Ένα-δύο γκολ θέλει ο Μιραλάς και…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ένα-δύο γκολ θέλει ο Μιραλάς και…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την χθεσινή πρώτη γεύση από τον Κέβιν Μιραλάς.

Παίξε νόμιμα στη διάρκεια των αγώνων με αμέτρητα ειδικά στοιχήματα (21+)

Για την ποιότητα του Μιραλάς δεν έχει νόημα να κάνουμε συζήτηση. Κάποιες «τζούρες» της μας έδωσε ήδη από χθες, στον αγώνα με τον Πλατανιά, αν και προερχόμενος από αποχή ενός μηνός από αγώνες, ενώ γενικά και μόνο η παρουσία του δημιούργησε ένα άλλο κλίμα στο Καραϊσκάκη.

Τα στοιχεία του παιχνιδιού του Βέλγου τα ξέρουμε, βέβαια. Απλά μου άρεσε ότι κάποιες φορές πίεσε μπροστά, έκανε ένα-δύο σπριντ, έβγαινε πολύ συχνά μακριά από την περιοχή κι έπαιρνε την μπάλα συμμετέχοντας στην ανάπτυξη, άλλαζε πολύ ωραία το παιχνίδι με 30άρες πάσες, έδειξε μεγάλη διάθεση συνεργασίας με τους συμπαίκτες του (και κυρίως τον Τζούρτζεβιτς και τον Σεμπά) και πάντα χειροκροτούσε ένα παίκτη του Ολυμπιακού, όταν ο τελευταίος του έκανε λάθος μπαλιά.

Σίγουρα του λείπει ακόμη ο ρυθμός, χρειάζεται δηλαδή παιχνίδια, αφού φέτος στην Έβερτον είχε λιγότερο χρόνο συμμετοχής από ποτέ (ολόκληρο 90λεπτο έκανε ένα, στο Λιγκ καπ με την Τσέλσι). Έτσι άλλωστε νομίζω εξηγείται κι ότι χθες τον είδαμε π.χ. να χάνει δύο φορές το κοντρόλ, να κόβεται κάμποσες άλλες από τους αντιπάλους του η, να μην του πέρασαν κάποιες πάσες.

Ασφαλώς πρέπει να αποκτήσει και καλύτερη χημεία με τους άλλους «ερυθρόλευκους». Όσο κι αν προσαρμόστηκε σε χρόνο ρεκόρ στο Ρέντη, το αγωνιστικό κομμάτι θέλει διαφορετικό χρόνο για να «βρεθεί» με τους συμπαίκτες του. Εξ ου και κάποιες στιγμές που δεν βγήκαν συνδυασμοί.

Πάνω απ΄ όλα, όμως, ο Κέβιν έχει ανάγκη από ένα-δύο γκολ. Γιατί ακριβώς λόγω της έλλειψης σειράς αγώνων στην Έβερτον έχει χάσει την επαφή του με τα δίκτυα, καθότι έχει να σκοράρει από τις 11 του περασμένου Μάρτη, όταν άνοιξε το σκορ στο Έβερτον-Μπρόμιτς (3-0).

Για κάθε κυνηγό το γκολ είναι οξυγόνο. Και για τον Μιραλάς φυσικά το ίδιο. Χθες το έψαξε και απλά ένα κλικ χρειαζόταν να το πετύχει. Είτε στο καλοκτυπημένο φάουλ, είτε στην προβολή (άουτ) στο δεύτερο δοκάρι, είτε στο τετ α τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ, σε μία κλασική φάση Μιραλάς, δηλαδή πλασέ με εσωτερικό δεξί κινούμενος από τα αριστερά. Τέτοια γκολ δύσκολα τα χάνει ο Κέβιν και νομίζω ότι μας έδειξε ακριβώς αυτό, ότι δηλαδή του λείπουν ένα-δύο γκολ για να πάρει μπρος στο σκοράρισμα και να κάνει έτσι τη διαφορά και σε αυτό το επίπεδο.

Έχει σημασία, όμως, ότι με το καλημέρα βρέθηκε σε δύο φάσεις για γκολ κι ότι με το πρώτο του σουτ έδειξε ότι μπορεί να δώσει λύσεις στην ομάδα ακόμη και μέσα από εκτελέσεις απευθείας φάουλ. Όπως κι έχει σημασία ότι έπαιζε γενικά απλά, αλλά όταν χρειάζονταν έπαιρνε πρωτοβουλίες και έκανε προσωπικές ενέργειες κερδίζοντας φάουλ και κόρνερ, βγάζοντας σέντρες για φάσεις κλπ. Τον ένιωθε η αντίπαλη άμυνα, μέχρι που εκεί γύρω στο 70’ φυσιολογικά κουράστηκε, αφού έπαιξε με δύο προπονήσεις. Να θυμίσω ότι και όταν πρωτοείχε έρθει στον Ολυμπιακό, ήταν μέχρι να σκοράρει το πρώτο γκολ. Και μετά δεν πιανόταν…

Κατά τα άλλα, ο Μιραλάς πρόλαβε και δέχθηκε κιόλας το πρώτο άσχημο μαρκάρισμα για κίτρινη κάρτα, από τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, τον Κοροβέση, ο οποίος τον «σήκωσε στον αέρα». Ας ελπίσουμε ότι οι διαιτητές της ΚΕΔ/ΕΠΟ θα ενεργούν όπως έκανε χθες ο Κουτσιαύτης (Άρτας), βγάζοντας αμέσως την κάρτα…

Άσχετο: η Κέρκυρα, που είναι προτελευταία στη βαθμολογία και σε κάθε παιχνίδι παίζει την παραμονή της στην κατηγορία, υποδέχεται την Κυριακή τον ΠΑΟΚ. Κι αποφάσισε σε αυτό το παιχνίδι να δηλώσει να εκτίσουν την ποινή τους πέντε βασικοί παίκτες της (Μπαλάφας, Σιόντης, Αρτυματάς, Γκόμεζ, Επσταϊν). Μιλάμε για τη μισή ενδεκάδα της. Οι πέντε από τους έξι του κέντρου και της επίθεσης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.