Αυτά... διορθώνει ο Λεμονής!

Αυτά... διορθώνει ο Λεμονής!

Δημήτρης Τομαράς
Αυτά... διορθώνει ο Λεμονής!

bet365

Το Gazzetta.gr παρουσιάζει όλα τα δεδομένα και τις παράμετρους της μίνι προετοιμασίας του Τάκη Λεμονή στον Ρέντη αυτό το διάστημα και το τι κοιτάζει να διορθώσει.
Οι επιπτώσεις της καλοκαιρινής προετοιμασίας του Μπέσνικ Χάσι που ήταν πλήρως προσαρμοσμένη στα ματς των προκριματικών του Champions League για τον Ολυμπιακό φαίνονται αυτήν την περίοδο στην ομάδα. Την ώρα που οι αντίπαλοί του φορτσάρουν ή έστω προσπαθούν ο Ολυμπιακός δείχνει άδειος ψυχολογικά και αγωνιστικά και το έχει πληρώσει αυτό μένοντας πίσω στην Super League Σουρωτή. Είναι λάθος να λέγεται πως ο Ολυμπιακός είναι αδούλευτος. Οι ερυθρόλευκοι ουσιαστικά πληρώνουν τα κακώς κείμενα της πλήρους επικέντρωσής τους στα τέσσερα ματς των ευρωπαϊκών προκριματικών. Ενδεικτικό είναι πως υπάρχουν και παίκτες που... κλάταραν ή έβγαλαν τραυματισμούς από την υπερπροσπάθεια με Παρτιζάν και Ριέκα και την προετοιμασία που είχε προηγηθεί. Ο Λεμονής από την Τετάρτη έβαλε σερί διπλές προπονήσεις με μοναδική μέρα για ξεκούραση ίσως την Κυριακή.
Ας δούμε όμως που δίνει βάρος ο έμπειρος τεχνικός:
- ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΕΣ: Ο Ολυμπιακός από το 60' και μετά δείχνει να μην έχει τις απαιτούμενες... ανάσες και τις αντοχές. Είναι ένα σημαντικό σκέλος όπου ήδη δουλεύει ο Λεμονής με τους συνεργάτες του.
- ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ: Ένα άλλο κομμάτι είναι πως οι ερυθρόλευκοι δεν βγάζουν επαρκή αριθμό γκολ από τα στημένα. Συνήθως οι Σεμπά, Φορτούνης και Μάριν χτυπούν τα κόρνερ ή τα φάουλ και οι Φορτούνης, Εμενίκε και Τζούρτζεβιτς τα πέναλτι. Σε σχέση με άλλες χρονιές ο Ολυμπιακός δεν παίρνει αρκετά τέρματα από στημένες φάσεις.
- ΚΙΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ: Παρατηρείται σε κάποια ματς του Ολυμπιακού στην Super League να κινούνται ως επί το πλείστον οι παίκτες που έχουν την μπάλα για να οργανώσουν παιχνίδι και οι υπόλοιποι σαν να μένουν στατικοί. Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται για την σωστή δημιουργία και διαρκής κίνηση χωρίς την μπάλα για ξεμαρκάρισμα και διάσπαση πολυπρόσωπων αμυνών. Το στατικό ματς είναι προβλέψιμο, κακό και δίχως έμπνευση.
- ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΕΝΤΡΕΣ ΣΕ ΑΜΥΝΕΣ ΜΕ ΨΗΛΑ ΚΟΡΜΙΑ: Ο Ολυμπιακός με τον Ατρόμητο από ένα σημείο και έπειτα ήταν τόσο μα τόσο προβλέψιμος. Πλαγιοκόπηση από τα ακραία μπακ και σέντρα στην... σέντρα σε μία άμυνα με ψηλά κορμιά όπως ο Ρισβάνης. Αυτό το παιχνίδι σαφώς και πρέπει να αλλάξει. Ο Μάρτινς για παράδειγμα μπορεί να μην ήταν σούπερ αλλά ήταν ο μόνος με τον Οφόε και τον Ρομαό που προσπαθούσαν να παίξουν με κάτω την μπάλα και συνεχή κίνηση.
- ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ... ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ: Προφανώς και στο τεχνικό team των Πειραιωτών θα ρίξουν βάρος και στην ανάταση της ψυχολογίας των παικτών. Επίσης είναι σαφές πως όλοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είναι διαθέσιμοι και έχουν πάρει το... μήνυμα πως όλοι θα πάρουν ευκαιρίες.
- ΠΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: Ο Λεμονής είχε ξεκαθαρίσει και μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο ότι θέλει περισσότερη ομαδικότητα στην ομάδα. Κανείς δεν είναι πάνω από τον Ολυμπιακό και ο Ολυμπιακός έχει πάντα υψηλές απαιτήσεις από τους παίκτες του και αξιώσεις για κορυφή στην Super League Σουρωτή, το Κύπελλο και φυσικά μεγάλη προσπάθεια στην Ευρώπη.
- ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΕΞΤΡΕΜ: Ένα άλλο... αγκάθι είναι ότι ο Ολυμπιακός για ακόμα μία σεζόν δεν έχει τους εξτρέμ... μπουκαδόρους. Δεν έχει παίκτες σαν τον Πάρντο της πρώτης χρονιάς για παράδειγμα με την σωστή κίνηση προς τα μέσα, την ατομική ενέργεια αλλά και την δυνατότητα και να φτιάξει αλλά και να... εκτελέσει τον αντίπαλο. Ο Λεμονής περιμένει δεδομένα έναν καλύτερο Καρσελά και ενώ σαφώς έχει πιο μεγάλες απαιτήσεις από Πάρντο και Σεμπά.
Όλα τα παραπάνω φυσικά δεν μπορούν να... φτιαχτούν ως διά μαγείας και μέσα σε τόσες λίγες ημέρες. Υπάρχουν όμως και θετικά. Όπως οι εμφανίσεις του Προτό, η εικόνα του Οφόε, ο ποδοσφαιρικός ορθολογισμός σε παίκτες στις θέσεις τους αλλά και η φανερή βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας επί Λεμονή. Τα υπόλοιπα θα φανούν στο χορτάρι αρχής γενομένης από το επόμενο ματς πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα