Καλύπτει 20 εκατομμύρια και όχι 30 χιλιάρικα;

Καλύπτει 20 εκατομμύρια και όχι 30 χιλιάρικα;

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Καλύπτει 20 εκατομμύρια και όχι 30 χιλιάρικα;

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το επικίνδυνο παιχνίδι με την... φωτιά, το οποίο έχει επιβάλλει ο Γιάννης Αλαφούζος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το... unfair του Στάθη Ταυλαρίδη και την ανάγκη για άμεση βοήθεια από τον κόσμο!

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Αυτό το... κρυφτούλι σε βάρος του Παναθηναϊκού θα πρέπει να τελειώσει μια και καλή. Το συντομότερο δυνατό, καθώς η κατάσταση καθημερινά φαίνεται πως γίνεται ολοένα και πιο ανεξέλεγκτη! Ο σύλλογος το τελευταίο διάστημα παραμένει «όμηρος» των ορέξεων του Γιάννη Αλαφούζου και της απόφασής του «mr.ΣΚΑΊ» να τραβήξει την πρίζα της χρηματοδότησης της εταιρίας. Όχι στο φινάλε της περασμένης σεζόν, όχι τον Ιανουάριο, όχι σε περιόδους που το κλαμπ θα μπορούσε να βρει «ρευστό» από πωλήσεις και να διαχειριστεί κάπως την κατάσταση, αλλά μέσα στον Σεπτέμβριο! Και φυσικά όχι με κάποιο σχέδιο για να κρατηθεί όρθιος ο Παναθηναϊκός από όσους λίγους, πιστούς και απλήρωτους εδώ και ένα πεντάμηνο υπαλλήλους παραμένουν στα γραφεία της Ζηρίδη. Εξάλλου, σχέδιο και Αλαφούζος είναι δύο λέξεις που σχεδόν ποτέ δεν μπήκαν μαζί αυτή την πενταετία στο ποδόσφαιρο...

Ο απερχόμενος μεγαλομέτοχος που αρχίσει να θυμίζει κάθε μέρα και πιο πολύ τον άνθρωπο από τον οποίο πήρε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και είχε κατονομάσει ως υπεύθυνο για το μεγάλο χρέος της ΠΑΕ, παίζει ένα παιχνίδι με την φωτιά και στην μέση βρίσκεται το παρόν και το μέλλον του «τριφυλλιού». Το γιατί λειτουργεί με αυτό τον τρόπο, το γιατί θέλει να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό με τεράστια ταχύτητα προς τα «βράχια» το γνωρίζει μόνο αυτός, ίσως και οι καινούριοι του φίλοι. Αθλητικοί και πολιτικοί, έτσι κι αλλιώς μαζί πάνε αυτά.

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου πρέπει να πληρωθεί η δόση(Οκτωβρίου) των ποδοσφαιριστών του ρόστερ(1.5 εκατομμύριο) για να την «βγάλει»... καθαρή η ομάδα μέχρι τον Ιανουάριο και να μπορεί να πουλήσει παίκτες χωρίς να έχει τις προσφυγές πάνω από το κεφάλι της. Δεν σκοπεύει να καλύψει αυτή την υποχρέωση.

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να έχει εξοφλήσει την δόση του Ταυλαρίδη, του Εσιέν, του Τελάντερ και του Τοτσέ. Μιλάμε για ένα ποσό κοντά στις 100.000 ευρώ. Την Δευτέρα οι «πράσινοι» θα έπρεπε να καταβάλλουν 30.000 από τις συνολικά 97.000 στον έμπειρο Έλληνα κεντρικό αμυντικό. Δεν το έκαναν και το πρωί της Τρίτης ο παίκτης τραβάει την υπόθεση στα άκρα με καταγγελία στην ΕΠΟ και το «τριφύλλι» θα κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών!

Και εδώ έρχεται η μεγάλη απορία. Στην δήλωση αποχώρησής του από τον σύλλογο, ο Γιάννης Αλαφούζος ξεκαθάριζε πως θα καλύψει 20 εκατομμύρια ευρώ από τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ τα επόμενα χρόνια. Δεν το γράψαμε εμείς, δεν το διαβάσατε αλλού, δεν ήταν «διαρροή», ήταν δημόσια τοποθέτηση!

Το είχαμε τονίσει ontime, το ξαναγράφουμε και τώρα: Τι ακριβώς περιλαμβάνουν αυτά τα 20 εκατομμύρια των υποχρεώσεων που ανέλαβε ο Αλαφούζος; Γιατί δεν το έκανε ξεκάθαρο στα όσα είπε και γιατί δεν το γνωρίζουν ούτε οι άμεσοι συνεργάτες του που παίζουν τον... πισινό τους στην ΠΑΕ με κίνδυνο να σκάσει η εταιρία στα χέρια τους; Πως γίνεται να βάζει 1 εκατομμύριο την Παρασκευή για την εφορία και την Δευτέρα να μην δίνει 30.000 ευρώ για να μην παραχωρήσει το δικαίωμα στον Ταυλαρίδη και στον κάθε Ταυλαρίδη να απειλεί με αφαίρεση βαθμών τον Παναθηναϊκό για ένα τόσο μικρό για τα ποδοσφαιρικά δεδομένα ποσό; Ισχύει πως ανέλαβε να πληρώσει μοναχά ότι εγκυμονεί κινδύνους για τον ίδιο και την προσωπική του περιουσία;

Από κει και πέρα, και ξέχωρα από την τεράστια ευθύνη του Αλαφούζου για αυτά που ζει τώρα ο Παναθηναϊκός, θα περίμενε κανείς διαφορετική συμπεριφορά από τον Στάθη Ταυλαρίδη. Όχι γιατί αγωνίστηκε ενάμισι χρόνο στον σύλλογο, ούτε γιατί είναι Έλληνας και θα έπρεπε να καταλαβαίνει την κατάσταση πολύ περισσότερο από τον κάθε ξένο ποδοσφαιριστή. Ο Ταυλαρίδης, όμως, δήλωσε οπαδός του συλλόγου από μικρό παιδί, δάκρυσε στην υπογραφή του πρώτου του συμβολαίου, έκανε λόγο για όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Τι άλλαξε μέσα σε λιγότερο από 24 μήνες; Πως γίνεται κάποιος που δηλώνει οπαδός του Παναθηναϊκού να είναι ο πρώτος που βάζει την θηλιά στον λαιμό και δεν δέχεται ούτε τον διακανονισμό που του πρότειναν και επί της ουσίας για 20 χιλιάρικα(του πρότειναν 10 αντί για 30) σηκώνει την σημαία του πολέμου; Ξεχνώντας κάτι πολύ σημαντικό. Η σημαία αυτή δεν σηκώνεται ενάντια στην ΠΑΕ και τον Αλαφούζο αλλά ενάντια σε 2 εκατομμύρια κόσμο που για πρώτη φορά μετά από χρόνια, είναι «ένα» με τον σύλλογο!

Και επειδή κάποιοι θα πείτε «μα επαγγελματίας είναι», άλλο επαγγελματισμός, άλλο διεκδικώ τα χρήματά του και άλλο «σας διαλύω» αν δεν με πληρώσετε! Και το ξαναλέμε. Ειδικά από κάποιον που δήλωνε οπαδός του συλλόγου.

Η κατάσταση είναι οριακή. Πιο οριακή δεν έχει. Το μοναδικό θετικό είναι η ανταπόκριση του κόσμου και η θέλησή του να βοηθήσει την ομάδα με κάθε τρόπο για να μπορέσει αυτή να σωθεί και να σηκωθεί το συντομότερο δυνατόν στα πόδια της. Μόνο που τούτη την στιγμή απουσιάζει μία σοβαρή κίνηση, απουσιάζει ένα σοβαρό πλάνο, απουσιάζει μια προοπτική που θα συσπειρώσει ΟΛΟΥΣ τους Παναθηναϊκούς και θα τρέξει τις διαδικασίες για την επόμενη ημέρα. Μακάρι να προκύψει κάτι άμεσα γιατί όσο πλησιάζουμε στον Δεκέμβρη, τόσο θα λιγοστεύουν οι πιθανότητες να την... γλιτώσει ο Παναθηναϊκός από τις καταστροφικές τάσεις του Γιάννη Αλαφούζου...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.