Το πρόγραμμα, οι υπερβολές και ο Φορτούνης

Το πρόγραμμα, οι υπερβολές και ο Φορτούνης

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Το πρόγραμμα, οι υπερβολές και ο Φορτούνης

bet365

Ο Τάκης Λεμονής ξέρει καλά τον Ολυμπιακό. Τόσο από το να μην σοκάρεται από τις δέκα ημέρες που μοιάζουν με... δέκα μήνες!

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5%* στο Κροατία – Φινλανδία. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Τα καλά νέα είναι ότι σχεδόν η μισή διακοπή... βγήκε. Τα άσχημα; Πως θα πρέπει για μια ακόμη εβδομάδα να διαβάζουμε (ή και να... γράφουμε) έναν σωρό υπερβολές αναφορικά με την προσπάθεια του Τάκη Λεμονή να «συμμαζέψει» την κατάσταση στην ομάδα του. Είναι δέκα ημέρες στον Ολυμπιακό ο 57άχρονος τεχνικός, και έχει «χρεωθεί» υποθέσεις που λύνονται σε... δέκα μήνες. Θέματα φυσικής κατάστασης, τακτικής, αποδυτηρίων, προσώπων, ακόμη και... ψυχολογικά. Παρά ταύτα θεωρούμε φυσιολογική την εκτίμηση πως μερικές προπονήσεις (χωρίς καν τους διεθνείς) φτάνουν, για να εμφανιστεί στο γήπεδο κάτι άλλο.

Βεβαίως είναι πολύ έμπειρος ο συγκεκριμένος. Πόσο μάλλον στο περιβάλλον μιας ομάδας που όπως ο ίδιος παραδέχθηκε πρόσφατα έχει περάσει τη μισή του ζωή. Ήξερε τι θα συναντήσει. Καταλαβαίνει ακόμη και την «ανάγκη» όλου αυτού του θορύβου γύρω από μια κατάσταση όχι συνηθισμένη στο στρατόπεδο των πρωταθλητών. Μόλις πέρασε άλλωστε, ο χειρότερος Σεπτέμβρης των τελευταίων 25 χρόνων. Είναι σίγουρο ότι προσπαθεί να τα βάλει σε μια σειρά. Σίγουρο ότι ήδη ξεκίνησε με τα βασικά. Κάποιες απαραίτητες εξετάσεις για να δει το επίπεδο φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών. Κάποιες πρώτες αποφάσεις για τους 14-15 που θα βγουν πιο... μπροστά στο ρόστερ, προκειμένου κάποια στιγμή να σταματήσει αυτό το φαινόμενο που θέλει τον Ολυμπιακό σε κάθε παιχνίδι με τέσσερις και πέντε αλλαγές στην εντεκάδα του. Μια τακτοποίηση συνολική τέλος πάντων. Να δούμε αν αυτή η πρώτη απόπειρα παρέμβασης, θα φτάσει για αυτό που έρχεται μπροστά.
Το καλό της υπόθεσης είναι το ίδιο το «κακό» πρόγραμμα. Ο Πανιώνιος (εκτός), ο ΠΑΟΚ (εντός), ο Παναθηναϊκός (εκτός). Ακόμη και τα δύο ματς με τη Μπαρτσελόνα. Παρτίδες που άλλες περισότερο άλλες λιγότερο δίνουν την αίσθηση πως δεν θα σε φέρουν «φάτσα» με το υπ αριθμόν 1 πρόβλημα, όπως το αξιολόγησε ο ίδιος ο προπονητής. Με την υπόθεση της «δημιουργίας». Δεν θα βρεις ομάδες «βυθισμένες» στο μισό ή και στο ένα τρίτο του γηπέδου.
Στα δύο ενενηντάλεπτα που πέρασαν, ο Ολυμπιακός επέλεξε μια διαχείριση γύρω από το 4-3-3. Εξαιρώντας ίσως την αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης, σε όλα τα υπόλοιπα, το πιθανότερο είναι πως ο πρωταθλητής θα παραμείνει σε αυτόν τον βασικό σχηματισμό. Μοιάζει να ταιριάζει με τις ανάγκες που «έρχονται». Για την απαραίτητη ισορροπία. Εκτός αν έχει διαφορετική... άποψη ο Κώστας Φορτούνης. Αν δηλαδή μέσω της εθνικής ομάδας ο σημαντικότερος μέσο-επιθετικός του ρόστερ καταφέρει να ξαναμπεί στην «συζήτηση». Διότι προς το παρόν δεν είναι.
Και δεν είναι έστω στον Ρέντη αυτές τις ημέρες για να μπορέσει να πείσει τον προπονητή του, ότι είναι σε θέση να ξανακερδίσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα. Όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τον Φελίπε Πάρντο που θεωρείται πραγματικά πολύ πιθανό να αφήσει πίσω του τον Καρσελά, στην κουβέντα για το δεξί άκρο της επίθεσης. Για να δούμε το αυριανό παιχνίδι στη Κύπρο. Για να δούμε αν έρθει από εκεί η αντίδραση του 24άχρονου που με τη σειρά του θα πρέπει να προβληματίζεται για το γεγονός πως από πέρσι, είναι πλέον τρεις-τέσσερις διαφορετικοί προπονητές που «αμφισβητούν» την θέση του, στην πρώτη γραμμή της ομάδας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής