Οι επιστροφές στον Ολυμπιακό δεν είναι…καταστροφές!

Οι επιστροφές στον Ολυμπιακό δεν είναι…καταστροφές!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει στο blog του στο gazzetta από μία διαφορετική σκοπιά τις δύο επιστροφές στον φετινό Ολυμπιακό.

Το φετινό καλοκαίρι έχει για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού ήδη ένα ρεκόρ: την επιστροφή δύο Ελλήνων δικών του παιδιών από το εξωτερικό, αρχικά του Φετφατζίδη και τώρα και του Τοροσίδη.

Το δε παρελθόν λέει ότι στον Ολυμπιακό οι επιστροφές καλών Ελλήνων διεθνών παικτών του, μόνο…καταστροφές δεν είναι, αντίθετα με το γνωστό λαϊκό άσμα! Τελευταία περίπτωση ήταν ο Μήτρογλου, που είχε γυρίσει στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2014, μόλις έξι μήνες μετά την μεταγραφή του στη Φούλαμ. Έμεινε ένα χρόνο ως δανεικός στο Ρέντη και βοήθησε στην κατάκτηση του νταμπλ το 2015 (16 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ είχε και τρία στην Ευρώπη).

Για την προηγούμενη θεαματική επιστροφή πρέπει να πάμε πίσω αρκετά χρόνια, το καλοκαίρι του 2007, όταν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φέρει πίσω τον Άντζα, μετά από 3,5 χρόνια απουσίας του στην Ξάνθη. Ο Άντζας είχε γυρίσει στα 31 χρόνια του και βοήθησε στη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση δύο νταμπλ και μίας πρόκρισης στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ…

Η σούπερ επιστροφή, καθότι και διπλή (!), ήταν βέβαια του Γεωργάτου, που γύρισε πρώτα το καλοκαίρι του 2000, στα 28 του, μετά από μία σεζόν του στην Ίντερ και στέφθηκε πάλι πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό το 2001 και ξαναγύρισε το Γενάρη του 2004 από το Μιλάνο αυτή τη φορά μέσω...ΑΕΚ, στα 31 χρόνια του τότε και βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάρει άλλα τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα.

Κι η πρώτη επιστροφή στη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού ήταν του Αναστόπουλου, που είχε γυρίσει στα τέλη της δεκαετίας του ’80, στα 31 του, στα πέτρινα χρόνια του συλλόγου και μπόρεσε και πέτυχε 35 γκολ σε μία τριετία.

Βλέπουμε δηλαδή ότι όλοι αυτοί οι διεθνείς Έλληνες παίκτες που γύρισαν και ξαναφόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού έδωσαν πράγματα στην ομάδα. Και με αυτή την προσδοκία, άλλωστε, ο Ολυμπιακός πήρε πίσω φέτος και τον Φετφατζίδη στα 28 του και τον Τοροσίδη στα 33 του.

Παρεμπιπτόντως, μία ματιά στο transfertmarkt μας λέει ότι ο διεθνής αμυντικός στην Μπολόνια έπαιξε τέσσερις φορές στόπερ, μία φορά σε άμυνα τριών και άλλες τρεις στην πιο συνηθισμένη άμυνα τετράδας. Μάλιστα τις δύο από τις τρεις φορές είχε παρτενέρ τον Οικονόμου της ΑΕΚ.

Απλά ας έχουμε υπόψιν μας και μία παρατήρηση την οποία μπορούμε να κάνουμε αναφορικά με το ρόστερ του φετινού Ολυμπιακού: μέχρι χθες, που δεν είχε ανακοινωθεί η απόκτηση του Τοροσίδη, η ομάδα είχε μόλις δύο παίκτες πάνω από 28 ετών, τον 30άρη Βούκοβιτς και τον 31χρονο Λάζαρο…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.