Μια μπάλα σε... Aποστολή Αγάπης (pics)

Gazzetta team
Μια μπάλα σε... Aποστολή Αγάπης (pics)

bet365

Παίκτες που έγραψαν την δική τους ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και άφθονη αγάπη για τον συνάνθρωπο ήταν τα... συστατικά του πετυχημένου φιλικού φιλανθρωπικού χαρακτήρα που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Ριζούπολη!

Μερικοί από τους ήρωες της Πορτογαλίας, όπως κι άλλα πρωτοκλασσάτα ονόματα έδωσαν ραντεβού στο γήπεδο του Απόλλωνα Σμύρνης για να στείλουν ηχηρό μήνυμα αγάπης, ανθρωπιάς αι αλληλεγγύης αλλά και να στηρίξουν το Φιλανθρωπικό έργο της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το φιλικό παιχνίδι έγινε παρουσία και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου που μεταξύ άλλων τόνισε: «Η αγάπη είναι ο μοναδικός τρόπος να διαλύσουμε το σκοτάδι και να διαβούμε στο Φως. Αυτή τη φορά η αποστολή των παικτών της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που κατέκτησε το EURO 2004 ήταν για ιερό σκοπό».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, που συνοδεύονταν από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη, σε δήλωση του αναφέρθηκε στο μήνυμα της φιλικής συνάντησης “ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ… Η ΑΓΑΠΗ” λέγοντας ότι: «Αυτή την κρίσιμη για την Ελλάδα περίοδο που η μελαγχολία και η απόγνωση κυριαρχεί στις καρδιές πολλών ανθρώπων οι παίκτες της Εθνικής δίνουν χαρά, ελπίδα και παράδειγμα συνεχούς προσπάθειας. Λίγο πριν τις εορτές των Χριστουγέννων πρέπει να θυμηθούμε όλοι ότι, η αγάπη είναι η πραγματική κλήση του ανθρώπου και ομοναδικός τρόπος να διαλύσουμε το σκοτάδι και να διαβούμε στο Φως».

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή, που οι Έλληνες διεθνείς έπαιξαν μαζί με τα προσφυγόπουλα του ξενώνα «Εστία» της«Αποστολής». Την σημαντική αυτή πρωτοβουλία, από την «χρυσή γενιά της Πορτογαλίας» στήριξαν ο Τραϊανός Δέλλας, ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Αγγελος Μπασινάς , ο Βασίλης Τσιάρτας, ο Νίκος Νταμπίζας, ο Μιχάλης Καψής, ο Βασίλης Λάκης, ο Αγγελος Μπασινάς, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Οι... ήρωες του 2004 σε δηλώσεις τους χαρακτήρισαν συγκινητικό το έργο της «Αποστολής» και αναφέρθηκαν στην ιδέα να διοργανώνονται τέτοιες συναντήσεις των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στο Euro 2004 ώστε «να βοηθούμε με κάθε μέσο συνανθρώπους μας που μαςέχουν ανάγκη στους δύσκολους αυτούς καιρούς».

Στο φιλικό με την ομάδα της εθνικής συμμετείχαν και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδος όπως ο Στράτος Αποστολάκης, ο Γρηγόρης Γεωργάτος ο Κώστας Φραντζέσκος, ο Γιώτης Τσαλουχίδης, ο Γιάννης Ξανθόπουλος και ο Στέφανος Μπασινάς. Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας ευχαρίστησε τους παίκτες τονίζοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν τοποθετήσει την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους απέναντι στην κοινωνία, ενώ αφιέρωσε τον αγώνα στην μνήμη του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή το μεσημέρι της Κυριακής, θυμίζοντας τον αγώνα του στην προσπάθεια του προγράμματος «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα