Με Μανόλο ως το τέλος!

Με Μανόλο ως το τέλος!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Με Μανόλο ως το τέλος!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης σημειώνει το δρόμο για να φτάσει η Ένωση στο τέλος στην... γη της επαγγελίας και εξηγεί: άλλο κριτική κι άλλο παράνοια και ισοπεδωτισμός.

Κορυφαίες Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Σημείωνα χθες στο άρθρο για την ήττα της ΑΕΚ στην Τρίπολη από τον Αστέρα πως ο ισοπεδωτισμός συνιστά μια νέα (σχετικά πάντα) πνευματική ασθένεια των Ελλήνων. Ένα γεγονός που δυστυχώς μας αφορά όλους και το οποίο συναντάμε όλο και πιο συχνά στη ζωή μας σε καθημερινή βάση. Κάτι που αν πάμε σε πιο συγκεκριμένα δεδομένα και στην ίδια την Ένωση, μας έχει ταλαιπωρήσει καιρό τώρα και εξακολουθεί να το κάνει...

Η άσχημη εικόνα της ομάδας σε συνδυασμό με την ήττα που ήρθε σαν αποτέλεσμα από την κακή ημέρα στην οποία βρέθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ, αλλά και οι επιλογές του στην Τρίπολη (οι ποδοσφαιριστές κοινώς), ξεκίνησε -και στη διάρκειά της γιγάντωσε- μια κουβέντα γύρω από τον Ισπανό τεχνικό και τις ικανότητες του. Προσωπικά δεν μπορώ να το καταλάβω και να το δικαιολογήσω όπως και τις επιλογές του Σεβιγιάνου προπονητή στην Αρκαδία. Καλό λοιπόν θα είναι να επιχειρήσουμε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.

Προσωπικά θεωρώ πως δεν χρειάζεται καν να γίνει αυτό (κοινώς να μπουμε στη λογική να τα ξεκαθαρίσουμε) όμως το πράγμα τείνει να ξεφύγει από κάθε όριο λογικής και ουσίας, σχετικά πάντα με την ΑΕΚ και το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει, ο όποιος ίσως την οδηγήσει στην... γη της επαγγελίας, στο πρωτάθλημα και γενικά σε μια επιτυχημένη σεζόν. Κι αυτός ο δρόμος δεν μπορεί να μην έχει "πάνω" του τον Μανόλο Χιμένεθ μέχρι το τέλος της διαδρομής του.

Αν δεν γίνει αυτό, αν η ΑΕΚ επιλέξει να μην πάει με Μανόλο ως το τέλος, θα έχει διαπράξει έγκλημα σε βάρος της! Τεράστιο μάλιστα. Δεν ξέρω αν κάποιοι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την κριτική (έστω και αυστηρή σε κάποιες περιπτώσεις που το διακύβευμα είναι σημαντικό) από την ισοπέδωση και μεταφράζουν διαφορετικά τα πράγματα απ' ότι πρέπει να τα καταλάβουν, αλλά στο δικό μου το μυαλό όλα είναι καθαρά, ξεκάθαρα για την ακρίβεια!

Μια ματιά προς τα πίσω τώρα που δεν έχουμε μπροστά άμεσα αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι αρκετή για να εμπεδώσει κανείς αυτό που αναφέρω στην παραπάνω παράγραφο. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε σοβαρά (ή στα σοβαρά πιο σωστά) πέραν της εποικοδομητικής κριτικής για τον Μανόλο Χιμένεθ σε κάθε ματς για τις επιλογές του και να βάζουμε στη μία, βαριά δυο, κακή και άστοχη στιγμή του στην ατζέντα της κουβέντας ως θέμα αν τελικά μπορεί να πετύχει μαζί του η ΑΕΚ αυτό που στοχεύει.

Η ομάδα πέτυχε από πέρυσι με τον Μανόλο περισσότερα από όσα την πίστευαν ότι θα φτάσει να καταφέρει. Από "εκτός Ευρώπης" δεδομένα, στους ομίλους του Europa League και με ουσιαστικές ελπίδες πρόκρισης στους "32" με διπλό στο... καλημέρα της επιστροφής της. Ουσιαστική δουλειά και καταρτισμό του ροστερ της στο σωστό timing σε συνδυασμό με την παρουσία μιας ομάδας σαφώς ανώτερη σε επίπεδο απόδοσης απ ότι οι βασικοί αντίπαλοί της. Της ομάδας του προπονητή που μας κάνει να... γκρινιάζουμε (και δικαιολογημένα) επειδή δεν είμαστε ήδη στο συν 8 από τον Ολυμπιακό!

Δυο μέτρια έως κακά ματς (σε Γιάννενα και Τρίπολη) δεν αλλάζουν τη γενικά σούπερ εικόνα της ομάδας από την επιστροφή Χιμένεθ έως και σήμερα... Στα παραπάνω προσθέστε και την πρωτιά για πρώτη φορά στη "σιχαμένη" διαδικασία των πλέι οφ που αμέλησα να αναφέρω παραπάνω σε μια χρονιά που ήταν κοντά στο να χαρακτηριστεί απόλυτα αποτυχημένη και έχοντας στην πλάτη μια απώλεια κυπέλλου με τρόπο που διέλυσε τη ψυχολογία ομάδας και κόσμου με τον τρόπο που ήρθε.

Η ΑΕΚ διαθέτει στον πάγκο της τον κορυφαίο τεχνικό συγκριτικά με τους βασικούς αντιπάλους της στο κόλπο της διεκδίκησης του τίτλου! Αυτό είναι δεδομένο και το κέρδος αυτής της διαφοράς τον καρπώνεται ήδη η ΑΕΚ γι αυτό και είναι πρώτη μόνη και σχετικά με τον Ολυμπιακό με διαφορά. Δεν μπορώ να πιστέψω (και δεν μου προκύπτει από το ρεπορτάζ) ότι στα σοβαρά θα έμπαινε στη διαδικασία αμφισβήτησης προπονητή η Ένωση με όσα εγκληματικά έκανε πέρυσι στον πάγκο της και τα.οποία κάνουν οι ανταγωνιστές της με γνωστά τα έως τώρα αποτελέσματα.

Η ΑΕΚ επαναλαμβάνω πρέπει να πάει με τον Μανόλο μέχρι το τέλος. Δεν είναι άλλωστε και λογικό (και σοβαρό) να αλλάζεις κάθε λίγο και λιγάκι προπονητή. Δεν βοηθάει σε τίποτα και στο μέλλον τη συμπεριφορά σου αυτή σα διοίκηση θα τη βρεις μπροστά σου αφού θα ψάχνεις και πόρτες προπονητών που θα θέλεις θα είναι κλειστές γιατί θα σε θεωρούν ασόβαρο club στη συνεργασία. Μην πάτε μακριά και δείτε πόσο δυσκολεύτηκε ο Ολυμπιακός με προπονητές να του λένε "όχι", αλλά και ο ΠΑΟΚ.

Λάθη δεν κάνουν μόνο εκείνοι που δεν κάνουν τίποτα! Ήταν λάθος του Μανόλο το... έργο στην Τρίπολη και αυτό το αναδείξαμε με τρόπο που έγινε θαρρώ σε όλους και τον ίδιο αντιληπτό το μέγεθός του (σ.σ.: λάθους). Θα γίνουν κι άλλα στην πορεία. Δεν μπορεί να μη γίνουν...

Η ουσία όμως δεν αλλάζει: αφενός η ΑΕΚ έχει αυτή τη στιγμή στον πάγκο της τον καλύτερο προπονητή στη λίγκα που διεκδικεί να κατακτήσει συγκριτικά με τους αντιπάλους της, αφετέρου δεν είναι δυνατόν να αλλάζει συνέχεια προπονητές (ακόμη και τους έως τώρα επιτυχημένους). Ειδικά πριν συμπληρώσουν σεζόν για να κριθούν σοβαρά και αποτελεσματικά (για μένα χρειάζεται τουλάχιστον δύο σεζόν για να δύναται να παρουσιάσει ουσιαστικό έργο ο εκάστοτε προπονητής).

Εννοείται πως η κριτική στο πρόσωπό του δεν θα σταματήσει να υφίσταται αφού πρέπει να γίνεται και να είναι ουσιαστική και εποικοδομητική κι ας είναι στα όρια της αυστηρής - υπερβολικής. Ειδικά όταν χάνονται απίθανα δώρα και ευκαιρίες...

Υγ: Η αναζήτηση απόκτησης αριστερού μπακ είναι προτεραιότητα στη σχετική ατζέντας μεταγραφικής ενίσχυσης της ΑΕΚ και ειδικά του Νίκου Λυμπερόπουλου σε συνεργασία με τον Μανόλο Χιμένεθ. Δεν είναι η μόνη θέση που ψάχνει η ΑΕΚ. Είναι η βασική προτεραιότητα που έχει ήδη συναποφασιστεί αρκεί να βρεθεί τον Γενάρη ο κατάλληλος αφού είναι άμεση η ανάγκη!

Υγ2: Ποια είναι η δεύτερη αγωνιστικά μεταγραφική προτεραιότητα σύμφωνα με τις συζητήσεις στα Σπάτα; Όλα τα θέλετε όμως στο... πιάτο σας. Ο παίκτης μπροστά από το αριστερό μπακ, ο εξτρέμ ντε της ίδιας πλευράς. Το ψάχνουν παράλληλα με κοινή απόφαση...

Υγ3: Καταλαβαίνω τον Βινίσιους που παίζει σήμερα και μετά ένα μήνα ότι δεν μπορεί να βρει ρυθμό και να δείξει στην ΑΕΚ που μπορεί να φτάσει. Όμως μη κλωτσάει και όλες τις ευκαιρίες ρε man. Δείξε κάτι... Δεν το έχεις κάνει. Και πότε θα το κάνεις πλέον; Δεν γίνεται όποτε μπαίνεις να μην...

Υγ4: Ο Αιντάρεβιτς έπαιζε στην πατρίδα του δεκάρι και φορ! Ναι σωστά διαβάζετε. Εδώ τον δουλεύουμε χαφ και μάλιστα κοντά σε ρόλο κόφτη! Δεν το έχει. Αν με ρωτάτε αν δύναται να παίξει δεκάρι ή φορ, επίσης θα σημειώσω πως ΔΕΝ... Αλλά γιατί τον βάζουμε εκεί ακόμη προσπαθώ να καταλάβω. Δεν μπορώ να προσπαθώ άλλο, κούρασε.

Υγ5: Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό από το να περνάς μια βόλτα από την Νέα Φιλαδέλφεια και να βλέπεις την πορεία των έργων. Παίρνεις δύναμη ψυχικά, πολλή μεγάλη! Και πιστέψτε με μια χαρά συνεχίζονται τα έργα και βάσει του χρονοδιαγράμματος!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...