Σλοβενία - Σκωτία 2-2

Gazzetta team
Σλοβενία - Σκωτία 2-2

bet365

Μετά το Βέλγιο, πήρε σειρά η Σλοβενία. H ομάδα του Κάτανετς κράτησε στο 2-2 την Σκωτία και έστειλε την Εθνική Ελλάδος στα μπαράζ του Νοεμβρίου. Χρυσή αλλαγή με δύο γκολ ο Μπέζιακ!

Πρώτο τραπέζι Vista! Με ανανεωμένη πλατφόρμα και νέο mobile site. (21+)!

Μια μέρα αφού το Βέλγιο έκανε δραματική τη νίκη με την Βοσνία (3-4), η Σλοβενία πήρε μια ισοπαλία που δεν ήταν για καρδιακούς κόντρα στην Σκωτία (2-2) και ολοκλήρωσε το μπαράζ δώρων για την Εθνική μας. Η ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε, αφού κάνει το καθήκον της με το Γιβραλτάρ, θα βρεθεί στα νοκ-άουτ παιχνίδια του Νοεμβρίου που αποτελούν τελικούς για την παρουσία στο μεγάλο ραντεβού της Ρωσίας. Η Σλοβενία αν και βρέθηκε να χάνει, γύρισε το ματς με δύο γκολ του Μπέζιακ, όμως ισοφαρίστηκε στο τέλος και έμεινε με δέκα, κάνοντας το 2-2 να έρθει βασανιστικά για την Ελλάδα, που όμως στο τέλος πανηγύρισε.

Σε ένα πρώτο μέρος που δεν είχε πολλά πράγματα, παρά την ανωτερότητα της Σλοβενίας, η Σκωτία βρήκε στο 32' γκολ με το διαγώνιο σουτ του Γκρίφιθς, με το 0-1 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους. Στο ημίχρονο Σρέτσκο Κάτανετς έκανε διπλή αλλαγή και ένας από τους δύο που μπήκε, ο Μπέζιακ, γύρισε μόνος του τον αγώνα κάνοντας την Ελλάδα να πανηγυρίζει. Στο 52' με κεφαλιά ύστερα από φάουλ του Ιλιτσιτς έκανε το 1-1 και στο 72', ύστερα από φάση διαρκείας από κόρνερ του άσου της Αταλάντα, το 2-1 με πλασέ μέσα από την περιοχή. Οι Σκωτσέζοι έμοιαζαν ανήμποροι στον αγώνα και δέχονταν πίεση όμως στο 88' ο Σνόντγκρας τσίμπησε την μπάλα για το 2-2 στέλνοντας στην Ελλάδα άγχος. Αγχος που έγινε μεγαλύτερο όταν στις καθυστερήσεις ο Σέζαρ είδε κόκκινη, όμως παρότι το ματς έληξε στο 96', τέλος καλό όλα καλά για την Εθνική μας...

Σλοβενία (Σρέτσκο Κάτανετς): Ομπλάκ, Γιόκιτς, Σέζαρ, Μέβλια, Στρούνα (46' Σκούμπιτς), Κούρτιτς, Ρότμαν, Βέρμπιτς, Ίλιτσιτς, Ρέπας (46' Μπέζιακ), Ματάβζ (89' Βέτριχ).

Σκωτία (Γκόρντον Στράχαν): Γκόρντον, Τίρνι (80' Σ. Φλέτσερ), Μπέρα, Μάλγκριου, Ρόμπερτσον, Ν. Φλέτσερ, ΜακΆρθουρ (79' Σνόντγκρας), Φίλιπς, Μπάναν, Μάρτιν (52' Ανια), Γκρίφιθς.


Νίκη η Αγγλία, ελπίζει η Σλοβακία
Η Αγγλία ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις στον όμιλο επικρατώντας εκτός έδρας της Λιθουανίας (0-1) με πέναλτι του μόνιμου σκόρερ, Χάρι Κέιν, όμως για την Σλοβακία τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η ομάδα του Γιακ Κόζαν χάρη σε γκολ των Νέμετς (2) και Ντούντα νίκησε 3-0 την Μάλτα, καθάρισε τη 2η θέση του group και πλέον περιμένει ένα από τα εξής δύο να συμβούν για να πάει στα μπαράζ. Απώλεια της Ουαλίας στο εντός έδρας ματς με την Ιρλανδία ή το Ουκρανία - Κροατία να έρθει ισόπαλο, έτσι ώστε να μην είναι η χειρότερη 2η και να διεκδικήσει την παρουσία στα γήπεδα της Ρωσίας.

Τελική βαθμολογία
1. Αγγλία 26 (18-3)
2. Σλοβακία 18 (17-7)
3. Σκωτία 18 (17-12)
4. Σλοβενία 15 (12-7)
5. Λιθουανία 6 (7-20)
6. Μάλτα 1 (3-25)

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα