Βίντεο και φωτό λένε την αλήθεια για Ολυμπιακό και διαιτησία

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Βίντεο και φωτό λένε την αλήθεια για Ολυμπιακό και διαιτησία

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος χρησιμοποιεί στο blog του στο gazzetta βίντεο και φωτογραφίες κι αναδεικνύει, μεταξύ άλλων, τη διαφορά αντιμετώπισης Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ από τη διαιτησία στο προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Προσφορά-έκπληξη* σε περιμένει, ποντάροντας στο Λεβαδειακός - Πανιώνιος. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Παραμονή του αγώνα Ολυμπιακού-ΠΑΣ υπενθύμιζα ότι τα Γιάννινα είχαν σοκάρει τρεις φορές μέσα στην τελευταία 10ετία τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη: με ένα αποκλεισμό του στο Κύπελλο και δύο επώδυνες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα. Όπως είδατε, δεν ήθελε πολύ ο ΠΑΣ να του έκανε και τέταρτο χουνέρι…

Το άγχος που έβγαλε ο Ολυμπιακός, η φοβερή μαχητικότητα των παικτών του ΠΑΣ και η απροσεξία της διαιτητικής τριπλέτας έφεραν κοντά στην ισοπαλία το παιχνίδι. Μία ισοπαλία που θα ήταν μέγα κάζο για τους «ερυθρόλευκους», μετά το ΑΕΚ-Απόλλων 0-0. Ας είναι καλά, όμως, ο Μάριν, που έκανε ξεκάθαρα τη διαφορά, όπως το συνηθίζει τον τελευταίο καιρό, δικαιώνοντας το συμβόλαιο του-αν δεν κάνω λάθος γύρω στο 1,5 εκ. Ευρώ ετησίως.

Ότι υπάρχει θέμα, τεράστιο, για τον Ολυμπιακό με τη διαιτησία νομίζω ότι το βλέπει ο καθένας. Η ακύρωση του γκολ του Ανσαριφάρντ ήταν απλά άλλη μία…κορύφωση του φετινού έργου. Αλλά αν ήταν αυτή η λάθος απόφαση του επόπτη Γκάγκα μόνο μία μεμονωμένη περίπτωση στο χθεσινό ματς, το πρόβλημα θα ήταν σαφώς μικρότερο. Κάνεις αποδεκτό ότι δεν το είδε ο Λαρισαίος βοηθός και προχωράς.

Μόνο που δεν είναι έτσι. Και πρέπει να δούμε τη διαιτησία του αγώνα συνολικά. Αφού σταθούμε πρώτα σε συγκεκριμένες φάσεις.

Μόλις στο 4’, σε κόρνερ υπέρ του Ολυμπιακού, δείτε στη φωτογραφία πώς τραβάει ο αμυντικός του ΠΑΣ τον Σισέ από τη φανέλα. Στη φάση αυτή ο Σισέ πήρε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε, αφού έχασε δυναμική το άλμα του από το τράβηγμα του αντίπαλου.

Στο 63’, αμέσως μετά το 1-0, ο Λίλα κάνει για άλλη μία φορά μέσα στο παιχνίδι σκληρό φάουλ πάνω στον Μάριν, έχοντας ήδη κίτρινη από το 45’, πάλι για φάουλ στον Μάριν. Η επιλογή του διαιτητή Τζήλου έπρεπε να είναι μόνο μία: αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Κι όμως τον άφησε στο παιχνίδι (είναι η φάση για την οποία ξεσηκώθηκε ο Λενομής από τον πάγκο).

Δεν αμφιβάλλω ότι ο Λαρισαίος ρέφερι χαρίστηκε και σε άλλες κίτρινες. Ο Σισέ μπορούσε να τιμωρηθεί νωρίτερα με κίτρινη, ενώ κι ο Σκόνδρας κι ο Οτζίτζα γλίτωσαν από μία. Όμως εδώ, με το Λίλα, ήταν καθαρή περίπτωση δεύτερης κίτρινης κι αποβολής. Άρα, πιθανής αλλοίωσης αποτελέσματος, καθότι το ματς ήθελε ακόμη 30 λεπτά.

Στο 90’, δείτε μία ακόμη λάθος επιλογή, αυτή τη φορά από την επόπτη Κουρομπίλια. Υπάρχει οφσάϊντ σε επίθεση του ΠΑΣ, χωρίς να υποδειχθεί. Επαναλαμβάνω στο 90’, με το σκορ στο εύθραυστο 1-0.

Προσέξτε, όλα αυτά με τον ΠΑΣ μέσα στο Καραϊσκάκη…Όχι με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα…

Κι εγώ να δεχθώ ότι οι φάσεις ήταν δύσκολες, για τους επόπτες. Μόνο που είδαμε ότι όλες οι υποδείξεις ήταν κόντρα στον Ολυμπιακό.

Την στιγμή που μία ημέρα νωρίτερα, στα Χανιά, πάλι σε δύσκολες φάσεις, όλες οι υποδείξεις ήταν υπέρ του ΠΑΟΚ (http://www.novasports.gr/afieromata/superleague-highlights/video/49045/platanias-paok-0-1-hl/): Κακώς στην περίπτωση της ακύρωσης του κανονικού γκολ του Πλατανιά (00.03). Καλώς στην περίπτωση της κατακύρωσης του γκολ του ΠΑΟΚ.

Και στις δύο φάσεις επόπτης ήταν ο Κουντουρέλλης. Μόλις δύο αγωνιστικές πριν, ο ίδιος ήταν επόπτης στο Καραϊσκάκη, στο Ολυμπιακός-Απόλλων. Δείτε εδώ (http://basketleague.novasports.gr/web-tv/on-demand-player/video/48589/olubiakos-apollon-smurnis-3-1-hl/), στο 1.20, πώς σταμάτησε τον Τζούρτζεβιτς σε φάση γκολ, με το σκορ 0-1...

Λίγους μήνες νωρίτερα, ο ίδιος επόπτης, ο Κουντουρέλλης, στο Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 1-1, εδώ (http://www.novasports.gr/web-tv/on-demand-player/video/42854/levadeiakos-olubiakos-1-1-hl/) δείτε στο 01.23 πώς είχε αφήσει τον Νιασέ του Λεβαδειακού από θέση οφσάϊντ να βγει φάτσα με τον Καπίνο, με το σκορ ήδη 1-0...

Δύσκολες φάσεις κι αυτές. Όλες εις βάρος του Ολυμπιακού. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κάνω σχόλια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.