που έφτασαν την Ελπίδων μέχρι εκεί με τόσο καλά αποτελέσματα.

Πολλά μπορείς να πεις. Για παράδειγμα γιατί δεν έπαιξε δεξί μπακ ο Μασούρας και προτιμήθηκε πάλι ο Σάλιακας, που έχει να παίξει μπάλα από αρχές Ιουλίου, σε δύο φιλικά του Ολυμπιακού. Γιατί δεν έπαιξε στόπερ αντί του Νικολάου, που κι αυτός είναι ανενεργός από τον Ιούλιο, ο Χατζηδιάκος, ο οποίος είναι βασικός στην ΑΖ Άλκμααρ. Αλλά η απάντηση είναι μία και ασφαλώς δεν έχει να κάνει με εμπάθεια: ο Νικοπολίδης δεν ήθελε να αλλάξει την ενδεκάδα που πορεύθηκε εδώ ένα ολόκληρο χρόνο, από το Σεπτέμβριο του 2017, με τέτοια επιτυχία. Όπως ο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό δεν άλλαζε μέχρι τις προάλλες με τίποτα ενδεκάδα…Όπως ο Λουτσέσκου βάζει σε όλα τα σημαντικά παιχνίδια την περσινή ενδεκάδα του ΠΑΟΚ…Κι όπως κι ο Ουζουνίδης θα είχε μία σταθερή ενδεκάδα, εάν δεν είχε τόσους τραυματισμούς…

Οι επιλογές του Νικοπολίδη σε τίποτα δεν είχαν να κάνουν με τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, τον ΠΑΟ κλπ, κλπ. Για παράδειγμα, ο Μανθάτης του Ολυμπιακού έμεινε στον πάγκο στην Κροατία και επιλέχθηκε ο Λάμπρου. Βασικός γκολκίπερ παίζει πάντα ο Κότσαρης του Παναθηναϊκού. Κι ο Βέργος που πήρε τη θέση του Κουλούρη ανήκει βεβαίως από το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό.

Ακόμη δε κι η ήττα (0-2) στην Κροατία ήρθε με ένα αυτογκόλ του Πασαλίδη, μετά με μία αποβολή του Νικολάου και τέλος με ένα δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις. Θέμα τύχης ήταν και έλλειψης του Κουλούρη και του Τσιμίκα. Από την στιγμή δε που είχε τον Καρέλλη και τον Γιαννούλη ο Σκίμπε, θα μπορούσε να τους αφήσει τους άλλους δύο στην Ελπίδων.

Άλλωστε, μετά την ήττα στην Ουγγαρία και τις νίκες της Φινλανδίας ήταν φανερό ότι η πρωτιά του ομίλου πήγαινε προς τον Βορρά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.