Άρα, no Karim, no party;

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Άρα, no Karim, no party;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το blog του στο gazzetta να απαντήσει ένα ερώτημα, δίνοντας μία άλλη διάσταση ενόψει της δύσκολης συνέχειας που έχει ο Ολυμπιακός.

Σκόραρε ο Μέσι το πρώτο γκολ του αγώνα Μπαρτσελόνα - Εσπανιόλ; Στη vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Τι κοινό έχουν έξι παιχνίδια του Ολυμπιακού στα οποία εμφάνισε χαρακτηριστική δυστοκία στο σκοράρισμα;

Εννοώ το χθεσινό 0-0 του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, τις ήττες 0-1 από τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη και τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, τις ισοπαλίες 1-1 με τον Αστέρα στο Καραϊσκάκη και με την Ξάνθη στην Θράκη, αλλά και το 1-0 με τη Λαμία. Έξι παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός σημείωσε τρία γκολ, εκ των οποίων τα δύο με πέναλτι.

Το κοινό σημείο τους είναι ότι στα τέσσερα από αυτά δεν έπαιξε ούτε λεπτό ο Ανσαριφάρντ και στα δύο μπήκε αλλαγή στο τέλος τους-μάλιστα στη Λεωφόρο είχε δοκάρι στο 80’.

Μπορούμε να παρατηρήσουμε, επιπρόσθετα, ότι ο Καρίμ δεν έπαιξε και στα έξι παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου οι πρωταθλητές στα μεν τρία δεν σκόραραν, στα δε άλλα τρία πέτυχαν τέσσερα γκολ, όμως όλα μετά το 85’ και με το σκορ διαμορφωμένο ήδη στο 0-3.

Άρα, no Karim, no party; Όχι, δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι. Πρώτον, γιατί τα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια, στα οποία ο Ολυμπιακός εμφάνισε πρόβλημα στο σκοράρισμα, χωρίς τον Καρίμ, ήταν τα πιο δύσκολα που έχει παίξει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…Και δεύτερον γιατί και με τον Ανσαριφάρντ στην ενδεκάδα, ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη κέρδισε με το ζόρι 1-0 τον ΠΑΣ και με ένα τυχερό γκολ 1-0 τον ΠΑΟΚ…Όμως, νομίζω ότι γενικά πρέπει να δεχθούμε ότι με τον Καρίμ ο Ολυμπιακός είναι πιο αποτελεσματικός επιθετικά.

Το κομμάτι αυτό δεν θέλει να καταδείξει ως λάθος τη μη χρησιμοποίηση του Καρίμ χθες. Το παιχνίδι στην Τρίπολη είναι καθοριστικό, για να υποδεχθεί ο Ολυμπιακός την ΑΕΚ με +3 κι όχι +1 η, ισόβαθμος της. Άρα, δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον Γκαρθία γιατί «φύλαξε» χθες το μεγαλύτερο του όπλο στο σκοράρισμα. Άλλωστε, ο Τζούρτζεβιτς το πάλεψε πολύ. Κι αυτή τη φορά είχε και πιο μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι. Έκανε συνεργασίες, μπήκε σε συνδυασμούς, δεν ήταν μόνο «περιμένω την ευκαιρία η, παίρνω την μπάλα και σουτάρω». Και τον λες κι άτυχο στην σπουδαία ευκαιρία του μόλις στο 5’. Εκεί που έκανε λάθος ήταν στην άλλη ευκαιρία του, στο 26’, αφού αντί να σουτάρει από δύσκολη πλάγια θέση έπρεπε να γυρίσει την μπάλα στον Φορτούνη, που είχε ολόκληρο διάδρομο μπροστά του, όντας αμαρκάριστος (δείτε τη φωτό).

Τέλος πάντων, αυτό στο οποίο θέλω πραγματικά να σταθώ είναι στο ότι ο Ολυμπιακός αν θέλει να πάρει και φέτος το πρωτάθλημα και να αποκλείσει την ΑΕΚ από το Κύπελλο, πρέπει να βρει γκολ στα πιο δύσκολα παιχνίδια του κι από τον Ανσαριφάρντ, αλλά κι από τους άλλους επιθετικούς του, με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα απ΄ ότι τα παίρνει μέχρι στιγμής. Γιατί μέχρι στιγμής τα παίρνει με πάρα πολύ μικρή συχνότητα, όταν μιλάμε για τα πιο δύσκολα ματς. Και τώρα ο Ολυμπιακός έχει διαδοχικά να παίξει με Αστέρα έξω, με ΑΕΚ μέσα, με ΑΕΚ έξω, με Ατρόμητο έξω, με Πανιώνιο μέσα, με ΠΑΟΚ έξω και με Παναθηναίκό μέσα. Δηλαδή με τις έξι καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, πίσω από αυτόν…

Και πρέπει ο Ολυμπιακός να πάρει γκολ κι από τον Καρίμ κι από τον Φορτούνη, που ακόμη δεν έχει σκοράρει σε τέτοια ματς κι από τον Μάριν κι από τους Πάρντο, Τζούρτζεβιτς, Σεμπά κι ασφαλώς κι από τον Μιραλάς. Διότι είναι καλή η αγωνιστική βελτίωση που συνεχίζει να δείχνει η ομάδα, αλλά χωρίς τα γκολ δεν θα έρθουν τα αποτελέσματα. Και χωρίς τα αποτελέσματα χάνεται η ψυχολογία κ.οκ.

Εξυπακούεται ότι οι νίκες μετράνε κι ας έρχονται και με γκολ του Ένγκελς, όπως το 1-0 επί του ΠΑΟΚ. Μόνο που αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, όταν έχεις μπροστά σου εφτά τόσο δύσκολα και κρίσιμα παιχνίδια όπως αυτά που έχει ο Ολυμπιακός μέσα σε 35 ημέρες, οι νίκες κατά βάση από τους μπροστινούς πρέπει να έρθουν.

Άσχετο: ο ΠΑΟΚ αντί του Τσίμιροτ παίρνει τον Κροάτη Κάκτας της Ρούμπιν;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.