Τραγουδήστε γι’ αυτούς λοιπόν! (pics & vids)

Τραγουδήστε γι’ αυτούς λοιπόν! (pics & vids)

Τραγουδήστε γι’ αυτούς λοιπόν! (pics & vids)

bet365

Το ρολόι έδειχνε 4:15 το πρωί. Πριν από 18 χρόνια, τα ξημερώματα της 4ης Οκτωβρίου του 1999, ο χρόνος σταματούσε. Ο ΠΑΟΚ θρηνούσε… Εξι νεαρά παιδιά συνέχιζαν το ταξίδι «γι’ άλλες πολιτείες…».

Εξι νεαρά παιδιά θα πλήρωναν με το ίδιο τους το αίμα, την ίδια τους τη ζωή, την αγάπη τους για το άσπρο και το μαύρο. Για τον ΠΑΟΚ. Για το ποδόσφαιρο. Για τις εκδρομές. Για την παρέα.

Χαράλαμπος Ζαπουνίδης, ετών 20, Δημήτριος Ανδρεαδάκης, ετών 25, Χριστίνα Τζιόβα, ετών 18, Αναστάσιος Θέμελης, ετών 22, Γεώργιος Γκανάτσιος, ετών 17, Κυριάκος Λαζαρίδης, ετών 17. Ονόματα που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστούν, να σβήσουν, να χαθούν.

Απλά συνέχισαν το ταξίδι τους «γι’ άλλες πολιτείες», για άλλους κόσμους, με τον ΠΑΟΚ πάντα στις καρδιές τους!

Εκείνο το ξημέρωμα, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ θρηνούσε. Ένα μαύρο, κατάμαυρο, ξημέρωμα. Μια αβλεψία, η κακιά στιγμή άφηνε έναν ολόκληρο σύλλογο να συνεχίζει να πορεύεται από τότε «λειψός». Να του λείπουν αυτές οι ψυχές.

Ο καλός μου φίλος, ο Χρήστος από τη Γερμανία, έγραψε χτες πως «χιλιάδες αράδες έχουν γραφτεί, δεκάδες τραγούδια και μερόνυχτα συζητήσεων, ακόμη και σήμερα! Νόμοι της φύσεως, όπως το ότι «ο χρόνος όλα τα γιατρεύει», έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα!».

Οι λέξεις που γράφτηκαν, πάνω στο μνημείο τους, γίνονται μάθημα ζωής για όλους!!!

«Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Π.Α.Ο.Κ., ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ ΕΔΩ,ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΠΑΡΑΠΕΡΑ…»!

Έτσι ακριβώς είναι. Συνέχισε και συνεχίζει παραπέρα, παρασέρνοντας και όλους εμάς 18 χρόνια μετά κι ένας Θεός ξέρει, για πόσο ακόμα!».

Και αντί για επιλόγου, έχουν μεγάλη αξία τα λόγια του «ΠΑΟΚΤΣΗ», την εβδομαδιαίας εφημερίδας-ευαγγέλιο των οπαδών του «Δικεφάλου»:

«ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΛΑΙΜΕ! ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ!"

Τραγουδήστε γι’ αυτούς λοιπόν!

Αφιερώστε σ’ αυτούς κι άλλα τρόπαια, όπως έκαναν πριν λίγους μήνες, οι κυπελλούχοι Ελλάδας, πράττοντας το ελάχιστο απέναντι στην ιστορία του ΠΑΟΚ, περνώντας από το μνημείο των Τεμπών μαζί με το κύπελλο, που είχαν κατακτήσει στο Βόλο.

ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

Δύο χιλιόμετρα πριν από τα διόδια των Τεμπών, σχεδόν μιάμιση ώρα πριν τον τελικό προορισμό, το τουριστικό λεωφορείο της εταιρείας «Relax Travel», στο οποίο επενέβαιναν 77 οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι περισσότεροι μέλη του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Κορδελιού, έχει ραντεβού με το θάνατο.

Ο οδηγός του πούλμαν του επιχειρεί προσπέραση, ωστόσο μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούεται με διερχόμενο φορτηγάκι και ρίχνει το όχημα στα δεξιά του δρόμου. Το λεωφορείο αναποδογυρίζει και σκορπά το θάνατο, καθώς 6 φίλοι της ομάδας και ο οδηγός του αγροτικού φορτηγού χάνουν τη ζωή τους.

Το βίντεο, «ΠΑΟΚ, η πόλη της σιωπής», καταγράφει τις δύσκολες στιγμές, με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.