Για πάντα εκεί που «χτυπάει η καρδιά του»!

Για πάντα εκεί που «χτυπάει η καρδιά του»!

Για πάντα εκεί που «χτυπάει η καρδιά του»!

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για τα μεγαλόπνοα σχέδια του Ιβάν Σαββίδη σχετικά με τη νέα Τούμπα, που έχει τη δική της ιστορία και για τον ΠΑΟΚτσή αποτελεί ιερό μέρος.

Για την εποχή της, όταν έπεσαν τα πρώτα μπετά το 1959, η Τούμπα ήταν ένα μεγαλοπρεπές στάδιο. Επιβλητικό, γοητευτικό, που γρήγορα απέκτησε μια περίεργη αύρα εχθρότητας για κάθε αντίπαλο. Πολλές ομάδες, επί δεκαετίες ολόκληρες, «έχαναν απ’ τα αποδυτήρια» ή «μόλις περνούσαν τα Τέμπη…».

Ακόμη και σήμερα, 58 χρόνια μετά, συνεχίζει να είναι ένα από τα μεγαλύτερα (αν όχι το μεγαλύτερο) επίτευγμα της οικογένειας του Δικέφαλου. Μια κορυφαία στιγμή της ιστορίας του συλλόγου, για ένα γήπεδο που με τα χρόνια έγινε για τους ΠΑΟΚτσήδες ο μεγάλος «ναός» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κι έρχεται η σημερινή απόφαση του Ιβάν Σαββίδη, που άναψε οριστικά το «πράσινο φως» για τη ριζική ανακατασκευή του γηπέδου, να προσφέρει το καλύτερο «δώρο» στην ασπρόμαυρη οικογένεια.

Γιατί, καλά είναι τα σχεδόν 100 εκατομμύρια ευρώ, που θα έχει βάλει σε διάστημα λιγότερο των έξι ετών στο ταμείο της ομάδας, αλλά το έργο που θα αφήσει πίσω του, θα τον ευγνωμονούν γενιές και γενιές φίλων του «Δικεφάλου». Αλλωστε και η χρηματοδότηση του νέου γηπέδου, που θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, είναι εξασφαλισμένη από τον ίδιο το μεγαλομέτοχο της ομάδας!

Εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ μεγάλωσαν με την εικόνα της καυτής Τούμπας. Ένα γήπεδο, που στο πέρασμα του χρόνου έγινε μύθος σ’ ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Και για τους περισσότερους φίλους του είναι το (ιερό) μέρος, όπου θα πρέπει να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο.

Κι αυτή ήταν η οριστική απόφαση του Σαββίδη, μετά από την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη, Θανάση Κατσαρή, την οποία και ανακοίνωσε σήμερα στα στελέχη της ΠΑΕ. «Ας μην καθυστερούμε άλλο, ξεκινήστε άμεσα τις διαδικασίες», είπε μεταξύ άλλων.

Στη Μικράς Ασίας είναι έτοιμοι, άλλωστε ο Χρυσόστομος Γκαγκάτσης τρέχει με επιτυχία εδώ και πολλούς μήνες κι αυτό το πρότζεκτ, κι από τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ θα αρχίσει τις επαφές για τη διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών (άδειες κλπ) διαδικασιών.

Η απόφαση που θα κληθεί να πάρει μέσα στους επόμενους μήνες η Γενική Συνέλευση του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, όπου ανήκει και θα ανήκει το γήπεδο της Τούμπας, μοιάζει με τυπική διαδικασία. Από την στιγμή που το νέο γήπεδο θα κατασκευαστεί στο χώρο μυσταγωγίας των ΠΑΟΚτσήδων, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και κανένας ενδοιασμός.

Ο «Δικέφαλος» χάρη στην αποφασιστικότητα του σημερινού ιδιοκτήτη του θα αποκτήσει μέσα σε δύο χρόνια ένα ολοκαίνουργιο γήπεδο, στον ίδιο χώρο όπου χτυπάει η καρδιά του ΠΑΟΚτσή από τον Σεπτέμβριο του 1959 μέχρι και σήμερα. Η «μετακόμιση» στο γειτονικό Καυτανζόγλειο (όπου θα πρέπει να γίνει με λεφτά του Σαββίδη και πάλι ένα γενναίο λίφτινγκ) είναι αναγκαία και αυτή που λύνει τα χέρια των ανθρώπων της ομάδας ως προς το θέμα της προσωρινής έδρας.

Οι «ασπρόμαυροι» είναι σε επαφές με την εταιρία AETER Architects, με έδρα την Αθήνα, η οποία θα προχωρήσει, όπως όλα δείχνουν, το θέμα της ριζικής ανακαίνισης του γηπέδου της Τούμπας.

Τον περασμένο Δεκέμβριο κάποια σχέδια που αφορούν την ανακατασκευή του γηπέδου διέρρευσαν στον Τύπο, το σίγουρο είναι πως θα αυξηθεί κατά 7-7.500 θέσεις η χωρητικότητά του, ωστόσο αυτό που προέχει για τους παράγοντες του «Δικεφάλου» είναι η εξασφάλιση όλων των σχετικών αδειών για να μπορέσουν να ξεκινήσουν ανεμπόδιστα, κοντά στο ερχόμενο καλοκαίρι, τα έργα στην Τούμπα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.