Έτσι ο Κάναντι άλλαξε τον Ατρόμητο!

Νίκος Μαρούδας
Έτσι ο Κάναντι άλλαξε τον Ατρόμητο!

bet365

Ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο δείχνει ο Ατρόμητος στο πρωτάθλημα, σε σχέση με ό,τι είδαμε στην προετοιμασία με αποκορύφωμα το διπλό στο Φάληρο. Η μεταμόρφωση αυτή έχει φυσικά την υπογραφή του Νταμίρ Κάναντι...

Προσφορά ημέρας - έκπληξη σε περιμένει στο Λαμία – Πανιώνιος. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Όταν το καλοκαίρι ο Ατρόμητος ανακοίνωνε την πρόσληψη του Νταμίρ Κάναντι, τα ερωτηματικά ήταν πολλά. Άγνωστος στην Ελλάδα ο Αυστριακός, ενώ δεν ήταν λίγοι κι εκείνοι που δεν του έδιναν ούτε... δίμηνο! Όπως κάθε προπονητής όμως, έτσι και ο Κάναντι ήθελε τον χρόνο του, έκανε τα λάθη του, αλλά έμαθε απ' αυτά.

Η εικόνα του Ατρόμητου στα φιλικά δεν έπειθε. Έδειχνε να λείπει κάτι. Αρκετά προβλήματα και τα περισσότερα παιχνίδια τα έχασε. Εξαίρεση το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, το οποίο κέρδισε. Μέσα σε αυτό και δύο βαριές εξάρες. Ακόμα και σε φιλικό παιχνίδι, η εξάρα είναι... εξάρα. Τα πρώτα σύννεφα για τον Κάναντι είχαν αρχίσει να μαζεύονται πάνω από το Περιστέρι.

Πρώτη αγωνιστική με τον Απόλλωνα και ο Αυστριακός ενώ έστησε εξαιρετικά την ομάδα, η κίνησή του στο 1-0 να βγάλει τον Ούμπιδες τον... κρέμασε. Το 1-1 ήρθε και ο Ατρόμητος πέταξε μόνος του δύο σημαντικούς βαθμούς. Όμως, έβλεπες πως το «αστέρι» έχει ένα πλάνο στο παιχνίδι του. Κάτι που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια. Η νίκη δεν ήρθε ούτε στο Αγρίνιο, ούτε στην ΑΕΛ (με τα όσα έκανε ο Μάνταλος), αλλά ο Ατρόμητος έβγαζε καλό πρόσωπο. Έως και πολύ κακό! Έβλεπες πως η νίκη είναι θέμα χρόνου...

Ο Κάναντι, αλλά κι όλοι στον Ατρόμητο, ήταν σκασμένοι. Έβλεπταν την βαθμολογία, έβλεπαν πως η ομάδα είναι αήττητη, αλλά όχι με τους βαθμούς που θα έπρεπε και τρελαίνονταν! Όλα αυτά μέχρι το παιχνίδι με την Λαμία. Εκεί ο Αυστριακός κέρδισε και πάλι την όποια εμπιστοσύνη είχε χάσει (λίγη ζημιά είχε γίνει).

Καθιέρωσε πλέον την τετράδα στην άμυνα, τον Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια και βρήκε τρόπο να... χωρέσει τον Βασιλακάκη στην εντεκάδα. Το έκανε και ο Έλληνας άσος δεν τον απογοήτευσε. Ήταν εξαιρετικός με την Λαμία δίπλα στον Μάντσον, ενώ ο Ούμπιδες ως δεκάρι έχει αυτό που χρειάζεται σε αυτή την θέση ο Ατρόμητος.

Παιχνίδι με παιχνίδι γινόταν ακόμα καλύτερος και ο Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος είναι το φετινό... στοίχημα στο Περιστέρι. Μέχρι τώρα δείχνει πως έχει το μυαλό του μόνο στο ποδόσφαιρο και γι' αυτό πάει από το καλό στο καλύτερο. Με την Λαμία, Ουάρντα και Μανούσος έκαναν το καλύτερό τους παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Στο Καραϊσκάκη τώρα, λίγοι ήταν αυτοί που περίμεναν πως οι Περιστεριώτες θα μπορούσαν να πάρουν κάτι. Ίσως μόνο ο Κάναντι και οι παίκτες του! Ο Αυστριακός «έντυσε» την ομάδα του... Ολυμπίακό κόντρα στην Γιουβέντους και την κατέβασε στο γήπεδο! Όπως ακριβώς το διαβάζετε. Ο Ατρόμητος έκλεισε τους διαδρόμους πολύ καλά, όπως ο Λεμονής στο Τορίνο, κι έψαχνε μια κόντρα!

Ακριβώς δηλαδή ό,τι και οι «ερυθρόλευκοι» την Τετάρτη. Την βρήκε με τον Ντιγκινί στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, δεν τα κατάφερε. Όμως αυτή ήταν η προειδοποίηση. Ο Ουάρντα σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του έπαιξε σχεδόν μόνο άμυνα, βρήκε μια ευκαιρία. Έκανε την σέντρα και ο Κιβρακίδης το 0-1. Τόσο απλό, αλλά και τόσο δύσκολο!

Ο Κάναντι πλέον ήταν σχεδόν βέβαιος πως ο Ατρόμητος θα φύγει από το Καραϊσκάκη με το διπλό. Έβαλε ότι αμυντικό είχε στον πάγκο και... that's all! Μπορεί τις άλλες δυο φορές που το έκανε (με Απόλλωνα και Παναιτωλικό) να το πλήρωσε, αλλά με τον Ολυμπιακό φαινόταν πως αυτό δεν θα γίνοταν. Πέρασε στο ματς τον Καρασαλίδη, πέρασε και τον Ζησόπουλο, είχε βάλει ήδη τον Μπουσουλάτζιτς και άφηνε τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν σέντρες...

Σε καμία περίπτωση με τόσα σώματα στην περιοχή και τόσο ύψος, ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να απειλήσει στον αέρα. Κάπως έτσι, ο Κάναντι... έδεσε χειροπόδαρα Λεμονή και Ολυμπιακό, παίρνοντας ένα τεράστιο διπλό.

Όχι μόνο νίκησε τον Ολυμπιακό ο Κάναντι. Όχι μόνο το έκανε στο Φάληρο, έχει καταφέρει μετά από έξι αγωνιστικές να κρατά τον Ατρόμητο αήττητο! Να τον έχει στην τέταρτη θέση και να έχει γεμίσει με αισιοδοξία τον κόσμο του πως μπορεί να επαναφέρει την ομάδα στην Ευρώπη. Ο Αυστριακός δείχνει πως δεν του λείπει τίποτα. Απλά χρειαζόταν κάτι πολύ απλό, που στην Ελλάδα δεν το δίνουμε εύκολα... Χρόνο! Αυτόν τον κέρδισε μόνος του και πλέον έχει τα πάντα στα χέρια του.

Τι πρέπει να κάνει; Να συνεχίσει να παρουσιάζει τον Ατρόμητο με ένα τόσο καλό πρόσωπο, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τον Αστέρα στο Περιστέρι!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα