Πώς βρίσκει ο Ολυμπιακός την Σπόρτινγκ…

Πώς βρίσκει ο Ολυμπιακός την Σπόρτινγκ…

Πώς βρίσκει ο Ολυμπιακός την Σπόρτινγκ…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta μια πρώτη προσέγγιση στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα.

Έχουμε…αφοσιωθεί εσχάτως στα τεκταινόμενα στην δική μας…Ιερουσαλήμ, όπου όλοι παροικούμε, αλλά το μάλλον πιο κρίσιμο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ πλησιάζει…επικίνδυνα! Σε μόλις 11 ημέρες παίζει με την Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα το τελευταίο του χαρτί για να συνεχίσει στην Ευρώπη.

Πώς λοιπόν βρίσκει ο Ολυμπιακός την Σπόρτινγκ; Ας επιχειρήσουμε να κάνουμε μία πρώτη προσέγγιση…

Δανία – Ιρλανδία με υψηλές αποδόσεις και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Κατ΄ αρχάς, η Σπόρτινγκ θα έχει δύο σοβαρές απουσίες. Δεν θα παίξουν ο (τιμωρημένος) βασικός δεξιός στόπερ Κοάτες κι ο (τραυματίας) βασικός αριστερός χαφ εξτρέμ Ακούνια. Από εκεί και πέρα, έχουν θέματα τραυματισμών πολλοί ακόμη παίκτες της, αλλά οι εκτιμήσεις του ρεπορτάζ του πορτογαλικού Τύπου τους θέλουν πιθανότατα να προλαβαίνουν το ματς με τον Ολυμπιακό. Μιλάμε για τους δύο βασικούς ακραίους μπακ Πιτσίνι και Κοεντράο, τον αριστερό στόπερ Ματιέ, τον αμυντικό μέσο Καρβάλιο και τον σέντερ φορ Μπας Ντοστ.

Στο τελευταίο της παιχνίδι πρωταθλήματος η Σπόρτινγκ (2η στη βαθμολογία, στο -4 από την πρώτη Πόρτο) έσωσε την ισοπαλία εντός έδρας με την (4η στη βαθμολογία) Μπράγκα στις καθυστερήσεις, ισοφαρίζοντας με πέναλτι σε 2-2. Προηγούνταν 1-0 ως το 86’ (!), βρέθηκε να χάνει 1-2 στο 89’, αλλά τουλάχιστον πήρε την ισοπαλία. Ήταν η τρίτη της απώλεια τις 11 πρώτες αγωνιστικές, όλες ισοπαλίες, εκ των οποίων η μία στο ντέρμπι με την Πόρτο. Άρα, παραμένει αήττητη.

Έχει όμως σημασία η παρατήρηση ότι το ματς με την Μπράγκα ήταν αμέσως μετά την υπερπροσπάθεια της Σπόρτινγκ στο εντός έδρας 1-1 με τη Γιουβέντους για το Τσάμπιονς Λιγκ, παίζοντας και στα δύο αυτά παιχνίδια χωρίς τους τρεις από τους τέσσερις βασικούς αμυντικούς της (Πιτσίνι, Ματιέ, Κοεντράο) και τον Καρβάλιο.

Γενικά η Σπόρτινγκ , που θα έχει με τον Ολυμπιακό το αβαντάζ ότι δεν θα παίξει παιχνίδι πρωταθλήματος πριν τον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ένα ματσάκι Κυπέλλου με τη Β΄ κατηγορίας Φαμαλικάο και δη την Πέμπτη, δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ίσως όχι σε σούπερ, αλλά σε καλή κατάσταση, όπως φάνηκε κι από την ισοπαλία με τη Γιουβέντους, από την οποία ισοφαρίστηκε στο 79’ του μεταξύ τους αγώνα στη Λισαβόνα.

Άλλωστε, η Σπόρτινγκ φέτος σε 19 επίσημα παιχνίδια της (τα έξι ευρωπαϊκά) σε όλες τις διοργανώσεις, έχει ηττηθεί μόνο από την Μπαρτσελόνα στη Λισαβώνα κι από τη Γιουβέντους στο Τορίνο, και τις δύο φορές στο γκολ, (0-1 και 1-2, στο 84’ αντίστοιχα). Κι ο Ολυμπιακός πρέπει να την κερδίσει μέσα στο σπίτι της, αν θέλει να ελπίζει σε συνέχιση της ευρωπαϊκής του παρουσίας.

Θα είναι μία πραγματικά δύσκολη αποστολή. Αλλά αξίζει τον κόπο ο Ολυμπιακός να τα δώσει όλα σε 11 ημέρες από σήμερα, προετοιμαζόμενος όμως κατάλληλα κι ειδικά γι΄ αυτό το ματς όλο αυτό το διάστημα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.