Ο Παντελίδης το… έκανε ξανά

Γιώργος Ντυμένος
Ο Παντελίδης το… έκανε ξανά

bet365

Ο 52χρονος τεχνικός μετά τον Ηρακλή «μεταμόρφωσε» και τον Αστέρα σε σύντομο χρονικό διάστημα – Η «συνοχή» των γραμμών, η επαναδραστηριοποίηση του Τσουκαλά και η εμφανής αλλαγή στην ψυχολογία.

Χάβρη – Λοριάν με επιστροφή στοιχήματος*, αν καταλογιστεί πέναλτι. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Στο φινάλε της χθεσινής αναμέτρησης του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» όπου ο Αστέρας κέρδισε την ΑΕΚ με 2-0, άπαντες στους Αρκάδες ξέσπασαν. Ηταν η πρώτη νίκη της σεζόν και τους έφυγε ένα μεγάλο άγχος. Κάπου εκεί, μέσα στον… χαμό, ο Σάββας Παντελίδης άναψε ένα τσιγάρο και ευγενικός όπως πάντα, δέχονταν τα συγχαρητήρια όλων

Ο 52χρονος κόουτς παίρνει το credit της «μεταμόρφωσης» των Αρκάδων, σε σύντομο μάλιστα διάστημα. Η ομάδα πλέον δείχνει συνοχή και για αυτό παίρνει αποτελέσματα. Αήττητη επί ημερών του στο πρωτάθλημα (ισοπαλίες με Ολυμπιακό, Ξάνθη και η χθεσινή νίκη επί της Ενωσης), πλέον η εικόνα της στα πρώτα ματς της σεζόν αποτελεί μία μακρινή ανάμνηση.

Χωρίς μάλιστα να υπάρχουν νέα πρόσωπα, αφού π.χ. μόλις χθες είδαμε για πρώτη φορά τον Τόνσο να παίζει ως αλλαγή στο φινάλε και να κάνει το ντεμπούτο του. Το αντίθετο συνέβη, αφού η πρώτη του προπόνηση στον Αστέρα συνέπεσε με την αποχώρηση του αρχηγού Μάσα. Ετσι αντί για «συν» το ταμείο στο ρόστερ έδειχνε «μείον».

Παρόλα αυτά όμως, οι Αρκάδες δείχνουν… μέρα με την νύχτα. Εκείνο που κάνει «μπαμ» μέσα στο γήπεδο είναι πως «μαζεύτηκαν». Πλέον οι γραμμές τους είναι κοντά και δεν παρατηρούνται μεγάλες αποστάσεις. Αυτό τους δίνει «συνοχή» και καλύτερη τακτική προσέγγιση. Κάτι που αποτυπώθηκε κυρίως στα 2 τελευταία τους παιχνίδια, όπου δέχθηκαν μόλις 7 τελικές μέσα από την περιοχή τους.

Το παραπάνω είναι σε συνάρτηση και με την αλλαγή ψυχολογίας. Στην Τρίπολη δείχνουν να «πιστεύουν» στους εαυτούς τους και αυτό είναι απόρροια των αρκετών τετ α τετ που υπήρξαν.

Παράλληλα υπάρχει και η «ενεργοποίηση» του Τσουκαλά. Ο έμπειρος χαφ βρέθηκε από την εξέδρα στο αρχικό σχήμα και η επιστροφή του στην δράση συνέβαλε αρκετά, ώστε να έρθουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Οπως και η παρουσία των πιτσιρικάδων Δουβίκα, Κώτσιρα. Αμφότεροι έπεσαν στα… βαθιά και… κολύμπησαν.

Ολα τα παραπάνω φέρνουν την… υπογραφή του Παντελίδη, ο οποίος για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα κλήθηκε να αναλάβει μία επικίνδυνη αποστολή. Σίγουρα η περίπτωση του Αστέρα δεν έχει καμία σχέση με εκείνη του Ηρακλή, όπου πέρσι τον οδήγησε στο «θαύμα» της παραμονής. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως ανέλαβε μία ομάδα σε κακό «»τάιμινγκ» για εκείνη και σε διάστημα λίγων ημερών την παρουσιάζει πλήρως μεταμορφωμένη.

Ετσι με τον Γηραιό και τους Αρκάδες «τρέχει» ρεκόρ στην Σούπερ Λιγκ 7-11-8, κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό ηττών μόνο 30% , παρότι στην συντριπτική – αν όχι όλη – πλειοψηφία αυτών των αναμετρήσεων βρίσκονταν στον πάγκο του αουτσάιντερ. Και το ερώτημα είναι εύλογο. Αν δεν είχε γεννηθεί στην Αθήνα αλλά το Αλικάντε ή την Κοϊμπρα και αν δεν ήταν Ελληνας αλλά Ισπανός ή Πορτογάλος, τι μέγεθος αναγνώρισης θα είχε;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα