Ο ΠΑΣ τον έχει σοκάρει τρεις φορές μέσα στο Καραϊσκάκη…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο ΠΑΣ τον έχει σοκάρει τρεις φορές μέσα στο Καραϊσκάκη…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το τι περιμένει τον Ολυμπιακό, αν δεν σεβαστεί το παιχνίδι και τον αντίπαλο του…

Ακριβώς πριν τρία χρόνια, τέτοια εποχή. Δεκέμβρης του 2014…

Προσφορά-έκπληξη* σε περιμένει, ποντάροντας στο Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πίσω στη βαθμολογία από τον ΠΑΟΚ-όπως βρίσκεται τώρα πίσω στη βαθμολογία από την ΑΕΚ. Κι υποδέχεται τον ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη-όπως θα τον υποδεχθεί κι αύριο. Ο ΠΑΣ κατεβαίνει από τα Γιάννινα με πολλές ελλείψεις-περισσότερες απ΄ ότι θα έχει αύριο.

Οι «ερυθρόλευκοι», με τον Μίτσελ στον πάγκο, μπαίνουν χαλαρά στο παιχνίδι, νομίζοντας ότι θα το πάρουν εύκολα, απέναντι στον ΠΑΣ των πολλών απουσιών. Τα Γιάννινα, όμως, είναι μία ομάδα που παραδοσιακά αν την υποτιμήσεις, θα την πατήσεις. Δεν είναι καμία ομαδούλα, έχουν φανέλα.

Ο ΠΑΣ, με τον Πετράκη και τότε στον πάγκο, προηγείται 1-0 στο ημίχρονο, με ένα γκολ του Μιχαήλ σε στημένη φάση και φίδια αρχίζουν να ζώνουν το Καραϊσκάκη. Στην επανάληψη ισοφαρίζει γρήγορα ο Φορτούνης, αλλά όσο περνάει η ώρα το ματς δεν λέει να ξεκολλήσει από το 1-1. Τελικά, ο Κασάμι στο 75’ κάνει το 2-1 και φαίνεται να λυτρώνει την ομάδα του. Όμως, ο Ολυμπιακός δεν πάει να κλειδώσει τη νίκη, «σκοτώνοντας» το ματς με ένα τρίτο γκολ. Αποτέλεσμα; Μία σέντρα από αριστερά στο 88’ κι ο Γιάκος το 2-2. Γειά σας!

Ο Ολυμπιακός μπήκε τότε σε ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια και με την είσοδο της επόμενης χρονιάς, αρχές Γενάρη του 2015 αλλάζει προπονητή (Βίτορ Περέϊρα αντί Μίτσελ) μετά από ένα άλλο ματς στο Καραϊσκάκη, παρά τη νίκη 2-1 επί του Πλατανιά. Παρεμπιπτόντως, με τον Πλατανιά παίζει και τώρα ο Ολυμπιακός, την Τετάρτη, αλλά για το Κύπελλο, στα Χανιά.

Εκείνο το 2-2 ήταν το τρίτο σοκαριστικό για τον Ολυμπιακό αποτέλεσμα του ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη. Είχε προηγηθεί ένα άλλο 2-2, το 2010, πάλι σε πρωτάθλημα στο οποίο είχε προβλήματα ο Ολυμπιακός και μάλιστα τότε το είχε χάσει. Το ακόμη πιο φοβερό ήταν η ίδια διακύμανση στο σκορ: 0-1, 1-1, 2-1 και 2-2!!! Με Αναστόπουλο στον πάγκο.

Το πρώτο ήταν και το πιο μεγάλο κάζο, το 2007, με τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού στο Κύπελλο από τον ΠΑΣ, που τότε έπαιζε στη Β’ Εθνική. Την πίκρα είχε γευθεί ο Λεμονής, στον πάγκο των «ερυθρόλευκων». Ήττα 0-2 στα Γιάννινα και μετά νίκη 2-0 του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη. Και η πρόκριση παίχτηκε στην παράταση, όπου ο ΠΑΣ έβαλε ένα γκολ και πέρασε (2-1)!!!

Αποκλεισμός λοιπόν το 2007. Ισοπαλία που κόστισε ακριβά το 2010. Ισοπαλία σοκ το 2013. Και τώρα 2017. Εάν ο Ολυμπιακός δεν σεβαστεί το παιχνίδι και τον αντίπαλο, δεν έχω πολλές αμφιβολίες για την έκβαση…

O Τάκης είναι αρκετά έμπειρος για να την πατήσει για δεύτερη φορά από τα Γιάννινα, αλλά το πρώτο ζητούμενο είναι πώς θα κάνουν οι παίκτες focus στο παιχνίδι κι όχι στα ταξίδια που ετοιμάζουν για τα Χριστούγεννα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.